Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Rozmaringos pulyka sült krumplival és körtével

Rozmaringos pulyka sült krumplival és körtével
Rozmaringos pulyka sült krumplival és körtével
50 perc / előkészület: 15 perc sütés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások (9)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Láttam egy képet az interneten, amin ez az étel volt, és gondoltam, elkészítem.

hozzávalók / 4 adag

  • 0.5 kg pulykamell
  • 1 közepes db körte
  • 25 dkg burgonya
  • 2 közepes db sárgarépa
  • ízlés szerint
  • bors ízlés szerint
  • 1 teáskanál rozmaring (őrölt vagy néhány szál rozmaring fűszernövény)
  • 2 ek vaj (egy evőkanállal kikenni a tepsit, eggyel pedig megsütni a répát)

ajánlat

Aki szereti a sült fokhagymát, nyugodtan tehet azt is a tepsibe.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Pucoljuk meg a répát és a krumplit, a répát hosszában vágjuk fel csíkokra, a krumplit szintúgy hosszában, egyszer félbe, aztán újra félbe. Tegyük őket vízbe.
  2. A sütőt melegítsük elő 200 °C-ra.
  3. A pulykamellet vágjuk szeletekre, sózzuk, borsozzuk.
  4. A körtéből szedjük ki a magokat, valamint vágjuk le a végeket, majd vágjuk ujjnyi vastag szeletekre.
  5. Vajazzunk ki egy nagyobb tepsit, helyezzük bele a pulykamelleket, majd őrölt rozmaringgal szórjuk meg (vagy ha van otthon fűszernövény, akkor minden szeletre egy kis szállal tépjünk).
  6. Helyezzük a krumplikat a hússzeletek közé, kicsit sózzuk meg, és már mehet is a sütőbe.
  7. Amíg sül a hús, vegyünk elő egy serpenyőt, olvasszunk fel egy kis vajat, és süssük ki benne a répát.
  8. Ha már megfehéredett a hús, tegyük be a körtéket is a tepsinkbe, hogy azzal együtt süljön tovább.
  9. Tűpróbával nézzük meg kb. a sütés kezdetétől számított fél óra múlva, hogy a krumplik megpuhultak-e. Ha igen, akkor már csak a tálalás marad.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • költség: 1000 Ft
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 4
össznézettség: 11 598
elküldve: 4
receptkönyvben: 251
elkészítve: 9/9
Facebookon megjelent: -

szakács

Katherine

Mióta szakács: 2013.04.21.
19 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
nehézség: közepes
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

Rozmaringos pulyka sült krumplival, körtével és répával, rozmaringos pulykasült, répával és körtével sült fűszeres pulyka krumplival

Hozzászólások (9)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

323
pulykamell 0.5 kg
körte 1 közepes db
burgonya 25 dkg
sárgarépa 2 közepes db
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
rozmaring 1 teáskanál
vaj 2 ek