Nem-lehet-abbahagyni csirke recept

Nem-lehet-abbahagyni csirke
Nem-lehet-abbahagyni csirke
60 perc / előkészület: 10 perc sütés: 50 perc
receptkönyvben hozzászólások (277)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez a recept szeretett Anyósomtól, Zsike mamától származik. A neve nem túlzás, nagyon-nagyon fincsi! Viszont igazán CSAK FRISSEN jó, ezért inkább vendégváró egytálételnek érdemes elkészteni.
Számomra felbecsülhetetlen előnye, hogy amolyan "csak összedobom, aztán be a sütőbe" fogás, alig kell csinálni vele valamit.

hozzávalók / 6 adag

ajánlat

Sült burgonya, párolt rizs, vajas zöldség egyaránt illenek hozzá. A salátáról nem szabad megfeledkezni!

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, tojásmentes
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: főétel
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

sajtos-tejfölös csirke
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A csirke alkatrészeket megmossuk, megtisztítjuk. (Az eredeti recept egy egész csirkéből készíti ezt az ételt, de mi a combot szeretjük legjobban, ezért alsó és felső combokból készítem.)
  2. A lisztet összekeverjük a fűszerekkel, a sóval és a zúzott fokhagymával.
  3. Egy nagyobb tűzálló tálat, vagy tepsit kikenünk vajjal.
  4. A csirkéket egyenként megmártjuk a fűszeres lisztben, majd a kivajazott tálra fektetjük őket, szépen egymás mellé.
  5. A maradék fűszeres lisztet egyenletesen rájuk szórjuk.
  6. A megtisztított, megpucolt vöröshagymát egyenletesen rákarikázzuk a lisztes csirkére.
  7. Az egésznek a tetejére szépen rászórjuk a reszelt sajtot (én ma füstölt edámit használtam, eddig ezzel a legszuperebb).
  8. A tejfölt elkeverjük az olajjal. (Bevallom, még ebbe is teszek zúzott fokhagymát, de ezt hivatalosan nem kell, csak én nem bírom megállni:-)) Meglocsoljuk vele a csirkét.
  9. A tálra alufóliát borítunk és előmelegített, forró sütőben (kb. 200°C-on, gázsütőn 4-es fokozat) 50 percig sütjük, majd levesszük róla a fóliát és további 20 percig pirítjuk. (Normál esetben. Az én sütőm tragédia, nem hajlandó rendesen sütni - ezért aztán nekem ugyanez 2 órán át tartott!!)

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 78
össznézettség: 618 921
elküldve: 222
receptkönyvben: 10 906
elkészítve: 455/606
Facebookon megjelent: 1

szakács

Zit

Mióta szakács: 2009.06.15.
51 recept

Hozzászólások (277)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Moher62
Moher62 v, 2017-01-15 10:26

Én ezt receptet, legalább 20 éve készítem, cserépedényben. Csirkével és tarjával is, mindig mennyei és újra melegítve még finomabb mert összeérnek az ízek.

disymagdi
disymagdi h, 2016-07-04 13:41

Hala Istennek nem vagyunk egyformak,igy az izlesunk is kulonbozo. Akinek nem izlik az felejtse el, akiknek izlik azok keszitsek el, es egyek jo etvaggyal. Nem kell senkit megbantani. A mi csaladunknak nagyon izlik. Nyaron nem csinalok hozza koretet csak valami jofele salatat. Ma is ez a menu, most veszem ki a sutobol, fejessalata, uborkasalata es cekla van hozza. ja es ma egy kis ro

bebe74
bebe74 / bebe74 p, 2014-09-12 12:11

Nem értettem, miért van ilyen sok negatív vélemény, ugyanis én is sokszor készítettem már ezt az ételt ( másik recept alapján ) és nagyon is finom. Aztán észrevettem a hibát : a maradék fűszeres lisztet NEM szórjuk rá a húsra, hanem elkeverjük a tejfölben ami akár 2 nagy doboznyi is lehet ! ( a liszt az én receptemben 8 dkg, ami kevesebb mint 8 ek) A sorrend pedig: csirke, karikára vágott hagyma, lisztes tejföl, sajt. A többi rendben

pappszabolcs
pappszabolcs sze, 2014-06-18 15:52

Az étel neve az egyik legnagyobb eufémizmus amivel valaha találkoztam! A liszt mennyisége „8 púpozott ek finomliszt” továbbá a „maradék fűszeres lisztet egyenletesen rájuk szórjuk” durván sok. De a recept szerzőjének máshol is meggyűlik a baja a számokkal.
Én jóllakni sem tudtam vele, mérges és éhes vagyok. De hát így jár az, aki nem olvassa el a kommenteket.
Az ízlésen lehet vitatkozni, de ez nekem se jött be.

