Menemen avagy a török lecsó recept

Menemen avagy a török lecsó
Menemen avagy a török lecsó
40 perc / előkészület: 10 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A török zöld paprika nálunk ismeretlen, ezt részben csípős hegyes paprikával helyettesítettem.

hozzávalók / 4 adag

receptjellemzők

kalória: alacsony
szezon: bármikor
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
mikor: ebéd, vacsora
konyha: török
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

keleti lecsó
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A paprikákat felszeleteljük. A hagymát felszeleteljük, a fokhagymát felaprítjuk, megdinszteljük. Sózzuk, borsozzuk. Hozzáadjuk a paprikát.
  2. A paradicsomot felvágjuk, betesszük a serpenyőbe, megszórjuk morzsolt bazsalikommal, kakukkfűvel és oregánóval, fedő alatt tovább pároljuk.
  3. Amikor már megfőtt az étel, négy lyukat alakítunk ki, ebbe ütjük a tojásokat, és rárakjuk a darabolt sajtot. Csak addig hagyjuk a tűzhelyen a serpenyőt, míg a tojások lágyra - mint a tükörtojások - sülnek, s a sajtok egy kicsit megolvadnak. Megszórjuk az újhagyma zöldjével és petrezselyemmel.
  4. Azonnal tálalunk, kenyérrel és vörösborral fogyasztjuk. A törökök általában reggeliként eszik, de én főételnek, ebédre készítettem.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 5
össznézettség: 1 721
elküldve: 1
receptkönyvben: 29
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Hobbychef

Mióta szakács: 2013.06.27.
738 recept
hirdetés

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

292