Nem-lehet-abbahagyni csirke recept

1 adag
846
kcal
Nem-lehet-abbahagyni csirke
Nem-lehet-abbahagyni csirke
receptkönyvben hozzászólások (274)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez a recept szeretett Anyósomtól, Zsike mamától származik. A neve nem túlzás, nagyon-nagyon fincsi! Viszont igazán CSAK FRISSEN jó, ezért inkább vendégváró egytálételnek érdemes elkészteni.
Számomra felbecsülhetetlen előnye, hogy amolyan "csak összedobom, aztán be a sütőbe" fogás, alig kell csinálni vele valamit.

hozzávalók / 6 adag

ajánlat

Sült burgonya, párolt rizs, vajas zöldség egyaránt illenek hozzá. A salátáról nem szabad megfeledkezni!

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: főétel
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

sajtos-tejfölös csirke
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A csirke alkatrészeket megmossuk, megtisztítjuk. (Az eredeti recept egy egész csirkéből készíti ezt az ételt, de mi a combot szeretjük legjobban, ezért alsó és felső combokból készítem.)
  2. A lisztet összekeverjük a fűszerekkel, a sóval és a zúzott fokhagymával.
  3. Egy nagyobb tűzálló tálat, vagy tepsit kikenünk vajjal.
  4. A csirkéket egyenként megmártjuk a fűszeres lisztben, majd a kivajazott tálra fektetjük őket, szépen egymás mellé.
  5. A maradék fűszeres lisztet egyenletesen rájuk szórjuk.
  6. A megtisztított, megpucolt vöröshagymát egyenletesen rákarikázzuk a lisztes csirkére.
  7. Az egésznek a tetejére szépen rászórjuk a reszelt sajtot (én ma füstölt edámit használtam, eddig ezzel a legszuperebb).
  8. A tejfölt elkeverjük az olajjal. (Bevallom, még ebbe is teszek zúzott fokhagymát, de ezt hivatalosan nem kell, csak én nem bírom megállni:-)) Meglocsoljuk vele a csirkét.
  9. A tálra alufóliát borítunk és előmelegített, forró sütőben (kb. 200°C-on, gázsütőn 4-es fokozat) 50 percig sütjük, majd levesszük róla a fóliát és további 20 percig pirítjuk. (Normál esetben. Az én sütőm tragédia, nem hajlandó rendesen sütni - ezért aztán nekem ugyanez 2 órán át tartott!!)

statisztika

beküldve:
nézettség: 516 184
elküldve: 197
receptkönyben: 10 592
elkészítve: 308/460
Facebookon megjelent: -

szakács

Zit

Mióta szakács: 2009.06.15.
51 recept

Hozzászólások (274)

bebe74
bebe74p, 2014-09-12 12:11

Nem értettem, miért van ilyen sok negatív vélemény, ugyanis én is sokszor készítettem már ezt az ételt ( másik recept alapján ) és nagyon is finom. Aztán észrevettem a hibát : a maradék fűszeres lisztet NEM szórjuk rá a húsra, hanem elkeverjük a tejfölben ami akár 2 nagy doboznyi is lehet ! ( a liszt az én receptemben 8 dkg, ami kevesebb mint 8 ek) A sorrend pedig: csirke, karikára vágott hagyma, lisztes tejföl, sajt. A többi rendben

pappszabolcs
pappszabolcssze, 2014-06-18 15:52

Az étel neve az egyik legnagyobb eufémizmus amivel valaha találkoztam! A liszt mennyisége „8 púpozott ek finomliszt” továbbá a „maradék fűszeres lisztet egyenletesen rájuk szórjuk” durván sok. De a recept szerzőjének máshol is meggyűlik a baja a számokkal.
Én jóllakni sem tudtam vele, mérges és éhes vagyok. De hát így jár az, aki nem olvassa el a kommenteket.
Az ízlésen lehet vitatkozni, de ez nekem se jött be.

