Rántott csirkemell szezámmagos bundában recept

Rántott csirkemell szezámmagos bundában
Rántott csirkemell szezámmagos bundában
receptkönyvben hozzászólások (14)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Barátnőmtől tanultam ezt a panírozási modót, igaz én kiegészítettem a szezámmaggal és elhagytam belőle a pirospaprikát. Kinek hogy tetszik, úgy variálhatja. Lehet csirkemellfiléből is készíteni, de mi nagyon szeretjük a csontos húsokat. Szerintem annak sokkal finomabb az íze :). Nagyon finom omlós lesz a tejben való áztatástól. És az íze fantasztikus .

hozzávalók / 6 adag

ajánlat

Sült burgonyával, tartár mártással vagy egyéb, tetszés szerinti körettel tálalhatjuk.

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
konyhatechnológia: rántott ételek
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: főétel
adag: 6 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

szezámmagos rántott csirkemell, rántott csirkemell szezámaggal

elkészítés

  1. Előző este a csirkemellet először félbevágjuk, középen hosszában a csont mellett. Két csirkemellünk lesz. Egy ilyen fél mellett lapjában háromfelé vágjuk. 1 csontos részt kapunk és 2 szelet lesz, amiben nincs csont. A másik fél mellel is így teszünk. Összesen 6 szelet husink lesz.
  2. Egy tálba beleöntjük a tejet és belereszeljük a fokhagymagerezdek felét. Egy éjszakára ebben a tejben áztatjuk a húst hűtőben.
  3. Másnap kivesszük, szárazra töröljük a húst sózzuk, borsozzuk.
  4. Előkészítjük a panírozáshoz a lisztet. A tojást felverjük és belereszeljük a megmaradt fokhagymákat és sót. A zsemlemorzsába pedig beleszórjuk a szezámmagot és lehet 1 mk pirospaprikát is tenni bele (én ezt most elhagytam).
  5. Bepanírozzuk a húst és forró olajban, lassú tűzön szép pirosra sütjük.

  • költség: 2500 Ft
  • elkészítettem: 100 alkalommal

statisztika

beküldve:
nézettség: 33 895
elküldve: 4
receptkönyben: 420
elkészítve: 6/12
Facebookon megjelent: -

szakács

Edit

Mióta szakács: 2010.01.31.
149 recept

Hozzászólások (14)

elif
elifh, 2011-04-25 09:38

Nagyon köszönjük a receptet kedves Edit, örök hálám üldözni fog érte, éppen úgy tökéletes, ahogy van! Tegnap reggel paníroztam, ebére is sütöttem ki belőle és vacsira is, amikor már csak magában termelte befelé a család. Nálunk a rántott csirkemell ezentúl mindig így készül majd! Annyi volt csak a változás, hogy csontnélkül ment a dolog :) és csak szójatej volt itthon, így abban pácolódott a husi, de így is szuperjó lett, szóval akár azzal is ajánlhatod tejérzékenyeknek! Üdv: Elif

laraed
laraedh, 2011-04-25 20:40

Kedves Elif ! Örülök az ilyen örök hálának:)) Mi is nagyon szeretjük. A szója tej tényleg jó ötlet tejérzékenyeknek:) Üdv Edit

gregoreva
gregorevav, 2010-11-21 21:21

Kedves Edit! Ma ezt a csirkemell fogásodat választottam, nagyon köszönjük, nem volt egy hang sem, csak szépen kiürült a tál, amire szedtem.De felkészülve, dupla adaggal futottam neki az ebédnek minden értelemben, még a burgonyát is.:-))).Köszi! Azonban holnap főznöm kell, :-( Nem baj, csak reménykedtem, hátha marad, de ez a zamatos csirkemell, hát igen, elhiszem hogy elfogyott, és végre én is tudtam belőle nyugodtan enni! :-)) Éva-Anyóca

laraed
laraedh, 2010-11-22 08:44

Kedves Éva! Ebből én is dupla, sőt néha tripla adagot csinálok . Nagyon finom. Hidegen is szeretjük. Üdv Edit

laraed
laraedh, 2010-10-25 08:08

Mi nagyon szeretjük ! Próbáld ki nyugodtan ! Üdv Edit

nyamóka
nyamókav, 2010-10-24 20:06

Nagyon tetszik ez a szezám-pöttyös bunda, ideje, hogy kipróbáljam! :) Üdv: Éva

laraed
laraedv, 2010-10-24 12:51

Azt Küldhetek:))) Már megy is:)) Ettől meggyógyulsz rögtön:))puszi Edit

Bia
Biav, 2010-10-24 13:39

Köszike!Már azén tarhonyás husim is rotyog,nemsokára kész.Még jó hogy ma később reggelizett a család különben ajaj..PusziBogi

Bia
Biav, 2010-10-24 10:01

Jaj de szeretem!Még azt a fránya hízlalós finomságos sült krumplit is mellette.Nem küldenél belőle hat adagot?Beteg vagyok nincs kedvem főzni.Puszi:Bogi

laraed
laraedv, 2010-10-24 10:32

Kedves Bia Már sajnos nincs belőle ! Mert ugye nem ma készítettem:)) Ma kakaspörit csináltam nokedlival- vel / hogy is írjam??? / Mindegy mert az íze a lényeg:)) Nagyon sajnállak , hogy beteg vagy :((( Na de mire való és főzni tudó pasi??? Ha otthon van biztos besegít.:)) Gyógyulj meg minél hamarabb. Puszi Edit

Bia
Biav, 2010-10-24 12:28

Na igen de szegénykém tegnap éjszaka dolgozott,és nem várhatom el tőle hogy ma is a konyhában legyen.Tegnap is főzött,de abból nem maradt semmi.Na nem baj összeszedem a maradék erőmet és 1 óra múlva ebéd.Aztán visszabújok az ágyba.Engem ez most nagyon elkapott.7éve nem voltam így.persze egy kis virtuális kakaspöri is jól jönne.Na puszi.Bogi

gregoreva
gregorevav, 2010-10-24 09:58

Gyönyörű tányéron, gyönyörű étel, csodás tálalással, látszik, hogy finom, és most per pillanat, én nagyon beleharapnék, de nem lehet, úgyhogy meg kell csinálnom őt is,köszi!Éva-Anyóca
Mit szólsz a palacsinta készítésemhez este???Olvastad?

laraed
laraedv, 2010-10-24 10:26

Kedves Éva -Anyóca ! Olvastam és írtam is rá választ :)) olvasd el :) jó főzést ! Puszi Edit

Legfrissebb cikkek

Már az étel is luxus?
Már az étel is luxus?
Egy izraeli művész, bizonyos Peddy Mergui elképzelt, sőt mi több, meg is tervezett egy sor olyan élelmiszer-csomagolást, melyek luxus divatmárkák designját és logóit kapták.
Könnyed tésztasaláta ünnep után
Könnyed tésztasaláta ünnep után
Citromos és fűszeres, édes zöldborsóval pöttyözve, selymes rózsaszín retkekkel, vajon pirított zsemlemorzsával gazdagítva - ez a tésztasaláta maga a tavasz egyetlen tányéron.
563