Szilvalekváros táska hájas tésztából recept

1 adag
1005
kcal
Szilvalekváros táska hájas tésztából
Szilvalekváros táska hájas tésztából
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A hájas tészta elkészítése elég macerás, de megéri. Ha időm van, több adagot készítek, mivel a mélyhűtőben sokáig eláll. Olyankor, ha onnan veszem elő, nagyon rövid idő alatt sokféle finomságot tudok varázsolni belőle.

hozzávalók / 8 adag

A tésztához

A tetejére és kenéshez

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
mikor: tízórai, ebéd, uzsonna, vacsora
szakács elkészítette: család kedvence receptek
kalória: magas
diéta: tejmentes
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

hájas tészta szilvalekvárral töltve, szilvalekváros hájas tészta
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hájat lehártyázzuk, ledaráljuk, hozzáadjuk az ecetet és robotgép dagasztó karjával jól kidolgozzuk.
  2. Utána 25 dkg liszttel simára gyúrjuk, kinyújtjuk és hideg helyre tesszük.
  3. 50 dkg lisztet a sóval, cukorral, tojás sárgával és a vízzel összedolgozzuk úgy, hogy rétestészta keménységű legyen, 20 percig pihentetjük.
  4. Ezután kinyújtjuk és belecsomagoljuk a hájat, majd kinyújtjuk és hajtogatjuk: a harmadát felhajtjuk arra lefelé a felső harmadot és jobbrol balra szinén a harmadát és balról jobbra a szélső harmadát, majd 20 percet pihentetjük.
  5. A nyújtást, hajtogatást pihentetést még kétszer megismételjük.
  6. Majd ismét kinyújtjuk kb 4 mm vastagságúra és 10x 7cm-es téglalapokat vágunk belőle, aminek a közepére 1 tk szilvalekvárt teszünk, félbehajtjuk és az elejét összenyomkodjuk.
  7. A tetejét enyhén felvert tojással megkenjük és a durvára vágott dióval megszórjuk, tepsibe tesszük és 15 percig pihentejük.
  8. Ezután előmelegített sütőben 200°-on 30 percig sütjük.

  • költség: 1250 Ft
  • elkészítettem: 18 alkalommal

statisztika

beküldve:
nézettség: 48 878
elküldve: 9
receptkönyben: 389
elkészítve: 5/15
Facebookon megjelent: -

szakács

Klári

Mióta szakács: 2008.04.12.
74 recept

Hozzászólások (2)

Fritzike
Fritzikecs, 2012-01-19 09:18

Kipróbáltam,nagyon finom szép leveles lett a tésztája. Én úgy készítettem el hogy a lisztes hájat három részre osztottam,és három hajtogatásnál kentem a tésztára. Máskor is megsütöm mert a családomnak nagyon ízlett!

th.kata
th.kataszo, 2011-12-31 07:59

Többször elkészítettem már, családom nagy örömére. Nagyon finom, minden idő és energia ráfordítást megér!

Legfrissebb cikkek

Ismerd meg a Halloween-cukorkát!
Ismerd meg a Halloween-cukorkát!
Ugyan Magyarországon még kevésbé ismert, de tőlünk nyugatabbra a Halloween elengedhetetlen nassolnivalója a Candy Corn.
7 batátarecept az egészségért!
7 batátarecept az egészségért!
Édesburgonyaként ismerjük, pedig igazából nem is burgonya. Itthon is egyre több helyen kapható, sőt, meg is terem, úgyhogy érdemes megismerkedni vele közelebbről is!
20+1 rémisztő, de finom étel Halloweenre
20+1 rémisztő, de finom étel Halloweenre
Nemcsak a kreatív ételművészek, hanem már te is készíthetsz szellemes ötletekből gyúrt ételeket Halloweenre. Rémisztőek, de állítólag annál finomabbak. Mutatjuk a legjobbakat!
1005