tandrea
tandreap, 2014-04-04 10:39

Most sül másodjára ez a finomság. Az elsőnél nem volt füstölt sajtom és úgy is isteni lett. Kíváncsi leszek, hogy lehet-e annál jobb. :)
Köszi szépen a receptet, tökéletes! :)

huldi
huldiszo, 2014-03-15 20:49

Már másodjára készítettem el..nagyon fincsi, köszönöm a receptet! :)

memesi
memesip, 2014-02-14 20:51

Már máskor is elkészítettem,de még nem köszöntem meg a receptet. Még az "elsők" között mentettem el és nem bántam meg! Ma is jól sikerült, egyszerűen "nem lehet elrontani" csirke.

negyelabea
negyelabeak, 2013-12-31 14:43

Sziasztok! Akárki akármit is mond, isteni finom lett a csirke! Én csirkemellből készítettem el a recept szerint. Annyit módosítottam rajta, hogy egy nagy tejfölt használtam csak és kevesebb olajat. Köszönöm a receptet! Biztosan el fogom még készíteni!

ildike6868
ildike6868v, 2013-12-22 16:58

Sziasztok! Nem szokásom hozzászólni receptekhez, de most lett kész a fenti recept, még nem kóstoltam, de az állaga tökéletes. Azért írok, mert sokan kifogásoltátok, hogy tocsog a lében az étel. Sok receptnél előfordul ez, de megoldható, ha a "lesútés" előtt leszedtek a zsírból. Ebben az esetben nem történt ilyesmi. Mellesleg a fanyalgóknak annyit, hogy szerintem nem elég összedobálni az alapanyagokat. Ahogy mondani szokták, egy kicsit a lelkedet és a szívedet is "bele kell főzni":)!

V2rider
V2ridercs, 2013-12-19 19:24

Szia Zit!
Ma ezt készítettem vacsira,finom lett! Bár számomra nem ez a legfinomabb elkészítési módja a csirkének,de tényleg egyszeru elkészíteni és ez nagy elony! :-)

n_Jucuska
n_Jucuskah, 2013-10-28 22:06

Vasárnapi ebédnek készítettem el csirkemellből. Olvastam a hozzászólásokat, így előre egy kis vajon elősütöttem a husit, ami csak jót tett neki. Az összes maradék lisztet én sem kevertem bele a tejfölbe és füstölt sajt helyett is sima trappistával készült. A végeredmény nagyon finom lett. Krokettel tálaltam.

Évike.
Évike.v, 2013-10-27 11:09

Húha, bent van a sütőben, csak most olvasom a hozzászólásokat, kíváncsi leszek, hogy sikerül. Ráadásul füstölt sajt sem volt itthon, szóval trappista :-) Bonyinak nem nevezhető, remélem, jó lesz.

Kiana
Kianaszo, 2013-10-26 17:04

Sajnos mára ezt az ételt választottam ebédre, de szörnyű rossz lett.Természetesen mindent a megadottak szerint csináltam. Nem szoktam kommenteket írni, de ezt most nem tudtam szó nélkül hagyni...

Thaine
Thainek, 2013-10-08 23:51

Én egy barátnőmtől kaptam ezt a receptet, annyit változtattam rajta, hogy a csirke combot vagy mellet, miután megforgatom a majorannás lisztbe, kevés olajon elősütöm, épp hogy egy kicsi kérget kapjon, így nincs olyan főtt hús jellege. De nagyon szereti az egész család.

Jucibuci13
Jucibuci13h, 2013-10-07 21:33

Én a húst bevagdosom, besózom, a lyukakba is kerüljön a fűszeres lisztből.
A hagymát megpárolom, hogy ne legyen ropogós.
A maradék lisztet, fokhagymát belekeverem tejföl-tejszín keverékébe. Ezzel öntöm le a már sajttal is megszórt csirkét.
Krumpli pürével vagy rizzsel tálalom.

csergeberge
csergebergeh, 2013-07-22 12:25

Ez nekem is nagy kedvencem, még anyukámtól tanultam. Tuti vendégváró, ebben a receptben még soha nem csalódtam, mindig nagy sikert aratott.