tandrea
Boni / tandrea p, 2014-04-04 10:39

Most sül másodjára ez a finomság. Az elsőnél nem volt füstölt sajtom és úgy is isteni lett. Kíváncsi leszek, hogy lehet-e annál jobb. :)
Köszi szépen a receptet, tökéletes! :)

huldi
huldi szo, 2014-03-15 20:49

Már másodjára készítettem el..nagyon fincsi, köszönöm a receptet! :)

memesi
memesi p, 2014-02-14 20:51

Már máskor is elkészítettem,de még nem köszöntem meg a receptet. Még az "elsők" között mentettem el és nem bántam meg! Ma is jól sikerült, egyszerűen "nem lehet elrontani" csirke.

negyelabea
negyelabea k, 2013-12-31 14:43

Sziasztok! Akárki akármit is mond, isteni finom lett a csirke! Én csirkemellből készítettem el a recept szerint. Annyit módosítottam rajta, hogy egy nagy tejfölt használtam csak és kevesebb olajat. Köszönöm a receptet! Biztosan el fogom még készíteni!

ildike6868
ildike6868 v, 2013-12-22 16:58

Sziasztok! Nem szokásom hozzászólni receptekhez, de most lett kész a fenti recept, még nem kóstoltam, de az állaga tökéletes. Azért írok, mert sokan kifogásoltátok, hogy tocsog a lében az étel. Sok receptnél előfordul ez, de megoldható, ha a "lesútés" előtt leszedtek a zsírból. Ebben az esetben nem történt ilyesmi. Mellesleg a fanyalgóknak annyit, hogy szerintem nem elég összedobálni az alapanyagokat. Ahogy mondani szokták, egy kicsit a lelkedet és a szívedet is "bele kell főzni":)!

V2rider
V2rider / V2rider cs, 2013-12-19 19:24

Szia Zit!
Ma ezt készítettem vacsira,finom lett! Bár számomra nem ez a legfinomabb elkészítési módja a csirkének,de tényleg egyszeru elkészíteni és ez nagy elony! :-)

n_Jucuska
n_Jucuska h, 2013-10-28 22:06

Vasárnapi ebédnek készítettem el csirkemellből. Olvastam a hozzászólásokat, így előre egy kis vajon elősütöttem a husit, ami csak jót tett neki. Az összes maradék lisztet én sem kevertem bele a tejfölbe és füstölt sajt helyett is sima trappistával készült. A végeredmény nagyon finom lett. Krokettel tálaltam.

Évike.
Egyszeregy / Évike. v, 2013-10-27 11:09

Húha, bent van a sütőben, csak most olvasom a hozzászólásokat, kíváncsi leszek, hogy sikerül. Ráadásul füstölt sajt sem volt itthon, szóval trappista :-) Bonyinak nem nevezhető, remélem, jó lesz.

Kiana
Kiana szo, 2013-10-26 17:04

Sajnos mára ezt az ételt választottam ebédre, de szörnyű rossz lett.Természetesen mindent a megadottak szerint csináltam. Nem szoktam kommenteket írni, de ezt most nem tudtam szó nélkül hagyni...

Thaine
Thaine k, 2013-10-08 23:51

Én egy barátnőmtől kaptam ezt a receptet, annyit változtattam rajta, hogy a csirke combot vagy mellet, miután megforgatom a majorannás lisztbe, kevés olajon elősütöm, épp hogy egy kicsi kérget kapjon, így nincs olyan főtt hús jellege. De nagyon szereti az egész család.

Jucibuci13
Jucibuci13 h, 2013-10-07 21:33

Én a húst bevagdosom, besózom, a lyukakba is kerüljön a fűszeres lisztből.
A hagymát megpárolom, hogy ne legyen ropogós.
A maradék lisztet, fokhagymát belekeverem tejföl-tejszín keverékébe. Ezzel öntöm le a már sajttal is megszórt csirkét.
Krumpli pürével vagy rizzsel tálalom.

csergeberge
csergeberge h, 2013-07-22 12:25

Ez nekem is nagy kedvencem, még anyukámtól tanultam. Tuti vendégváró, ebben a receptben még soha nem csalódtam, mindig nagy sikert aratott.

