Szecsuáni csirke recept

1 adag
528
kcal
Szecsuáni csirke
Szecsuáni csirke
receptkönyvben hozzászólások (17)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Beszereztünk egy wokot, és elkezdtük felfedezni a benne elkészíthető könnyebb fogásokat. :) Ez jól sikerült, nagyon egyszerű, pikáns, csípős és ízletes. Ajánlom mindenkinek!

hozzávalók / 2 adag

ajánlat

Mindenképp fejeskáposztával csináljuk, mert roppanós marad, a kínai kellel szemben.

receptjellemzők

konyha: kínai
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
konyhatechnológia: wok receptek
adag: 2 főre
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

kínai sült zöldségek csirkecombbal
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A csirkecombot kicsontozzuk, apró darabokra vágjuk.
  2. A wokot kevés olajjal felforrósítjuk, és belerakjuk a csirkét.
  3. Amikor a hús szépen kifehéredett, és egy kicsit kezd pirulni, egy tányérra kiszedjük. 
  4. A wokba ezután a vöröshagyma kerül.
  5. Ha a hagyma üveges lesz, megszórjuk a gyömbérrel, és belerakjuk a fokhagymát is.
  6. A következő a fejeskáposzta, majd a répa. Ezt a kettőt egyszerre berakhatjuk, ha közel azonos méretűre vágtuk. Legvégén a marék zöldborsót (konzerves).
  7. Ezt követően visszarakjuk a húst, és fűszerezünk: 2 ek szójaszósz, 1mk erős paprika, ecet, ízlés szerint só, fehérbors. 
  8. 5 percig hagyjuk összefőni az ízeket.
  9. Rizzsel tálaljuk. 

statisztika

beküldve:
nézettség: 87 614
elküldve: 12
receptkönyben: 947
elkészítve: 18/31
Facebookon megjelent: -

szakács

Kajamancs

Mióta szakács: 2010.01.24.
2 recept

Hozzászólások (17)

Rontó
Rontók, 2014-06-10 22:35

Nagyon jó lett, szuper recept!

Én friss gyömbért használtam, apróra vágtam, a káposztát csíkokra, a répát pedig krumplihámozóval vágtam hosszú szeletekre. Finom ress maradt, volt szaftja így is! Pista helyett, pedig jalapenhot raktam bele, az se autentikusabb! :)

Egyetlen problémám, hogy a csirkecombot lefaragni a csontról nagyon időigényes és bosszantó dolog, szóval legközelebb vagy filét, vagy egyebet (pl. pulyka nyesedéket) próbálok.

klarim
klarimcs, 2013-05-09 16:06

Szia!!
Köszönöm szépen a receptet!!! Nagyon egyszerű elkészíteni és igazán nagyon finom. Annyit változtattam a recepten, hogy sütés előtt bepácoltam a csirkét. Én biztosan többször is fogok ilyet készíteni. :) :)

inf3rno
inf3rnocs, 2013-02-21 17:28

Elkészítettem, nagyon jó recept, köszi! Várok még wokos recepteket, én is most kezdem felfedezni, hogy mire jó...

miky
mikysze, 2012-02-15 17:55

Szójaszószból mehet több bele. A végen adni hozzá vizet és étkezési keményítőt,hogy legyen szaftja.Kínaiban sem hús meg zöldség szárazon.

szilwike
szilwikecs, 2012-01-19 14:46

a sherry étterem honlapján is erős pistával írják, nemtom mi bajotok van...

Chef Guevara
Chef Guevarav, 2011-01-09 08:37

Hello!
Jézusom! Gyömbérpor???? Friss gyömbér! Össze sem lehet hasonlítani. Ma már annyi helyen kapni. Egy aprítógép és kész.

Valamint egy régi kínai tanács szerint, ne az olaj legyen forró, hanem a wok. Először a wok füstöljön, utána menjen bele az olaj, akkor nem ég meg a fokhagyma, stb.

edit0830
edit0830cs, 2010-09-23 13:51

Hello! a zöldségeket milyenre kell vágni? csíkokra vagy kockára?

Chef Guevara
Chef Guevarav, 2011-01-09 08:39

Edit!

A kínai konyhánál a látvány is fontos. A szabály egyszerű. Ha a hús kocka (lap), akkor a zöldség is. Ha csík, akkor a másik is. Ennyi! :)

afitos
afitosszo, 2010-02-20 13:08

Igazad van, én is használom, csak egy kicsit kekeckedni akartam, bocs.

afitos
afitoscs, 2010-02-18 15:40

Sziasztok! Ez ,,komoly,, a szecsuáni csirkéhez Erós Pista??????

tszandi
tszandisze, 2010-02-03 17:42

Szia.

nekem egy olyan kérdésem lennem, hogy mennyi gyömbér kell, és azt reszelem, vagy csíkokra vágom, vagy hogyan? Előre is köszönöm. Szandi

Kajamancs
Kajamancssze, 2010-02-03 22:29

Szia Szandi!
Én őrölt gyömbért használtam, jó bőven fűszereztem mert nagyon szeretjük az ízét! A mennyiséget egy mokkáskanálnyinak határoznám meg ha pontosan kérded. :)

Legfrissebb cikkek

A hét szakácsa: Nihonka
A hét szakácsa: Nihonka
Eheti kiemelt szakácsunk, Nihonka megvalósította a japán-magyar fúziós konyhát. Kedvencei a gyorsan elkészíthető, egészséges ételek - segítségükkel több mint 10 kilót fogyott.
Fájdalmas fürdőszobai titkaink
Fájdalmas fürdőszobai titkaink
Hasi panaszokkal élő barátnőm anno felsóhajtott: "De jó, hogy veled erről is lehet őszintén beszélni!" Hogy miről? Megtudod, ha tovább olvasol!
Maradék rizs? Jöhet!
Maradék rizs? Jöhet!
Megmaradt a rizottó, és valami újra vágysz? Most megmutatjuk, hogyan készíts belőle csodás olasz panírozott golyókat!
Ízes töltött tojás a régmúltból
Ízes töltött tojás a régmúltból
Milyenek voltak az étkezési szokások a 19. század derekán? Mit és hogyan ettek az akkori emberek? Főztünk egy korabeli előételt.  
529