Rántott csirkemell szezámmagos bundában recept

1 adag
563
kcal
Rántott csirkemell szezámmagos bundában
Rántott csirkemell szezámmagos bundában
receptkönyvben hozzászólások (14)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Barátnőmtől tanultam ezt a panírozási modót, igaz én kiegészítettem a szezámmaggal és elhagytam belőle a pirospaprikát. Kinek hogy tetszik, úgy variálhatja. Lehet csirkemellfiléből is készíteni, de mi nagyon szeretjük a csontos húsokat. Szerintem annak sokkal finomabb az íze :). Nagyon finom omlós lesz a tejben való áztatástól. És az íze fantasztikus .

hozzávalók / 6 adag

ajánlat

Sült burgonyával, tartár mártással vagy egyéb, tetszés szerinti körettel tálalhatjuk.

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
konyhatechnológia: rántott ételek
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: főétel
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

szezámmagos rántott csirkemell, rántott csirkemell szezámaggal
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Előző este a csirkemellet először félbevágjuk, középen hosszában a csont mellett. Két csirkemellünk lesz. Egy ilyen fél mellett lapjában háromfelé vágjuk. 1 csontos részt kapunk és 2 szelet lesz, amiben nincs csont. A másik fél mellel is így teszünk. Összesen 6 szelet husink lesz.
  2. Egy tálba beleöntjük a tejet és belereszeljük a fokhagymagerezdek felét. Egy éjszakára ebben a tejben áztatjuk a húst hűtőben.
  3. Másnap kivesszük, szárazra töröljük a húst sózzuk, borsozzuk.
  4. Előkészítjük a panírozáshoz a lisztet. A tojást felverjük és belereszeljük a megmaradt fokhagymákat és sót. A zsemlemorzsába pedig beleszórjuk a szezámmagot és lehet 1 mk pirospaprikát is tenni bele (én ezt most elhagytam).
  5. Bepanírozzuk a húst és forró olajban, lassú tűzön szép pirosra sütjük.

  • költség: 2500 Ft
  • elkészítettem: 100 alkalommal

statisztika

beküldve:
nézettség: 37 167
elküldve: 4
receptkönyben: 440
elkészítve: 10/16
Facebookon megjelent: -

szakács

Edit

Mióta szakács: 2010.01.31.
149 recept

Hozzászólások (14)

elif
elifh, 2011-04-25 08:38

Nagyon köszönjük a receptet kedves Edit, örök hálám üldözni fog érte, éppen úgy tökéletes, ahogy van! Tegnap reggel paníroztam, ebére is sütöttem ki belőle és vacsira is, amikor már csak magában termelte befelé a család. Nálunk a rántott csirkemell ezentúl mindig így készül majd! Annyi volt csak a változás, hogy csontnélkül ment a dolog :) és csak szójatej volt itthon, így abban pácolódott a husi, de így is szuperjó lett, szóval akár azzal is ajánlhatod tejérzékenyeknek! Üdv: Elif

laraed
laraedh, 2011-04-25 19:40

Kedves Elif ! Örülök az ilyen örök hálának:)) Mi is nagyon szeretjük. A szója tej tényleg jó ötlet tejérzékenyeknek:) Üdv Edit

gregoreva
gregorevav, 2010-11-21 20:21

Kedves Edit! Ma ezt a csirkemell fogásodat választottam, nagyon köszönjük, nem volt egy hang sem, csak szépen kiürült a tál, amire szedtem.De felkészülve, dupla adaggal futottam neki az ebédnek minden értelemben, még a burgonyát is.:-))).Köszi! Azonban holnap főznöm kell, :-( Nem baj, csak reménykedtem, hátha marad, de ez a zamatos csirkemell, hát igen, elhiszem hogy elfogyott, és végre én is tudtam belőle nyugodtan enni! :-)) Éva-Anyóca

laraed
laraedh, 2010-11-22 07:44

Kedves Éva! Ebből én is dupla, sőt néha tripla adagot csinálok . Nagyon finom. Hidegen is szeretjük. Üdv Edit

laraed
laraedh, 2010-10-25 07:08

Mi nagyon szeretjük ! Próbáld ki nyugodtan ! Üdv Edit

nyamóka
nyamókav, 2010-10-24 19:06

Nagyon tetszik ez a szezám-pöttyös bunda, ideje, hogy kipróbáljam! :) Üdv: Éva

laraed
laraedv, 2010-10-24 11:51

Azt Küldhetek:))) Már megy is:)) Ettől meggyógyulsz rögtön:))puszi Edit

Bia
Biav, 2010-10-24 12:39

Köszike!Már azén tarhonyás husim is rotyog,nemsokára kész.Még jó hogy ma később reggelizett a család különben ajaj..PusziBogi

Bia
Biav, 2010-10-24 09:01

Jaj de szeretem!Még azt a fránya hízlalós finomságos sült krumplit is mellette.Nem küldenél belőle hat adagot?Beteg vagyok nincs kedvem főzni.Puszi:Bogi

laraed
laraedv, 2010-10-24 09:32

Kedves Bia Már sajnos nincs belőle ! Mert ugye nem ma készítettem:)) Ma kakaspörit csináltam nokedlival- vel / hogy is írjam??? / Mindegy mert az íze a lényeg:)) Nagyon sajnállak , hogy beteg vagy :((( Na de mire való és főzni tudó pasi??? Ha otthon van biztos besegít.:)) Gyógyulj meg minél hamarabb. Puszi Edit

Bia
Biav, 2010-10-24 11:28

Na igen de szegénykém tegnap éjszaka dolgozott,és nem várhatom el tőle hogy ma is a konyhában legyen.Tegnap is főzött,de abból nem maradt semmi.Na nem baj összeszedem a maradék erőmet és 1 óra múlva ebéd.Aztán visszabújok az ágyba.Engem ez most nagyon elkapott.7éve nem voltam így.persze egy kis virtuális kakaspöri is jól jönne.Na puszi.Bogi

gregoreva
gregorevav, 2010-10-24 08:58

Gyönyörű tányéron, gyönyörű étel, csodás tálalással, látszik, hogy finom, és most per pillanat, én nagyon beleharapnék, de nem lehet, úgyhogy meg kell csinálnom őt is,köszi!Éva-Anyóca
Mit szólsz a palacsinta készítésemhez este???Olvastad?

laraed
laraedv, 2010-10-24 09:26

Kedves Éva -Anyóca ! Olvastam és írtam is rá választ :)) olvasd el :) jó főzést ! Puszi Edit

Legfrissebb cikkek

20+1 rémisztő, de finom étel Halloweenre
20+1 rémisztő, de finom étel Halloweenre
Nemcsak a kreatív ételművészek, hanem már te is készíthetsz szellemes ötletekből gyúrt ételeket Halloweenre. Rémisztőek, de állítólag annál finomabbak. Mutatjuk a legjobbakat!
Harmadszor is Együnk Egymásért!
Harmadszor is Együnk Egymásért!
A Magyar Élelmiszerbank Egyesület idén októberben harmadjára szervezi meg Adománygyűjtő Akcióját az Élelmezési Világnap kapcsán. Még ezen a héten várják az adományokat! (x)
Ez történik, ha fémet raksz a mikróba
Ez történik, ha fémet raksz a mikróba
Gyerekként az ember minden olyat kipróbálna, amit a szülők szigorúan megtiltanak. Ilyen például egy villa berakása a mikróba. De vajon mi történik, ha tényleg berakjuk?
563