MNicky
MNickyv, 2013-05-19 21:33

Kezdő szakács vagyok, ezt a receptet hétvégén készítettem el a második alkalommal. Semmit nem módosítottam rajta, és elsőre is, és most is tökéletesen sikerült. Imádjuk, köszönöm szépen!

pazmandysz
pazmandyszcs, 2013-04-25 20:11

Sziasztok! Ma csináltam meg először, persze figyelembe vettem a hozzászólásokat is! Nem szórtam rá az összes maradék lisztet és olajat sem kevertem a tejfölbe, helyette fele tejföl-fele tejszín keverékkel öntöttem le. A reszelt sajt is fele-fele volt füstölt Karaván és sima Trappista. Nagyon finom lett, biztosan elkészítem még, nagyon ízlett a családnak.

t.ildiko.
t.ildiko.v, 2013-04-21 20:12

Ma ebédre elkészítettem ezt a finomságot,csak a sajt véletlenül kimaradt,de így is isteni volt.Mindenkinek ízlett,de hamarosan a sajtos változattal is megsütöm.Köretnek petrezselymes rizs volt.Köszönöm a receptet.

csahebo
csahebov, 2013-04-14 21:46

A megadott leírás alapján készítettem el a megadott mennyiségekkel! Elolvastam az összes hozzászólást és elképzelni sem tudom mi a csudát lehet ezen a recepten elrontani. A bénázóknak üzenem, hogy gyakoroljanak, gyakoroljanak....hátha egyszer.....összejön mégis. :) Amúgy nagyon finom. Ez a mai, egy "Mekin" és pizzán felnőtt generáció. Nekik elhiszem, hogy nem ízlik. Amúgy köszönet a receptért, a család szerint isteni finom, hamar eltüntettük. Igazi finom étel igazi egyszerű és természetes alapanyagokból.

dorcus89
dorcus89szo, 2013-04-06 16:42

Ma sütöttem meg ebédre és mindenkinek nagyon ízlett. Hamar el is fogyott! Én csirkemellből csináltam, 3 evőkanál lisztel és tettem hozzá még egy kis mozzarellát, fűszernek bazsalikomot a tejfölbe. Míg sült elolvastam a kommenteket és kicsit meg is ilyedtem, attól a néhány negatív kommenttől, de fölöslegesen. A pluszokon kívül mindent úgy csináltam ahogy a receptben le van írva, a maradék lisztet is rászórtam. Szerintem ez egy nagyon egyszerű, gyors és finom recept. Köszönöm!

batkinocsi
batkinocsiszo, 2013-04-06 13:41

Egyetértek a dicséretekkel, tényleg nagyon finom és a név is elég találó! Köszönöm a receptet :)

TimusTimus
TimusTimusszo, 2013-02-16 15:57

Én mindent úgy csináltam ahogy a receptben le van írva, és íííííszonyatosan ízlett ! :) Bár annyit még is változtattam, hogy a csirkecombokat kicsontoztam, így hidegen szépen tudtam szeletelni, így is nagyon fini volt! Asszem sűrűbben meg kellene csinálnom :)... a holnapi kajánk ez lesz! :)

maitai
maitaip, 2013-02-15 13:40

Mondjátok, tényleg a sajtot kell először rászórni és csak utána a tejfölt? Nekem ez fura.

ritakata
ritakatasze, 2013-02-06 22:15

Aki esetleg még nem próbálta, csak bátran vágjon bele! Évek óta készítem ezt az ételt, aki evett belőle, mindenkinek ízlett. A sikertelenség persze bármelyik receptnél bekövetkezhet, de ez 99%-ban a "szakács" gyakorlatlanságának eredménye. Bőrrel vagy bőr nélkül? ízlés dolga, nyilván aki nem szereti, itt is leveszi, ahogyan más szárnyas ételeknél. A lisztből pedig egy nagyon finom bunda válik a kész ételen, feltéve, ha a megfelelő mennyiségű tejföl kerül rá, és nem hagyja ki belőle a szakács az olajat, merthogy az nem véletlenül kell ám bele. Én az első alkalommal csak olyan nagyjából megadott mennyiségekkel dolgoztam, és így is finom lett, hiszen ha soknak találom a lisztet, nyilván nem mindet szórom rá.
Mindenképp ajánlom - kár lenne ezt a finom ételt kihagyni.