MNicky
MNicky v, 2013-05-19 21:33

Kezdő szakács vagyok, ezt a receptet hétvégén készítettem el a második alkalommal. Semmit nem módosítottam rajta, és elsőre is, és most is tökéletesen sikerült. Imádjuk, köszönöm szépen!

pazmandysz
pazmandysz cs, 2013-04-25 20:11

Sziasztok! Ma csináltam meg először, persze figyelembe vettem a hozzászólásokat is! Nem szórtam rá az összes maradék lisztet és olajat sem kevertem a tejfölbe, helyette fele tejföl-fele tejszín keverékkel öntöttem le. A reszelt sajt is fele-fele volt füstölt Karaván és sima Trappista. Nagyon finom lett, biztosan elkészítem még, nagyon ízlett a családnak.

t.ildiko.
t.ildiko. v, 2013-04-21 20:12

Ma ebédre elkészítettem ezt a finomságot,csak a sajt véletlenül kimaradt,de így is isteni volt.Mindenkinek ízlett,de hamarosan a sajtos változattal is megsütöm.Köretnek petrezselymes rizs volt.Köszönöm a receptet.

csahebo
csahebo v, 2013-04-14 21:46

A megadott leírás alapján készítettem el a megadott mennyiségekkel! Elolvastam az összes hozzászólást és elképzelni sem tudom mi a csudát lehet ezen a recepten elrontani. A bénázóknak üzenem, hogy gyakoroljanak, gyakoroljanak....hátha egyszer.....összejön mégis. :) Amúgy nagyon finom. Ez a mai, egy "Mekin" és pizzán felnőtt generáció. Nekik elhiszem, hogy nem ízlik. Amúgy köszönet a receptért, a család szerint isteni finom, hamar eltüntettük. Igazi finom étel igazi egyszerű és természetes alapanyagokból.

dorcus89
dorcus89 / dorcus89 szo, 2013-04-06 16:42

Ma sütöttem meg ebédre és mindenkinek nagyon ízlett. Hamar el is fogyott! Én csirkemellből csináltam, 3 evőkanál lisztel és tettem hozzá még egy kis mozzarellát, fűszernek bazsalikomot a tejfölbe. Míg sült elolvastam a kommenteket és kicsit meg is ilyedtem, attól a néhány negatív kommenttől, de fölöslegesen. A pluszokon kívül mindent úgy csináltam ahogy a receptben le van írva, a maradék lisztet is rászórtam. Szerintem ez egy nagyon egyszerű, gyors és finom recept. Köszönöm!

TimusTimus
TimusTimus szo, 2013-02-16 15:57

Én mindent úgy csináltam ahogy a receptben le van írva, és íííííszonyatosan ízlett ! :) Bár annyit még is változtattam, hogy a csirkecombokat kicsontoztam, így hidegen szépen tudtam szeletelni, így is nagyon fini volt! Asszem sűrűbben meg kellene csinálnom :)... a holnapi kajánk ez lesz! :)

maitai
maitai p, 2013-02-15 13:40

Mondjátok, tényleg a sajtot kell először rászórni és csak utána a tejfölt? Nekem ez fura.

ritakata
ritakata sze, 2013-02-06 22:15

Aki esetleg még nem próbálta, csak bátran vágjon bele! Évek óta készítem ezt az ételt, aki evett belőle, mindenkinek ízlett. A sikertelenség persze bármelyik receptnél bekövetkezhet, de ez 99%-ban a "szakács" gyakorlatlanságának eredménye. Bőrrel vagy bőr nélkül? ízlés dolga, nyilván aki nem szereti, itt is leveszi, ahogyan más szárnyas ételeknél. A lisztből pedig egy nagyon finom bunda válik a kész ételen, feltéve, ha a megfelelő mennyiségű tejföl kerül rá, és nem hagyja ki belőle a szakács az olajat, merthogy az nem véletlenül kell ám bele. Én az első alkalommal csak olyan nagyjából megadott mennyiségekkel dolgoztam, és így is finom lett, hiszen ha soknak találom a lisztet, nyilván nem mindet szórom rá.
Mindenképp ajánlom - kár lenne ezt a finom ételt kihagyni.

LongbowPrincess
LongbowPrincess / LongbowPrincess v, 2013-01-27 20:15

Ma ezt ettük ebédre, tényleg nagyon finom volt!
Elkészítés előtt elolvastam a hozzászólásokat. A combokról leszedtem a bőrt (ez mondjuk nálunk alap, csak nagyon ropogósra sütve fogy a bőre), majd a maradék lisztet belekevertem a tejfölbe, hogy ne legyen csomós a hús tetején. Az olajat én teljesen kihagytam a tejfölből, félig véletlenül (eredetileg kevesebbet akartam bele tenni, majd mire oda jutottam, el is felejtettem, hogy kellene bele), de így utólag nem is bánom, nagyon finom volt ez így. :)

balintmonika
balintmonika v, 2012-11-25 22:46

Ma elkészítettem e finom ebédet.Legközelebb a husit egy kicsit előre besózom,a kimaradt lisztet nem szórom rá és a tepsit is megolajozom kissé.Így válik majd igazi berzengóciaivá a fenti recept.

lujzcsi
lujzcsi cs, 2012-11-22 14:24

Ó, de kár, hogy hittem a kecsegtető névnek, NEM LEHET ABBAHAGYNI...! Hát ez nagyon rossz lett! Most, hogy készen van, olvastam el a hozzászólásokat, és bizony ízlések és pofonok, de csatlakozom azokhoz, akiknek nem ízlett, mert iszonyat dühös lettem, hogy ilyen ehetetlen vacak lett az egész! Akinek jó ízlése van, annak nem fog ízleni! A bőre puha, vizenyős, a hús szintén, mintha vízben főtt volna! Inkább sütöttem volna le a combokat fokhagymával, de már bánhatom! Soha többé meg nem próbálom ezt a receptet!

macilaci10
macilaci10 szo, 2013-01-19 16:29

szerintem neked van problémád az ízléseddel!Máskor tartsd meg a véleményed magadnak!!!

Fionn
Fionn szo, 2013-03-16 14:06

Inkább te tartsd meg a véleményed. Ezen felül elég gyenge recept.

taranikó
taranikó p, 2012-11-09 12:08

Nekünk nagyon ízlett. Én csirkemellből készítettem, és én sem szórtam rá a maradék lisztet. Biztos el fogom még készíteni többször is. Köszi a receptet.

Nosalty.hu
Nosalty.hu sze, 2012-10-24 12:03

Kedves Szakácsunk!
Tiéd lett 2012.10.23. legnézettebb receptje!
Gratulálunk!
NoSalty.hu csapata

Nosalty.hu
Nosalty.hu k, 2012-10-23 14:09

Kedves Szakácsunk!
Tiéd lett 2012.10.22. legnézettebb receptje!
Gratulálunk!
NoSalty.hu csapata

pasztorkriszti
pkrisztaaa / pasztorkriszti h, 2012-10-22 20:57

Mi is nagyon szeretjük,már többször készítettem.Az én receptemben a liszt őrölt köménnyel és pirospaprikával van fűszerezve,ezt én sem szoktam ráönteni,csak megforgatom benne,a csirkecombokat dörzsölöm be fokhagymával.

Csák Attiláné
Csák Attiláné h, 2012-10-22 20:49

Frank Júlia 4000 recept kezdőknek és haladóknak c.könyvében mint sajtos csirkecomb van.nálunk ez a favorit és ha nincs sajt az sem gond,a tejfölbe fokhagymát teszek és tényleg nem kell sok liszt csak megszórom és nem forgatom,a tepsit kiolajozom és nem tocsog a zsírtól.rizst adok mellé.Üdv Viki

öreganya
öreganya h, 2012-10-22 20:47

Én még nem készítettem el,de a leírtak alapján ,biztosan nagyon finom.Ha a csirke bőrét levesszük és kellőképpen sózzuk,fűszerezzük,elrontani sem lehet.Nagyon jó receptnek tartom,ki fogom próbálni. Üdv!

timesystem
timesystem h, 2012-10-22 20:35

Ezt én is abból a régi könyvből ismerem. Én nem szórom rá a maradék lisztet, nagyon sok sajttal, nagyon sok tejföllel szoktam. annyi liszt bőven elég, amibe beleforgatod. Csirkemellből szoktuk és a hús ALÁ teszek egy pici olajat, a tejfölbe nem. Isteni és laktató kaja.

judit1976
judit1976 sze, 2012-09-19 07:35

Legalább nekik van ízlésük :). Szerintünk isteni finom a családom kedvence:)

kaktusz7308
kaktusz7308 szo, 2012-06-09 08:07

nagy lelkesen neki kezdtem, csirke bármilyen formában jöhet,de ez valami borzasztó lett. legalább a kutyák megették.

biiankaa
biiankaa sze, 2012-06-06 17:12

Én is elkészítettem! Klassz recept, de tényleg csak frissen volt igazán nagyon nagyon jó (ahogyan te is írtad) Annyit módosítottam, hogy miután a husikat beleforgattam a lisztbe, a maradékot nem öntöttem rá, mert páran írták, hogy por állagban marad helyenként, s ezt el akartam kerülni. Így pedig kifogástalan volt!!! :-)

Kazuma
Kazuma / Kazuma v, 2012-06-03 18:24

Ma keszitettem el, es egyeltalan nem izlett. Negy darab csirkecombot hasznaltam es 600 ml tejfolt, kevesebb olajat mint amit a recep irt, de meg igy is tocsogott a zsirban. A recept nem irja hogy szedjuk le a csirke boret. Szerintem csirkeborrel egyutt sutve nem fogyaszthato.

721