r
Nosalty Logó

Malacrolád római módra

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Kornél
Malacrolád római módra
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 11% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 990 kcal
  • 11% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 9878 kcal
  • 11% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 173 kcal
  • 11% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    57.1 g

Zsír

  • Összesen
    65.2 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    39 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    189 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1337.9 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    71 mg
  • Kálcium
    195 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    117 mg
  • Foszfor
    655 mg
  • Nátrium
    288 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.7 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    355.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    311 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    34 mg
  • D vitamin:
    83 micro
  • K vitamin:
    193 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    71 micro
  • Kolin:
    174 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    990 micro
  • β-karotin
    2868 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    607 micro
Összesen 990 kcal
  • 11% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    571.4 g

Zsír

  • Összesen
    652.2 g
  • Telített zsírsav
    211 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    393 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    100 g
  • Koleszterin
    1885 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    13379.1 g
  • Cink
    54 mg
  • Szelén
    711 mg
  • Kálcium
    1955 mg
  • Vas
    46 mg
  • Magnézium
    1172 mg
  • Foszfor
    6547 mg
  • Nátrium
    2881 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    287.5 g
  • Cukor
    53 mg
  • Élelmi rost
    69 mg

VÍZ

  • Összesen
    3553.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3114 micro
  • B6 vitamin:
    24 mg
  • B12 Vitamin:
    14 micro
  • E vitamin:
    32 mg
  • C vitamin:
    341 mg
  • D vitamin:
    831 micro
  • K vitamin:
    1925 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    12 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    6 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    151 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    711 micro
  • Kolin:
    1740 mg
  • Retinol - A vitamin:
    50 micro
  • α-karotin
    9902 micro
  • β-karotin
    28684 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    3 micro
  • Lut-zea
    6075 micro
Összesen 9878 kcal
  • 11% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    10 g

Zsír

  • Összesen
    11.4 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    33 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    234 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    34 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    115 mg
  • Nátrium
    50 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    62.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    54 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    34 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    173 micro
  • β-karotin
    502 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    106 micro
Összesen 173 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Először is hentesünktől kérjünk egy egész császárhúst, a bordacsontokat pedig távolíttassuk el.
  2. Készítsünk fűszerpácot. A zöldfűszereket (petrezselyem, zsálya)aprítsuk fel, a fokhagymát zúzzuk össze, a rozmaring ágról távolítsuk el a tűleveleit, majd vágjuk durvára, végül mindezeket tegyük bele olívaolajba, és hagyjuk állni legalább egy fél órát.
  3. Fektessük a császárhúst a bőrös felével lefelé egy vágódeszkára, alaposan sózzuk és borsozzuk meg. Ezt követően kenjük meg a páccal, jól masszírozzuk bele a húsba, majd fedjük le egy fóliával, és tegyük hűtőszekrénybe legalább egy éjszakára.
  4. A sütés előtt egy órával vegyük ki a húst a hűtőből, majd a hosszanti oldalától elindulva formázzunk belőle roládot. Ha a bőr nem érne össze az sem gond, az lesz a rolád alja. Hurokkötéssel rögzítsük a formát, a képen is látható módon.
  5. A zöldségeket (sárgarépa, gyökér) vágjuk karikára, a vörös és fokhagymákat pedig félbe, a héjukat nem kell eltávolítani. Tegyünk olvasztott zsírtegy sütő tepsibe, majd béleljük kia karikázott zöldségekkel, és egy-két szál friss rozmaringággal.Afelezett hagymákat avágott felületükkel lefelé fektessük a tepsibe.
  6. Fektessük a húst a zöldségágyra, a bőrét locsoljuk meg kevés olvasztott zsírral, majd sózzuk meg. Öntsük a hús alá a bor felét, majd fedjük le fóliával, és tegyük az előmelegített sütőbe. Kilónként számoljunk 1-1 és 1/4 óra sütési időt a párolási szakaszban, tehát hagyjuk sütőben lefedve 3 óra hosszat.
  7. 3 óra elteltével vegyük le a fóliát, a bőrt locsoljuk meg a pecsenyelével, majd süssük tovább a roládot. Nem kell emelni a hőmérsékletet, ha időközben a pecsenyelé apad, pótoljuk fehérborral.
  8. Süssük a bőrét ropogósra és szép pirosra, közben negyedóránként locsoljuk a saját pecsenyelevével. Ha tartozika tepsihez sütőrács is, ebben a periódusban a roládot már kitehetjük a rácsra is sülni.
  9. Amikor a bőr is megpirult, a sütést befejeztük, azonban a pecsenyelét is készítsük el. A roládot emeljük ki egy vágódeszkára,a tepsit pedig tegyük láng fölé. Forraljuk fel, majd adjunk hozzá egy kevés (kb. 4 dl) alaplevet, és oldjuk fel a sütéskor a tepsire leragadt ízanyagokat.
  10. Forraljuk lassan, a fokhagyma belsejét villával nyomjuk bele a pecsenyelébe. Amikor a pecsenyelé kezd sűrűsödni, szűrjük le, majd a felesleges zsírt távolítsuk el. Ha nem érezzük kellően sűrűnek a pecsenyelét, kevés étkezési keményítővel sűrítsük.
  11. A kész malacroládot tálaláskor éles késsel szeleteljük, majd locsoljuk meg a pecsenyelével.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 300 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 142
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 23634
  • Feltöltés dátuma: 2012. március 18.

Ajánló

Köretként rozmaringos sültburgonyát készíthetünk mellé, ahogy az olaszországi Osteria-k is kínálják.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Malacrolád római módra
Kornél 167 recept

Olaszországban Lazio, Toscana és Umbria tartomány híres malacroládjairól, igaz az ottaniak kicsivel nagyobbak, mivel egész, csontozott süldő malacból készítik. Ez a recept a legkisebb, egyben legegyszerűbb, otthon is könnyen elkészíthető változata. A porchetta azért nagyszerű étel, mert főfogásként melegen legalább annyira ízletes, mint másnap egy friss óriás zsemlében vagy friss kenyérszelet tetején. Ezzel a recepttel valóban elhozhatjuk családunknak, barátainknak az olasz gasztronómia egyik remekművét. 

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!