LongbowPrincess
LongbowPrincessv, 2013-01-27 20:15

Ma ezt ettük ebédre, tényleg nagyon finom volt!
Elkészítés előtt elolvastam a hozzászólásokat. A combokról leszedtem a bőrt (ez mondjuk nálunk alap, csak nagyon ropogósra sütve fogy a bőre), majd a maradék lisztet belekevertem a tejfölbe, hogy ne legyen csomós a hús tetején. Az olajat én teljesen kihagytam a tejfölből, félig véletlenül (eredetileg kevesebbet akartam bele tenni, majd mire oda jutottam, el is felejtettem, hogy kellene bele), de így utólag nem is bánom, nagyon finom volt ez így. :)

balintmonika
balintmonikav, 2012-11-25 22:46

Ma elkészítettem e finom ebédet.Legközelebb a husit egy kicsit előre besózom,a kimaradt lisztet nem szórom rá és a tepsit is megolajozom kissé.Így válik majd igazi berzengóciaivá a fenti recept.

lujzcsi
lujzcsics, 2012-11-22 14:24

Ó, de kár, hogy hittem a kecsegtető névnek, NEM LEHET ABBAHAGYNI...! Hát ez nagyon rossz lett! Most, hogy készen van, olvastam el a hozzászólásokat, és bizony ízlések és pofonok, de csatlakozom azokhoz, akiknek nem ízlett, mert iszonyat dühös lettem, hogy ilyen ehetetlen vacak lett az egész! Akinek jó ízlése van, annak nem fog ízleni! A bőre puha, vizenyős, a hús szintén, mintha vízben főtt volna! Inkább sütöttem volna le a combokat fokhagymával, de már bánhatom! Soha többé meg nem próbálom ezt a receptet!

macilaci10
macilaci10szo, 2013-01-19 16:29

szerintem neked van problémád az ízléseddel!Máskor tartsd meg a véleményed magadnak!!!

Fionn
Fionnszo, 2013-03-16 14:06

Inkább te tartsd meg a véleményed. Ezen felül elég gyenge recept.

Antsa86
Antsa86p, 2012-11-16 22:15

Ezt tényleg nem lehet abbahagyni! Most lett kész, de mindjárt elfogy :-)))

taranikó
taranikóp, 2012-11-09 12:08

Nekünk nagyon ízlett. Én csirkemellből készítettem, és én sem szórtam rá a maradék lisztet. Biztos el fogom még készíteni többször is. Köszi a receptet.

NoSalty.hu
NoSalty.husze, 2012-10-24 12:03

Kedves Szakácsunk!
Tiéd lett 2012.10.23. legnézettebb receptje!
Gratulálunk!
NoSalty.hu csapata

NoSalty.hu
NoSalty.huk, 2012-10-23 14:09

Kedves Szakácsunk!
Tiéd lett 2012.10.22. legnézettebb receptje!
Gratulálunk!
NoSalty.hu csapata

pasztorkriszti
pasztorkrisztih, 2012-10-22 20:57

Mi is nagyon szeretjük,már többször készítettem.Az én receptemben a liszt őrölt köménnyel és pirospaprikával van fűszerezve,ezt én sem szoktam ráönteni,csak megforgatom benne,a csirkecombokat dörzsölöm be fokhagymával.

