Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

5 konyhai elem, amitől most azonnal szabadulj meg!

Kezdd el az új évet egy alapos, takarítással egybekötött lomtalanítással!
Legyen a konyhában is rend a lelke mindennek már az év elején! A következő dolgokat érdemes átnézni, kidobni:
 

Fűszerek

 
A több hónapos fűszerek elveszítik az erejüket, így nem érdemes tartogatni őket. Furcsa a színe? Hát még az illata? Akkor ne sajnáld a kukába dobni! 
 

Fagyasztott élelmiszerek

Lassan a mélyhűtő ajtaját sem bírod becsukni? Akkor épp itt az idő, hogy körülnézz, mit rejt?! Rég elfeledett húsok, zöldségek, ételek? Arra sem emlékszel mikor és hogy kerültek a hűtőbe? Akkor épp itt az ideje helyet felszabadítani. 
 

Tisztítószerek, szivacsok

 
Új év, új szokások – hangzik ez a nagyon elcsépelt, mégis igaz mondás. Az ünnepek előtt és alatt a teljes tisztítószer készleted leamortizáltad? A szivacsok, portörlők rossz állapotban vannak? Akkor cseréld ki őket minél előbb! Ha a konyhaszekrény hátsó részében pedig még több éves súroló szer is található, épp itt az ideje, hogy kidobd! 

 

Műanyag tárolók új kora

Hegyekben állnak a műanyag dobozok? Van amelyiknek a teteje, van, aminek az alsó része hiányzik? Bőven akad lestrapált? Nem könnyű nekiülni, de a végeredmény nagyon fel fog tölteni. Ess neki, válogasd át, és tedd átláthatóvá a műanyag edényeid! 
 

Ami nem működik jól, menjen! 

 
Szabadulj meg minden olyan dologtól, ami nem működik jól, amihez ritkán nyúlsz hozzá, vagy amiből épp túl sok van. Például valóban szükséged van öt bornyitóra, vagy tényleg kell annyi lábos? Valószínűleg nem, érdemes megszabadulnod hát a használhatatlan tárgyaktól, ami viszont másnak hasznos lehet, ne landoljon a kukában, inkább kérdezd meg a barátaid, szükségük van-e rá! 
 

Ez is érdekelhet: 

 
 
 
Szólj hozzá!

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!