Lahmacun Dacotától recept

Lahmacun Dacotától
Lahmacun Dacotától
50 perc / előkészület: 20 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Lahmacun, vagy bolognai pizza...na jó, csak viccelek. :) Törökország laposkenyere paradicsomos báránykrémmel...egyszerűen mennyei! Eredetileg bárány- vagy birkahússal készül, de nyugodtan essünk neki marhából is, jobb híján. :) Recept a Saveur magazin alapján.

hozzávalók / 8 adag

A tésztához

A húsos krémhez

receptjellemzők

szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
konyhatitkok: gourmet
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, tejmentes
költség egy főre: megfizethető receptek
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
konyha: török
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: főétel
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

török laposkenyér húskrémmel, báránykrémes laposkenyér
Szólj hozzá!

elkészítés

A tésztához

  1. A lisztet egy edénybe szitáljuk, hozzáadjuk a sót, és elkeverjük.
  2. A langyos vízben egy csipet cukorral feloldjuk az élesztőt, majd fokozatosan hozzákeverjük a liszthez, az evőkanál olívaolajjal együtt.
  3. Fél órára meleg helyre tesszük, letakarva.
  4. Ha kész, kb. 10 egyforma darabot szakítunk belőle, és lisztezett felületen nagyon vékonyra nyújtjuk. A gombóc mindkét oldalát lisztezzük be, úgy nyújtsuk ki, mert elég ragacsos a tészta.

A húsos krémhez

  1. A hagymát, fokhagymát megpucoljuk, és kisebb darabokra vágjuk. A paradicsomot daraboljuk, akárcsak a kápiát. A chilit kimagozzuk.
  2. A húst kétszer ledaráltatjuk a hentessel (nagyon szépen kell ránézni).
  3. Az összes hozzávalót fűszerestül aprítóba tesszük, és masszát készítünk belőle. A petrezselymet a végén adjuk hozzá.
  4. A fűszeres krémet rákenjük a lapokra, és 6-10 perc alatt előmelegített sütőben készre sütjük.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • költség: 2800 Ft
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 6
össznézettség: 6 024
elküldve: 2
receptkönyvben: 202
elkészítve: 5/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Dacota

Mióta szakács: 2009.11.28.
486 recept

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

484