r
Nosalty Logó

Szilvalekváros táska hájas tésztából

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Klári
Szilvalekváros táska hájas tésztából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 29% Zsír

A tésztához

A tetejére és kenéshez

Összesen 1005 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 29% Zsír

A tésztához

A tetejére és kenéshez

Összesen 8040 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 29% Zsír

A tésztához

A tetejére és kenéshez

Összesen 406 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.4 g

Zsír

  • Összesen
    63 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    28 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    140 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    519.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    43 mg
  • Kálcium
    36 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    33 mg
  • Foszfor
    188 mg
  • Nátrium
    216 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    92.8 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    50.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    41 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    98 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    45 micro
  • Kolin:
    101 mg
  • Retinol - A vitamin:
    41 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    130 micro
Összesen 1005 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    115.3 g

Zsír

  • Összesen
    503.9 g
  • Telített zsírsav
    173 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    224 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    82 g
  • Koleszterin
    1116 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4158.6 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    346 mg
  • Kálcium
    284 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    265 mg
  • Foszfor
    1503 mg
  • Nátrium
    1728 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    742.7 g
  • Cukor
    54 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

VÍZ

  • Összesen
    407.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    332 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    780 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    359 micro
  • Kolin:
    809 mg
  • Retinol - A vitamin:
    325 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    59 micro
  • β-crypt
    24 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1039 micro
Összesen 8040 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.8 g

Zsír

  • Összesen
    25.5 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    56 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    210.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    76 mg
  • Nátrium
    87 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.5 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    20.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    17 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    39 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    53 micro
Összesen 406 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére és kenéshez

Elkészítés

A tésztához

  1. A hájat lehártyázzuk, ledaráljuk, hozzáadjuk az ecetet és robotgép dagasztó karjával jól kidolgozzuk.
  2. Utána 25 dkg liszttel simára gyúrjuk, kinyújtjuk és hideg helyre tesszük.
  3. 50 dkg lisztet a sóval, cukorral, tojás sárgával és a vízzel összedolgozzuk úgy, hogy rétestészta keménységű legyen, 20 percig pihentetjük.
  4. Ezután kinyújtjuk és belecsomagoljuk a hájat, majd kinyújtjuk és hajtogatjuk: a harmadát felhajtjuk arra lefelé a felső harmadot és jobbrol balra szinén a harmadát és balról jobbra a szélső harmadát, majd 20 percet pihentetjük.
  5. A nyújtást, hajtogatást pihentetést még kétszer megismételjük.
  6. Majd ismét kinyújtjuk kb 4 mm vastagságúra és 10x 7cm-es téglalapokat vágunk belőle, aminek a közepére 1 tk szilvalekvárt teszünk, félbehajtjuk és az elejét összenyomkodjuk.
  7. A tetejét enyhén felvert tojással megkenjük és a durvára vágott dióval megszórjuk, tepsibe tesszük és 15 percig pihentejük.
  8. Ezután előmelegített sütőben 200°-on 30 percig sütjük.
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 18 alkalommal
  • Receptkönyvben: 246
  • Tegnapi nézettség: 10
  • 7 napos nézettség: 45
  • Össznézettség: 81473
  • Feltöltés dátuma: 2009. szeptember 03.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A hájas tészta elkészítése elég macerás, de megéri. Ha időm van, több adagot készítek, mivel a mélyhűtőben sokáig eláll. Olyankor, ha onnan veszem elő, nagyon rövid idő alatt sokféle finomságot tudok varázsolni belőle.

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére és kenéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek