Medvehagymás paraszt rakott krumpli recept

Medvehagymás paraszt rakott krumpli
Medvehagymás paraszt rakott krumpli
80 perc / előkészület: 10 perc főzés: 20 perc sütés: 50 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ma főztem (sütöttem) magamnak egy rakott krumplit. Miután még a medvehagyma korszaka van, s nem egy hagyományos ételt akartam elkészíteni, ezt találtam ki.

hozzávalók / 4 adag

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

serpenyős rakott krumpli, medvehagymás rakott krumpli, rakott krumpli másképp
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A krumplikat és a tojásokat megfőzzük, majd megpucoljuk.
  2. Egy serpenyőben megpirítjuk a felkockázott szalonnát, rákarikázzuk a krumplit, majd erre a szeletelt tojások felét, újabb krumplikarikák, majd megint kolbász. Közben fűszerezünk. Jöhetnek az aprított medvehagymák, majd az újabb rétegek, végül a paprika és a paradicsom. Meglocsoljuk olajjal, fűszerezünk.
  3. A serpenyőt betesszük a 180 C fokra előmelegített sütőbe. Közben lereszeljük a sajtot.
  4. 30 perc elteltével kivesszük a serpenyőt, a krumplikra öntünk egy kevés tejet, teszünk rá vajat, rászórjuk a sajtot, visszatesszük a sütőbe.
  5. A kertben szedünk petrezselymet, összevágjuk.
  6. 10 perc után átváltunk grillfokozatra (200 C fok), s további 10 percig pirítjuk. Amikor már szép pirosas barna, rászórjuk a petrezselymet.
  7. Tálaláskor szedünk a tányérra egy szelet rakott krumplit, locsolunk rá chiliszószt.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 200
elküldve: 0
receptkönyvben: 21
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Hobbychef

Mióta szakács: 2013.06.27.
738 recept
hirdetés

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

760