21 érzés, amit ki kell próbálnod!

Biztosan te is imádod nézni, ahogy a kávédban cikázva vegyül el a hófehér tej, és rendszeresen felkapod a fejed, ha a közeledben felszisszen egy dobozos kóla.

Igen, ők mind azok az élmények (hangok, színek, tapintások és érzések), amikkel az ételek és az étkezések ajándékoznak meg minket. Hiszen nincs csodálatosabb érzés annál, amikor gyerekként a szívószállal levegőt bugyborékolsz a poharadba, önfeledten tejszínhabot nyomsz a szádba, vagy kedvenc kekszedet áztatod teába/tejbe, amíg az finoman fel nem szívja azt - hiszen így még izgalmasabb.

Később nem tudunk ellenállni a tojásfeltörés mutatványának, az üveg sör felnyitásakor hallható semmihez sem hasonlítható szisszenésnek, vagy amikor kezünket egy rizzsel teli tálba dugjuk, és tenyerünkben érezzük a rizsszemek játékát.

Az alábbi rövidfilm azt mutatja be, hogy mik azok az elképesztő érzések, amiket csak bizonyos ételek okozhatnak.

Neked melyik a kedvenced?

(via BuzzFeed)

Címlapról ajánljuk

További cikkek

7 nap, 7 étel – Házias, mégis gyors fogások főnek...

A házias ételekről legtöbbször azt gondolhatjuk, hogy azért olyan finomak és komfortosak, mert hosszú időbe telik türelmes-figyelmes elkészítésük. És míg sok esetben ez tényleg igaz, mi most a héten csak az ellenpéldákra fogunk fókuszálni: gyors és házias lesz a konyhai mottónk!