Ratatouille 4. recept

Ratatouille 4.
Ratatouille 4.
45 perc / előkészület: 15 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (13)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A francia lecsó. Mindenki úgy készítse, ahogy szereti. Akárcsak a mi lecsónkat. :-) 
Köretnek is kiváló.


hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Èlettani hatása: erősen lúgosít! Nagyon ajánlott!
Erről bővebb tudnivalókat itt olvashatsz.

receptjellemzők

konyha: francia
kalória: alacsony
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: vegán
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

francia lecsó, padlizsános-cukkinis lecsó
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Karikázzuk fel a cukkinit kb. fél centis karikákra, a padlizsánt ennél vékonyabbra. A padlizsánt sózzuk, és hagyjuk állni fél órát, hogy a keserű levét kiengedje. A paprikát vágjuk kockára.
  2. Az olajon, lassú tűzön pirítsuk meg a hagymát, a fokhagymát, tegyük bele a paprikát, padlizsánt, cukkinit, és kevergetve pároljuk félpuhára.
  3. Adjuk hozzá a paradicsomszószt,  fűszerezzük, sózzuk, borsozzuk, és rotyogtassuk tovább, amíg a zöldségek roppanós puhára nem főnek. Ne főzzük túl!
  4. Tálaláskor megszórhatjuk parmezánnal.
  5. Másik elkészítési módja, hogy a zöldségeket egyszerűen tepsibe tesszük, 200 fokos sütőben olívaolajjal bőven meglocsolva felpuhára sütjük, majd ekkor öntjük rá a fűszeres paradicsomszószt és így sütjük készre. Ekkor az elkészítési idő kicsivel hosszabb lesz.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 66 007
elküldve: 28
receptkönyvben: 758
elkészítve: 45/66
Facebookon megjelent: -

szakács

P.

Mióta szakács: 2009.11.10.
171 recept

Hozzászólások (13)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

spindi
spindi Sat, 2013-07-13 20:14

Nagyon jó recept! Én a zöldségeket kicsit variáltam (patisszon és hagyományos paprika, paradicsom is került bele), de a receptben leírt módon elkészítve és a felsorolt fűszerekkel tökéletes lett!

Szandra83
Szandra83 Sun, 2012-07-29 15:33

Szia
Megcsináltam - finom lett
Nekem kicsit tul savas - a paradicsom miatt - de mindenki másnak nagyon izlett.
Legközelebb teszek bele egy kis cukrot, az bisztos helyre hozza a dolgot

Szerintem egy tökéletes nyári étel.
Köszi
Szandra

Kx5fr
Kx5fr Mon, 2011-06-20 08:56

Hmm, tegnap újra csináltam egy nagyobb adaggal, csak tettem bele gombát is! Próbáljátok ki! Maradt belőle reggelire, kenyérrel is nagyon finom!

Kx5fr
Kx5fr Sat, 2011-06-18 15:01

Megcsináltam, nagyon finom lett, bár én sárga kaliforniai paprikát nem találtam, így zölddel helyettesítettem!

Gargoyle
P. / Gargoyle Sat, 2011-06-18 15:15

Az leginkább csak a látvány kedvéért van benne. Örülök, hogy ízlett!

gric68
gric68 Sun, 2011-03-27 19:45

mi is elkészítettük a receptet, annyi különbséggel, hogy a paradicsomlevet is friss paradicsomból készítettük el. a végeredmény fenséges lett.

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Wed, 2010-08-25 18:24

Ebből Én a második verziót csináltam meg és ugyan úgy használtam hozzá parmezánt, ki kell próbálni aki csak húsevőnek gondolja magát az sem fog csalódni az ízek rabul ejtik majd.

Gargoyle
P. / Gargoyle Wed, 2010-08-25 19:04

Kedves Sándor Gyuláné!
Köszönöm, hogy kipróbálta a receptet, nagyon örülök, hogy ízlett!
Üdvözlettel:
Eszter

142