Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Orosz káposztaleves

Orosz káposztaleves
Orosz káposztaleves
170 perc / előkészület: 50 perc főzés: 120 perc
receptkönyvben hozzászólások (8)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon finom, kiadós egytálétel.

hozzávalók / 6 adag

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, tojásmentes
nehézség: közepes
kategória: levesek
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
konyha: orosz
fogás: leves
elkészítési idő: 120 perc felett
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

káposztás-csirkés leves, húsleves káposztával
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A húst feltesszük hideg vízbe főni, beletesszük a sót, a szemesborsot, 2 babérlevelet, majorannát (ne túl sokat), köménymagot, a zöldséget, a répát (4 felé vágva). A hús, ha félig kész, beleszeljük a káposztát csíkokra vágva, majd a rizst is beleszórjuk. 
  2. A hagymát kis kockára vágjuk, és olajon megpároljuk, majd beletörjük a 3 gerezd fokhagymát. Levesszük a tűzről, és belekeverjük a pirospaprikát ( kb. 1 csapott ek ). Majd az ecetet ízlés szerint a leveshez öntjük.
  3. Rántást készítünk (1 ek lisztből), hozzáadjuk a leveshez, majd ha minden megfőtt, beleöntjük a 2 dl tejfölt, és még pár percig főzzük.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 13
össznézettség: 30 511
elküldve: 2
receptkönyvben: 242
elkészítve: 7/10
Facebookon megjelent: -

szakács

Böbe

Mióta szakács: 2010.03.14.
18 recept

Hozzászólások (8)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Hola
Hola Mon, 2014-08-18 11:08

Kiváló leves, de semmi köze az orosz káposzta leveshez a scsíhez! A rántás, pirospaprika, köménymag nem az orosz konyha eleme. Ez inkább egy "magyarosch" káposzta leves.

Seleja
Seleja Mon, 2013-06-10 09:49

Én egy kicsit máshogy csinálom. A húsokat először marhahús(nehezebben fő) teszem fel főni hideg vízben, egész borssal, babérlevéllel, később beleteszem a disznó lapockát és tovább főzöm természetesen a sót még az elején belerakom, ha van teszek bele csirke húst is, mert ha több féle húsból van jobb az íze. A zöldséget, sárgarépát felkarikázom egy szelet zellert apró kockára vágok és egy nagyobb fej vöröshagymát is. Az apró kockára vágott vöröshagymát kevés olajon elkezdem párolni, majd beleteszem a felkarikázott zöldségeket, zellert, enyhén megsózom és pirítom tovább, amikor megsűlt teszek rá 1 ek pirospaprikát, egy fél üveg általam befőzött paradicsomlét és most már ezzel pirítom és a leves levéből 2-3 merőkanál lével főzöm tovább. Amíg ezt főzöm addig felszelem a káposztát közepes vastagságú szálakra és enyhén besózom. Akkor ráöntöm a húsra a piros lében párolt zöldségeket, hagyom vele forrni egy kis ideig, majd belerakom a káposztát és főzöm tovább. Megpucolok hozzá párszem krumplit, majd mikor már a káposzta félig megfőtt ráteszem a krumplit és készre főzöm. Közben meg kell kóstolni, hogy elég sós-e. Tálaláskor mustárt és tejfölt teszünk a tányérba és arra merjük rá a forró levest és elkeverjük. Egy kicsit babrás és hosszadalmas, de megéri, mert nagyon finom. Mindenkinek jó étvágyat kívánok hozzá. Ez az igazi orosz káposzta leves, a borscs! Ili.

DragAndi
DragAndi / DragAndi Sat, 2012-10-20 13:52

Kedves Böbe!

Mennyei lett ez a leves. :) Én hús nélkül, csak húsleveskockával készítettem. Köszönöm a receptet, mentettem a szakácskönyvembe.
Üdv. DragAndi

Babapiskóta
Babapiskóta Sat, 2011-12-31 12:33

Szia Böbe!
Most lett kész a káposzta leves.Újév első napjára készítettem, ezért sertéshúsból:-) Nagyon-nagyon finom!
Boldog új évet kívánok neked és minden kedves kis kukta társamnak.

csilla84
csilla84 Sun, 2011-04-17 18:58

Isteni finom ez a leves!Én annyit változtattam rajta,hogy apró káposztát raktam bele!

Böbe2010
Böbe / Böbe2010 Tue, 2010-06-08 06:46

Szia Baba! nagyon örülök hogy ízlett, nálunk is nagy sikere van. További jó sütés, főzést. Szeretettel Böbe.

Baba02
Baba02 Mon, 2010-06-07 11:44

 Szia Böbe!
A hétvégén megcsináltam a levest!Isteni lett,köszönet érte!:))
Még a párom válogatós lánya is jóízűen ette!
Mindenkinek csak ajánlani tudom!
Üdvözlettel:Baba

478
csirke 1 kg
káposzta 1 kis fej
sárgarépa 2 db
fehérrépa 2 db
vöröshagyma 1 nagy fej
fokhagyma 3 gerezd
tejföl 2 dl
rizs 10 dkg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
babérlevél 2 db
majoranna 0 ízlés szerint
köménymag 0 ízlés szerint
fűszerpaprika 1 ek
ecet 1 kk
finomliszt 1 evőkanál
napraforgó olaj 3 ek
víz 2.5 l