Szecsuáni csirke recept

1 adag
529
kcal
Szecsuáni csirke
Szecsuáni csirke
receptkönyvben hozzászólások (17)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Beszereztünk egy wokot, és elkezdtük felfedezni a benne elkészíthető könnyebb fogásokat. :) Ez jól sikerült, nagyon egyszerű, pikáns, csípős és ízletes. Ajánlom mindenkinek!

hozzávalók / 2 adag

ajánlat

Mindenképp fejeskáposztával csináljuk, mert roppanós marad, a kínai kellel szemben.

receptjellemzők

konyha: kínai
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
konyhatechnológia: wok receptek
adag: 2 főre
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

kínai sült zöldségek csirkecombbal
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A csirkecombot kicsontozzuk, apró darabokra vágjuk.
  2. A wokot kevés olajjal felforrósítjuk, és belerakjuk a csirkét.
  3. Amikor a hús szépen kifehéredett, és egy kicsit kezd pirulni, egy tányérra kiszedjük. 
  4. A wokba ezután a vöröshagyma kerül.
  5. Ha a hagyma üveges lesz, megszórjuk a gyömbérrel, és belerakjuk a fokhagymát is.
  6. A következő a fejeskáposzta, majd a répa. Ezt a kettőt egyszerre berakhatjuk, ha közel azonos méretűre vágtuk. Legvégén a marék zöldborsót (konzerves).
  7. Ezt követően visszarakjuk a húst, és fűszerezünk: 2 ek szójaszósz, 1mk erős paprika, ecet, ízlés szerint só, fehérbors. 
  8. 5 percig hagyjuk összefőni az ízeket.
  9. Rizzsel tálaljuk. 

statisztika

beküldve:
nézettség: 89 037
elküldve: 12
receptkönyben: 958
elkészítve: 18/31
Facebookon megjelent: -

szakács

Kajamancs

Mióta szakács: 2010.01.24.
2 recept

Hozzászólások (17)

Rontó
Rontók, 2014-06-10 21:35

Nagyon jó lett, szuper recept!

Én friss gyömbért használtam, apróra vágtam, a káposztát csíkokra, a répát pedig krumplihámozóval vágtam hosszú szeletekre. Finom ress maradt, volt szaftja így is! Pista helyett, pedig jalapenhot raktam bele, az se autentikusabb! :)

Egyetlen problémám, hogy a csirkecombot lefaragni a csontról nagyon időigényes és bosszantó dolog, szóval legközelebb vagy filét, vagy egyebet (pl. pulyka nyesedéket) próbálok.

klarim
klarimcs, 2013-05-09 15:06

Szia!!
Köszönöm szépen a receptet!!! Nagyon egyszerű elkészíteni és igazán nagyon finom. Annyit változtattam a recepten, hogy sütés előtt bepácoltam a csirkét. Én biztosan többször is fogok ilyet készíteni. :) :)

inf3rno
inf3rnocs, 2013-02-21 16:28

Elkészítettem, nagyon jó recept, köszi! Várok még wokos recepteket, én is most kezdem felfedezni, hogy mire jó...

miky
mikysze, 2012-02-15 16:55

Szójaszószból mehet több bele. A végen adni hozzá vizet és étkezési keményítőt,hogy legyen szaftja.Kínaiban sem hús meg zöldség szárazon.

szilwike
szilwikecs, 2012-01-19 13:46

a sherry étterem honlapján is erős pistával írják, nemtom mi bajotok van...

Chef Guevara
Chef Guevarav, 2011-01-09 07:37

Hello!
Jézusom! Gyömbérpor???? Friss gyömbér! Össze sem lehet hasonlítani. Ma már annyi helyen kapni. Egy aprítógép és kész.

Valamint egy régi kínai tanács szerint, ne az olaj legyen forró, hanem a wok. Először a wok füstöljön, utána menjen bele az olaj, akkor nem ég meg a fokhagyma, stb.

edit0830
edit0830cs, 2010-09-23 12:51

Hello! a zöldségeket milyenre kell vágni? csíkokra vagy kockára?

Chef Guevara
Chef Guevarav, 2011-01-09 07:39

Edit!

A kínai konyhánál a látvány is fontos. A szabály egyszerű. Ha a hús kocka (lap), akkor a zöldség is. Ha csík, akkor a másik is. Ennyi! :)

afitos
afitosszo, 2010-02-20 12:08

Igazad van, én is használom, csak egy kicsit kekeckedni akartam, bocs.

afitos
afitoscs, 2010-02-18 14:40

Sziasztok! Ez ,,komoly,, a szecsuáni csirkéhez Erós Pista??????

tszandi
tszandisze, 2010-02-03 16:42

Szia.

nekem egy olyan kérdésem lennem, hogy mennyi gyömbér kell, és azt reszelem, vagy csíkokra vágom, vagy hogyan? Előre is köszönöm. Szandi

Kajamancs
Kajamancssze, 2010-02-03 21:29

Szia Szandi!
Én őrölt gyömbért használtam, jó bőven fűszereztem mert nagyon szeretjük az ízét! A mennyiséget egy mokkáskanálnyinak határoznám meg ha pontosan kérded. :)

Legfrissebb cikkek

Babapiskótás sütik minden alkalomra
Babapiskótás sütik minden alkalomra
Mindig jó, ha a kamrában ott lapul egy-egy zacskó babapiskóta, mert a segítségével bármikor összeüthetünk egy gyors desszertet.
Sütitrendek az elmúlt száz éveben
Sütitrendek az elmúlt száz éveben
A sütitrend mint szó, elég nevetségesen hangzik - maradjunk annyiban, hogy gyorsan átvesszük milyen süti receptjét hajszolták nagymamáink és anyukáink az elmúlt évtizedekben.
Top 10 édesvízi halétel 300 kcal alatt
Top 10 édesvízi halétel 300 kcal alatt
Hajlamosak vagyunk elfelejteni, hogy milyen változatosan elkészíthetőek hazai édesvízi halaink. Most segítünk, íme 10 szuper halrecept - ráadásul adagonként 300 kcal alatt!
3 praktika tojáspucoláshoz
3 praktika tojáspucoláshoz
Főtt tojást pucolni senki sem szeret, ellenben ezekkel a trükkökkel pillanatok alatt elvégezhetjük a piszkos munkát!
529