Szilvalekváros táska hájas tésztából recept

Szilvalekváros táska hájas tésztából
Szilvalekváros táska hájas tésztából
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A hájas tészta elkészítése elég macerás, de megéri. Ha időm van, több adagot készítek, mivel a mélyhűtőben sokáig eláll. Olyankor, ha onnan veszem elő, nagyon rövid idő alatt sokféle finomságot tudok varázsolni belőle.

hozzávalók / 8 adag

A tésztához

A tetejére és kenéshez

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
szakács elkészítette: család kedvence receptek
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

hájas tészta szilvalekvárral töltve, szilvalekváros hájas tészta

elkészítés

  1. A hájat lehártyázzuk, ledaráljuk, hozzáadjuk az ecetet és robotgép dagasztó karjával jól kidolgozzuk.
  2. Utána 25 dkg liszttel simára gyúrjuk, kinyújtjuk és hideg helyre tesszük.
  3. 50 dkg lisztet a sóval, cukorral, tojás sárgával és a vízzel összedolgozzuk úgy, hogy rétestészta keménységű legyen, 20 percig pihentetjük.
  4. Ezután kinyújtjuk és belecsomagoljuk a hájat, majd kinyújtjuk és hajtogatjuk: a harmadát felhajtjuk arra lefelé a felső harmadot és jobbrol balra szinén a harmadát és balról jobbra a szélső harmadát, majd 20 percet pihentetjük.
  5. A nyújtást, hajtogatást pihentetést még kétszer megismételjük.
  6. Majd ismét kinyújtjuk kb 4 mm vastagságúra és 10x 7cm-es téglalapokat vágunk belőle, aminek a közepére 1 tk szilvalekvárt teszünk, félbehajtjuk és az elejét összenyomkodjuk.
  7. A tetejét enyhén felvert tojással megkenjük és a durvára vágott dióval megszórjuk, tepsibe tesszük és 15 percig pihentejük.
  8. Ezután előmelegített sütőben 200°-on 30 percig sütjük.

  • költség: 1250 Ft
  • elkészítettem: 18 alkalommal

statisztika

beküldve:
nézettség: 47 722
elküldve: 8
receptkönyben: 377
elkészítve: 3/13
Facebookon megjelent: -

szakács

Klári

Mióta szakács: 2008.04.12.
74 recept

Hozzászólások (2)

Fritzike
Fritzikecs, 2012-01-19 10:18

Kipróbáltam,nagyon finom szép leveles lett a tésztája. Én úgy készítettem el hogy a lisztes hájat három részre osztottam,és három hajtogatásnál kentem a tésztára. Máskor is megsütöm mert a családomnak nagyon ízlett!

th.kata
th.kataszo, 2011-12-31 08:59

Többször elkészítettem már, családom nagy örömére. Nagyon finom, minden idő és energia ráfordítást megér!

Legfrissebb cikkek

4 ok, hogy helyi termékeket vásároljunk
4 ok, hogy helyi termékeket vásároljunk
A helyi termékek ma reneszánszukat élik, a fogyasztói igények nőnek, és a beszerzési források tárháza is ennek megfelelően bővül. De mit is nevezhetünk helyi terméknek?
Ínycsiklandó parfümök
Ínycsiklandó parfümök
Ehető alapanyagok a parfümökben? A kölnivíz 1714-es színre lépése óta igen sok változás történt a gyártási folyamatokban.
Paprikára fel!
Paprikára fel!
A tavasz egyet jelent a friss és zamatos zöldségek és gyümölcsök megjelenésével a konyhában. Idén ráadásul már a szezon előtt kerülhet magyar paprika a fazékba! (X)
51247