r
Nosalty Logó

Zellerkrémleves 4. - sült zellerrel

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Zellerkrémleves 4. - sült zellerrel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A leveshez

A tálaláshoz

Összesen 760 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A leveshez

A tálaláshoz

Összesen 3045 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A leveshez

A tálaláshoz

Összesen 88 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    20.9 g

Zsír

  • Összesen
    40.1 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    103 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3016.5 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    36 mg
  • Kálcium
    360 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    92 mg
  • Foszfor
    424 mg
  • Nátrium
    2095 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    75.4 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    297.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    338 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    35 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    238 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    132 micro
  • Kolin:
    51 mg
  • Retinol - A vitamin:
    285 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    643 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    677 micro
Összesen 760 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    83.5 g

Zsír

  • Összesen
    160.3 g
  • Telített zsírsav
    91 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    43 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    414 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    12066.2 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    145 mg
  • Kálcium
    1438 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    369 mg
  • Foszfor
    1695 mg
  • Nátrium
    8379 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    301.6 g
  • Cukor
    37 mg
  • Élelmi rost
    31 mg

VÍZ

  • Összesen
    1191.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1353 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    140 mg
  • D vitamin:
    56 micro
  • K vitamin:
    951 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    30 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    529 micro
  • Kolin:
    205 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1140 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2571 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2708 micro
Összesen 3045 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    2.5 g

Zsír

  • Összesen
    4.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    12 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    354.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    42 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    50 mg
  • Nátrium
    246 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    35 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    40 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    33 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    76 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    80 micro
Összesen 88 Kcal

Hozzávalók

A leveshez

A tálaláshoz

Elkészítés

A leveshez

  1. A megtisztított zellert és burgonyát hosszában négyfelé vágjuk, majd keresztben 2-3 mm-es szeletekre vágjuk.
  2. A vajat felolvasztjuk és a zöldségeket rászórva elkezdjük sütni. Sózzuk, borsozzuk, majd többször megkavarva fedő alatt 15-20 percig sütjük, amíg a zeller és a burgonya meg nem puhul.
  3. Ekkor a zöldségekre szórjuk a lisztet, megkavarjuk és felöntjük a leves kétharmadával. További 10-15 percig főzzük.
  4. Ezt követően botmixerrel összeturmixoljuk, majd hozzáöntjük a maradék húslevest, a tejszínt. Ha túl sűrű adhatunk hozzá vizet és ha szükséges ízesíthetjük.
  5. A levest összemelegítjük, de nem forraljuk.
  6. 10 perc pihentetés után kéksajttal és aprított petrezselyemzölddel megszórva tálaljuk.
  • Receptkönyvben: 293
  • Tegnapi nézettség: 6
  • 7 napos nézettség: 23
  • Össznézettség: 114184
  • Feltöltés dátuma: 2010. március 25.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A sült zeller krémleves a maradék húsleves hasznosításaként született és nem utolsó szempontként játszott szerepet, az újonnan kialakult sült zeller imádatom.

Hozzávalók

A leveshez

A tálaláshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek