Emeletes csirkemelltorta recept

Emeletes csirkemelltorta
Emeletes csirkemelltorta
60 perc / előkészület: 20 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egyszerű, látványos és gyors, de ami a legjobb, hogy melegen és hidegen is isteni finom!

hozzávalók / 6 adag

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig, reggeli, tízórai, ebéd, uzsonna, vacsora
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: főétel
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

csirketorta
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Fogunk egy hőálló tálat, és a közepétől indulva kibéleljük szeletelt baconnel úgy, hogy túllógjon az edény peremén.
  2. A csirkemellet vékony szeletekre vágjuk, sózzuk-borsozzuk. A húst először lisztbe, majd tojásba forgatjuk, és egy sort leterítünk a szalonnára. Erre jön a sonka fele, a sajt fele és a tejföl fele, amiben elkeverünk két, összezúzott fokhagymát, végül pedig a vékonyra szeletelt hagyma szintén fele.
  3. Újra egy adag csirke, sonka, sajt, tejföl, hagyma, és a legvégén a lelógó baconszeleteket ráhajtjuk az egész tetejére.
  4. 200 fokra előmelegített sütőben 40-45 perc alatt megsütjük, és melegen vagy akár hidegen is tálalhatjuk!
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 173
össznézettség: 76 909
elküldve: 33
receptkönyvben: 526
elkészítve: 29/29
Facebookon megjelent: 1

szakács

Nosalty

Mióta szakács: 2010.11.23.
537 recept

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

kágika78
kágika78 sze, 2017-02-01 20:07

Ez egy kiváló recept!
Néhai ifjú asszony koromban már egyszer próbálkoztam egy csirkemell torta recepttel, amit kolléganőmtől kaptam anno - akkor igen katasztrofális lett a végeredmény, kukában landolt az egész. Úgy 10-15 évre el is ment a kedvem tőle.
Aztán ráleltem erre a receptre, és nagy magabiztossággal (mégis csak szereztem azóta némi rutint és tapasztalatot a konyhában) úgy döntöttem, adok a csirkemell tortának még egy esélyt. Nem bántam meg!
Én valamivel több bacon-t használtam fel, és talán valamivel kevesebb csirkemellett - de ezt úgy is adja az edény, amiben meg szeretnénk sütni, én arra ügyeltem, hogy a csirkemellek lehetőleg a legkevésbé fedjék egymást, hogy a rétegek szépen alakuljanak, és biztosan át is süljön. Vöröshagymát nem raktam a rétegek közé, mert a lányom nem szereti . Nekem a 200 fok gyanúsan magas, a 45 perces sütési idő gyanúsan kevés volt (de ez lehet sütő-függő is), úgyhogy 180 fokon sült, és jó 1 órán át - akkorra kapott szép színt a bacon a tetején.
Isteni volt, nagyon-nagyon köszönöm a receptet, amivel sikerült bennem ismét visszaállítani a bizalmat a csirkemell torta iránt. :-D

Nosalty.hu
Nosalty.hu cs, 2016-07-07 02:03

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2016.07.06. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

580