Szaftos hamburger recept

Szaftos hamburger
Szaftos hamburger
25 perc / előkészület: 20 perc sütés: 5 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A jó hamburger egyetlen dolgon múlik - a húspogácsa minőségén. A pogácsa negyede, húsz százaléka ideális esetben marhafaggyú - ha megkéritek a hentest, összedarálja nektek! Innentől kezdve csak a kedven múlik, hogy mivel pakoljuk meg, de házi hamburgerbucival az élmény még fokozható!

hozzávalók / 3 adag

ajánlat

Sült krumpli, káposztasaláta

receptjellemzők

konyha: amerikai
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
kategória: húsételek
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
adag: 3 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

klasszikus hamburger
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A húst és a faggyút ledaráltatjuk a hentessel. Ha nincs faggyú, akkor zsírszalonnát daráltassunk hozzá ugyanilyen mennyiségben.
  2. Sózzuk, borsozzuk, majd formázzunk belőle 3 húspogácsát. Ha kész, a közepüket kicsit nyomkodjuk be, így fognak egyenletesen átsülni, akkor is, ha grillen sütjük, akkor is, ha serpenyőben.
  3. A húst süssük oldalanként 2-2,5 percig, ha közepesen átsütve szeretjük, 3-3,5 percig, ha jól átsütve. Mikor megfordítjuk, tegyünk rá egy szelet sajtot minden húspogácsára, így majd szépen ráolvad.
  4. A bucik egyik oldalát mustárral, a másikat ketchuppal kenjük be - vagy bármilyen más szósszal -, majd tegyük rá a húst. Mehet rá a jégsaláta, a paradicsom,és a lila hagyma.
  • költség: 1500 Ft
  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 100
össznézettség: 23 199
elküldve: 0
receptkönyvben: 38
elkészítve: -
Facebookon megjelent: 1

szakács

Nosalty

Mióta szakács: 2010.11.23.
564 recept

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

407