Szilvalekváros táska hájas tésztából recept

1 adag
1005
kcal
Szilvalekváros táska hájas tésztából
Szilvalekváros táska hájas tésztából
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A hájas tészta elkészítése elég macerás, de megéri. Ha időm van, több adagot készítek, mivel a mélyhűtőben sokáig eláll. Olyankor, ha onnan veszem elő, nagyon rövid idő alatt sokféle finomságot tudok varázsolni belőle.

hozzávalók / 8 adag

A tésztához

A tetejére és kenéshez

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
mikor: tízórai, ebéd, uzsonna, vacsora
szakács elkészítette: család kedvence receptek
kalória: magas
diéta: tejmentes
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

hájas tészta szilvalekvárral töltve, szilvalekváros hájas tészta
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hájat lehártyázzuk, ledaráljuk, hozzáadjuk az ecetet és robotgép dagasztó karjával jól kidolgozzuk.
  2. Utána 25 dkg liszttel simára gyúrjuk, kinyújtjuk és hideg helyre tesszük.
  3. 50 dkg lisztet a sóval, cukorral, tojás sárgával és a vízzel összedolgozzuk úgy, hogy rétestészta keménységű legyen, 20 percig pihentetjük.
  4. Ezután kinyújtjuk és belecsomagoljuk a hájat, majd kinyújtjuk és hajtogatjuk: a harmadát felhajtjuk arra lefelé a felső harmadot és jobbrol balra szinén a harmadát és balról jobbra a szélső harmadát, majd 20 percet pihentetjük.
  5. A nyújtást, hajtogatást pihentetést még kétszer megismételjük.
  6. Majd ismét kinyújtjuk kb 4 mm vastagságúra és 10x 7cm-es téglalapokat vágunk belőle, aminek a közepére 1 tk szilvalekvárt teszünk, félbehajtjuk és az elejét összenyomkodjuk.
  7. A tetejét enyhén felvert tojással megkenjük és a durvára vágott dióval megszórjuk, tepsibe tesszük és 15 percig pihentejük.
  8. Ezután előmelegített sütőben 200°-on 30 percig sütjük.

  • költség: 1250 Ft
  • elkészítettem: 18 alkalommal

statisztika

beküldve:
nézettség: 48 843
elküldve: 9
receptkönyben: 389
elkészítve: 5/15
Facebookon megjelent: -

szakács

Klári

Mióta szakács: 2008.04.12.
74 recept

Hozzászólások (2)

Fritzike
Fritzikecs, 2012-01-19 09:18

Kipróbáltam,nagyon finom szép leveles lett a tésztája. Én úgy készítettem el hogy a lisztes hájat három részre osztottam,és három hajtogatásnál kentem a tésztára. Máskor is megsütöm mert a családomnak nagyon ízlett!

th.kata
th.kataszo, 2011-12-31 07:59

Többször elkészítettem már, családom nagy örömére. Nagyon finom, minden idő és energia ráfordítást megér!

Legfrissebb cikkek

TOP 14 recept édesburgonyához
TOP 14 recept édesburgonyához
Számtalan lehetőség rejlik az édesburgonyában, hiszen más zöldségféléhez is fantasztikusan passzol. Tölthetjük, süthetjük, és tehetjük salátákba is.
Top 10 „zöldséges" süti 220 kcal alatt
Top 10 „zöldséges" süti 220 kcal alatt
A répatortával kezdődött, ma már azonban lophatunk cukkinit, sütőtököt, céklát, édesburgonyát is a sütinkbe. Bizarrul hangzik? Pedig érdemes kipróbálni őket!
Karamell, az őszi jolly joker
Karamell, az őszi jolly joker
Nehezen tudnék olyan őszi desszertet, aminek ne állna jól a karamell. Ez a selymes barna édes finomság mintha magában hordozná az évszak minden esszenciáját.
Egy elfelejtett klasszikus: orosz krémtorta
Egy elfelejtett klasszikus: orosz krémtorta
A rendes somlói cukrászdai beszerzése majdhogynem lehetetlen. Ennél már csak egy dolog nehezebb: igazi orosz krémtortát felhajtani. Úgyhogy inkább készítsétek el otthon!
1005