Spenótos quiche mézes paradicsomsalátával recept

Spenótos quiche mézes paradicsomsalátával
Spenótos quiche mézes paradicsomsalátával
45 perc / előkészület: 10 perc sütés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások (14)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egyszerű és nagyszerű. Igazán különlegesen fenséges kombináció.

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A töltelékhez

A salátához

ajánlat

A szóráshoz füstölt sajtot is lehet használni, még pikánsabb az íze.
A képen látható quiche teljes kiőrlésű tönkölyliszttel készült

receptjellemzők

konyha: francia
mikor: mindig
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: pite
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

receptkategóriák

egyéb elnevezések

spenótos pite medvehagymával, spenótos pite salátával
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Adjuk a liszthez a sót, és morzsoljuk bele a vajat (ha van aprítógép, azzal végezzük, sokkal gyorsabb, könnyebb), és a vízzel gyúrjuk könnyű, lágy, de gyúrható tésztává (ne ragadjon).
  2. Gyújtsuk be a sütőt, és vajazzuk ki a formát.
  3. Nyújtsuk ki a tésztát 3-4 mm vastagra, és egyenletesen terítsük a formába
  4. 10 percig süssük elő a tésztát a 2. pontban írt hőfokon, és azalatt készítsük el a tölteléket.
  5. Tisztítsuk meg a spenótot, pucoljuk meg a vöröshagymát, és szeljük kockára.
  6. Olívaolajon pároljuk üvegesre a hagymát, majd reszeljük bele a megtisztított fokhagymát.
  7. Adjuk hozzá a spenótleveleket, sózzuk, borsozzuk, és fonnyasszuk meg (ne főzzük túl, mert még sütni is kell)
  8. A tojásokat (egyesével ellenőrizve a frissességet!) és a tejfölt keverjük össze alaposan a szerecsendióval és a felcsíkozott medvehagymával.
  9. Öntsük a tojásos keveréket a megfonnyasztott spenóthoz, keverjük össze, és öntsük az elősütött tésztára.
  10. Tegyük vissza a qiuche-t a sütőbe, és a 2. pontban írt hőfokon süssük készre 30-35 perc alatt úgy, hogy 20 perc sütés után szórjuk meg a tetejét a reszelt sajttal.

  • sütési hőfok: 180°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 5
össznézettség: 23 117
elküldve: 15
receptkönyvben: 548
elkészítve: 30/44
Facebookon megjelent: -

szakács

Receptműves

Mióta szakács: 2010.10.23.
119 recept

Hozzászólások (14)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

marcsy001
marcsy001 Sat, 2013-04-27 11:27

Hány fokon kell sütni? A 2. pontban nem látok hőfokot. Köszönöm

Receptműves
Receptműves / Receptműves Wed, 2013-04-24 14:18

Kedves Liza,
a paradicsomot és a medvehagymát mosd meg, szeld fel, tedd egy tálba, keverd össze a mézet, az olívaolajat, a citrom levét és a koriandert és öntsd az öntetet a medvehagymás paradicsomra.
Üdv,
Memi

Liza557
Liza557 Wed, 2013-04-24 14:31

Köszönöm a gyors választ, azért kérdeztem rá, mert a képen a paradicsom, mintha meg lenne sütve, de ezek szerint nem!

Viriii
Viriii Thu, 2012-10-18 13:40

Kedves Receptműves!
Mirelit spenótnál az elkészítést ugyanígy ajánlod?
Köszönöm:)

Receptműves
Receptműves / Receptműves Thu, 2012-10-18 13:55

Kedves Viriii,
annyi különbséggel, hogy a mirelitnek sok leve szokott lenni kiengedve, amit javasolnék leönteni, vagy, ha nem akarod megvárni amíg kienged, akkor elfőzni.
Szép napot,
Memi

Dormione
Dormione Thu, 2012-04-26 08:19

Szuper recept, nagyon jól sikerült! Eddig csak félkész tésztát használtam, de ezentúl ha lesz időm, inkább házi tésztával készítem az ételt.

Receptműves
Receptműves / Receptműves Thu, 2012-04-26 08:22

Jó ezt olvasni, bizony gyorsan kész és még egészségesebb is, mint a félkész. Köszi a visszajelzést, szép napot :-)

746