Szilvalekváros táska hájas tésztából recept

Kalória?
Szilvalekváros táska hájas tésztából
Szilvalekváros táska hájas tésztából
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A hájas tészta elkészítése elég macerás, de megéri. Ha időm van, több adagot készítek, mivel a mélyhűtőben sokáig eláll. Olyankor, ha onnan veszem elő, nagyon rövid idő alatt sokféle finomságot tudok varázsolni belőle.

hozzávalók / 8 adag

A tésztához

A tetejére és kenéshez

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
diéta: laktózmentes, tejmentes
mikor: tízórai, ebéd, uzsonna, vacsora
szakács elkészítette: család kedvence receptek
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

hájas tészta szilvalekvárral töltve, szilvalekváros hájas tészta
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hájat lehártyázzuk, ledaráljuk, hozzáadjuk az ecetet és robotgép dagasztó karjával jól kidolgozzuk.
  2. Utána 25 dkg liszttel simára gyúrjuk, kinyújtjuk és hideg helyre tesszük.
  3. 50 dkg lisztet a sóval, cukorral, tojás sárgával és a vízzel összedolgozzuk úgy, hogy rétestészta keménységű legyen, 20 percig pihentetjük.
  4. Ezután kinyújtjuk és belecsomagoljuk a hájat, majd kinyújtjuk és hajtogatjuk: a harmadát felhajtjuk arra lefelé a felső harmadot és jobbrol balra szinén a harmadát és balról jobbra a szélső harmadát, majd 20 percet pihentetjük.
  5. A nyújtást, hajtogatást pihentetést még kétszer megismételjük.
  6. Majd ismét kinyújtjuk kb 4 mm vastagságúra és 10x 7cm-es téglalapokat vágunk belőle, aminek a közepére 1 tk szilvalekvárt teszünk, félbehajtjuk és az elejét összenyomkodjuk.
  7. A tetejét enyhén felvert tojással megkenjük és a durvára vágott dióval megszórjuk, tepsibe tesszük és 15 percig pihentejük.
  8. Ezután előmelegített sütőben 200°-on 30 percig sütjük.

  • költség: 1250 Ft
  • elkészítettem: 18 alkalommal

statisztika

beküldve:
nézettség: 51 329
elküldve: 9
receptkönyben: 402
elkészítve: 8/18
Facebookon megjelent: -

szakács

Klári

Mióta szakács: 2008.04.12.
74 recept

Hozzászólások (3)

dadimami
dadimami szo, 2014-11-22 22:41

Nagyon jó recept, és szépen sült, finom is a szilvalekváros hájas, ám ha valakinek van birslekvárja érdemes azzal is sütnie, finom is, valamint még egy előnye van, hő hatására sem lesz folyékony mint az egyéb lekvárok.

Fritzike
Fritzike cs, 2012-01-19 10:18

Kipróbáltam,nagyon finom szép leveles lett a tésztája. Én úgy készítettem el hogy a lisztes hájat három részre osztottam,és három hajtogatásnál kentem a tésztára. Máskor is megsütöm mert a családomnak nagyon ízlett!

th.kata
th.kata szo, 2011-12-31 08:59

Többször elkészítettem már, családom nagy örömére. Nagyon finom, minden idő és energia ráfordítást megér!

1005