Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

15 praktika a stresszmentes kültéri grillezéshez

Kövesd az alábbi tanácsokat, és zökkenőmentes lesz a külső helyszínen megrendezett grillpartid! Közben néhány receptet is ajánlunk.

Menü

Találd ki előre, milyen ételeket szeretnél sütni, amelyeket a barátaid is kedvelnek, így nem egy összevissza kínálat, hanem egy jól megtervezett menüsor kerül a vendégek elé.

Garnírung

Tálalj, díszíts friss, üde zöldekkel, mint a szív alakú leveles vízitorma, és tedd mellé a dresszinget. Készíts káposztasalátát is, anélkül nem igazi a grillparti!

Burgerkészítés

Bármit is süss, amihez buci kell majd, először mindig a félbevágott zsemle alját tedd az asztalra, majd a húst, és végül a bucikupakokat, így folyamatot adsz a szendvicskészítésnek.

Wrap ételek

A korong alakú tésztákat tedd egy tányérra és frissentartó fóliával csomagold be. Ha viszel ollót magaddal nem kell bajlódnod majd a kibontással.

Kültéri grillezés

Mivel külső helyszínen grilleztek, pakolj a kocsi csomagtartójába mindent amire szükségetek lehet: játékokat, takarókat, műanyag tányérokat, evőeszközöket. A hűtést nem igénylő ételeket, pedig fektesd egy szennyeskosárba, úgy tedd a kocsiba.

Hűtős kaják

A hűtőtáska és a szigetelt tasak segítenek a hűtést igénylő ételek biztonságos szállításában. A jégkockákat vagy hűtőgolyókat azonban ne alulra, hanem az étel fölé tedd, hiszen a hideg lefelé száll, süllyed bennük.

Partiitalok

A sangria egy kedvelt ital grillezéshez. Készíts szendvicset: egy műanyag kancsóba öntött sangria és egy üveg ásványvíz közé tegyél egy zacskó jeget. Ez utóbbit később bele is dobhatod az italodba.

Crudités

Tisztíts meg és vágj hasábokba friss zöldségeket, mint: sárgarépa, zellerszár, kígyóuborka. Tedd őket sós vízbe, majd leszűrve mehetnek is a nagyméretű zárható tasakokba. Így nem lesz büdi, amire odaértek a grillparti helyszínére. A mártogatósokat ne felejtsd el becsomagolni melléjük.

Olvastad már?

Mit tudsz a kedvenc mártogatósaidról?

Vendégek bevonása

Akinek nincs kedve a sütésben segíteni, tedd meg mixernek. Maximum két összetevős longdrink-eket készítsetek, pl.: gin-tonic, így egyszerűbb az élet. Aztán úgyis ott lesz a sangria és a szóda, amibe facsarjatok friss citromot ebben a nagy melegben!

Grillfelelős

Nevezz ki valakit, aki a tűzre vigyáz, és felügyeli, hogy a grillrács legyen mindig tiszta a különböző húsok rákerülése előtt, a hozzá tartozó szedőeszközök pedig kéznél legyenek.

Húshűtő

A húsokat tedd jégágyra, a grillező közelébe, ameddig nem kerülnek a sütőre. Ha halas ételeket is sütsz majd, akkor azoknak egy külön jégágyat készíts.

Zöldségek először

Ha vannak húsmentesen étkező barátaid, először a zöldségeket és a tofut süsd a grillen, ne keveredjenek az ízek. Ha minden hozzávalónak tudod a körülbelüli sülési idejét, akkor gyors egymásutánjában sütheted a dolgokat, folyamatos ellátást biztosítva a vendégeknek.

Biztonsági intézkedés

Ne gondold, hogy mindenki profi grillező, helyezz a kezed ügyébe egy vödör vizet vagy kézi poroltót a “fellángolások” megakadályozása érdekében!

(via realsimple.com)

Szólj hozzá!

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!