5 + 1 vacsora – ezeket még nem próbáltad

A heti vacsoramenüvel kipróbálunk pár újdonságot, melyekről eddig talán nem is hallottál vagy más formában nem ismerted őket. Természetesen ragaszkodunk a jól bevált feltételeinkhez, vagyis egyetlen fogás összeállítása-elkészítése sem vesz igénybe fél óránál többet. Készítsd a bevásárlólistát, majd uccu haza, hódoljunk a gasztronómiának!

Hétfő

Azt jól tudjuk, hogy egyesek kibékíthetetlen ellentétekre hivatkozva sosem fogyasztanak zöld ételeket – s általában a spenót, valamint a sóska tipikus céltáblái az utálatnak. A pármai tejszínes paraj viszont új és kicsit más: ez még a finnyásaknak is elnyerheti a tetszésést! Csupa tejszín, csupa sonka, csupa finomság!

Védd magad, egyél halat! >>

Kedd

A börek egy hagyományos török fogás, amit lazán reprodukálhatunk saját konyhánk falai között, így megspórolhatjuk a sarki török büfénél elköltött ezreseket. A lényeg, hogy előre csomagolt, készen vásárolt tésztát használjunk, és már csak az isteni, fűszeres tölteléket kell összeállítanunk!

Szerda

Végre egy olaszos fogás, amit a vegák is imádni fognak! Minek ide hús, ha kapunk lédús, hihetetlenül piros paradicsomokat konzervben, mennyei sajtokat és sok-sok petrezselymet? Bár fokhagymából csak két gerezdet ír elő a recept, mi biztos, hogy a 3-4 darabkáig is feltornázzuk a mennyiséget...

Sajt, túró, tejföl – készítsd őket otthon! >>

Csütörtök

A sült krumpli nagy találmány, mert minimális befektetéssel maximális értékű finomságot húzunk ki a sütőből, arról nem beszélve, mennyi kalóriát megspórolunk azzal, hogy nem olajat használunk hozzá. Ezúttal édesburgonyából készítjük, jöhet rá só, szerecsendió.

Péntek

Már a lazításra készülünk, egy mennyei palacsintát azért még összedobunk! A szokásos lekváros, kakaós, túrós verziók helyett újítunk – szőlőszirupot készítünk az édes tésztalapokhoz, mindenkit le fogunk nyűgözni, aki kóstolja!

A tél sztárjai – bab és lencse! >>

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Támogatott tartalom

Fontos kiskapura figyelmeztet a bank – 30 fölött is van...

Az idei évben még a korábbi feltételekkel igényelhetik a családalapító házaspárok a babaváró hitelt, jövő évtől azonban változnak a feltételek. 2024-ben az átmenti szabályok szerint még a 30 és 41 év közötti nők esetében is van esély a kamatmentes hitelfelvételre – hívta fel a figyelmet Ginzer Ildikó, az MBH Bank sztenderd kiszolgálásért felelős üzleti vezérigazgató-helyettese.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Címlapról ajánljuk

Inkább az ára számít egy terméknek, mint a minősége

Az Auchan szakértői szerint manapság egyre inkább az ár számít, amikor édességet vásárolunk az ünnepekre. A fogyasztói kosárba jellemzően kevesebb termék kerül a tavalyi évekhez képest, és az előre elkészített csomagok és díszkosarak helyett is a vásárlók inkább maguk állítják össze az édességcsomagokat. Egyre népszerűbbek a sajátmárkás és a kimért termékek.

Nosalty

További cikkek

Vendégváró falatok karácsonyra

Talán már ki is küldtük az első meghívásokat a családnak, barátoknak, meg is van a kiválasztott nap, most már csak egy dolog kell: vendégváró falatok karácsonyra. Az alábbi listából válogathatunk sósat, édeset, amit csak szeretnénk.