Csák Attiláné
Csák Attilánéh, 2012-10-22 20:49

Frank Júlia 4000 recept kezdőknek és haladóknak c.könyvében mint sajtos csirkecomb van.nálunk ez a favorit és ha nincs sajt az sem gond,a tejfölbe fokhagymát teszek és tényleg nem kell sok liszt csak megszórom és nem forgatom,a tepsit kiolajozom és nem tocsog a zsírtól.rizst adok mellé.Üdv Viki

öreganya
öreganyah, 2012-10-22 20:47

Én még nem készítettem el,de a leírtak alapján ,biztosan nagyon finom.Ha a csirke bőrét levesszük és kellőképpen sózzuk,fűszerezzük,elrontani sem lehet.Nagyon jó receptnek tartom,ki fogom próbálni. Üdv!

timesystem
timesystemh, 2012-10-22 20:35

Ezt én is abból a régi könyvből ismerem. Én nem szórom rá a maradék lisztet, nagyon sok sajttal, nagyon sok tejföllel szoktam. annyi liszt bőven elég, amibe beleforgatod. Csirkemellből szoktuk és a hús ALÁ teszek egy pici olajat, a tejfölbe nem. Isteni és laktató kaja.

judit1976
judit1976sze, 2012-09-19 07:35

Legalább nekik van ízlésük :). Szerintünk isteni finom a családom kedvence:)

kaktusz7308
kaktusz7308szo, 2012-06-09 08:07

nagy lelkesen neki kezdtem, csirke bármilyen formában jöhet,de ez valami borzasztó lett. legalább a kutyák megették.

biiankaa
biiankaasze, 2012-06-06 17:12

Én is elkészítettem! Klassz recept, de tényleg csak frissen volt igazán nagyon nagyon jó (ahogyan te is írtad) Annyit módosítottam, hogy miután a husikat beleforgattam a lisztbe, a maradékot nem öntöttem rá, mert páran írták, hogy por állagban marad helyenként, s ezt el akartam kerülni. Így pedig kifogástalan volt!!! :-)

Kazuma
Kazumav, 2012-06-03 18:24

Ma keszitettem el, es egyeltalan nem izlett. Negy darab csirkecombot hasznaltam es 600 ml tejfolt, kevesebb olajat mint amit a recep irt, de meg igy is tocsogott a zsirban. A recept nem irja hogy szedjuk le a csirke boret. Szerintem csirkeborrel egyutt sutve nem fogyaszthato.

Jannka
Jannkak, 2012-06-05 22:38

Akkor miért nem szedted le a bőrét ha szerinted így ehetetlen?Nincs oda írva,hogy nem változtathatsz a recepten az ízlésednek megfelelően.........én pl szeretem a bőrét még így is.

PINKBERRY
PINKBERRYh, 2012-06-11 17:41

Elnezest,hogy beleszolok,de Kazuma nem AZT irta,hogy nem szedte le a csirke boret,mindossze annyit,hogy a recept nem irja...Mivel nem kell minden receptert mindenkinek lelkesednie,neha bizony vannak emberek akik negativ kritikakat irnak,nem egyforma az izlesunk...Amugy tegnap szantam ra magam,hogy elkeszitsem, nekem sem izlett...Nagyon zsiros,ertelmetlennek talaltam azt is,hogy a lisztet ra kell szorni,nem is tettem meg,de igy sem izlett.

Jannka
Jannkah, 2012-06-11 23:22

Igazad van nem mindenkinek egyforma az ízlése. A recept nem írja, hogy le kell szedni a bőrt tehát ez is ízlés dolga. Valószínűleg a recept beküldő is szereti így a bőrét:)Én szeretem meg se fordul a fejembe, hogy leszedjem azt, amit szeretek de ha nem így lenne biztos változtatnék vagy kihagynék valamit a receptből. Talán az sincs a receptben,hogy húst sózzuk meg és magamtól tudom,hogy meg kell sózni mert szerintem a fűszeres liszt nem elég:))Ja a lisztet én se szórtam rá:)

Legfrissebb cikkek

A legolcsóbb olasz egytálétel
A legolcsóbb olasz egytálétel
Vannak ételek, amelyeket századokon át csak szegények főztek, a gazdasági felemelkedéssel eltűntek, majd pár éve újra felbukkantak a fine dining menükön. A polenta pont ilyen!
7 tipp a tökéletes otthoni pizzához
7 tipp a tökéletes otthoni pizzához
Felejtsd el a házhozszállítást. Ha egyszer megtanulod, hogyan süthetsz otthon tökéletes pizzát, akkor soha többé nem fogod majd a rendeléses étlapokat böngészni!
846