Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Egyszerű bácskai rizses hús

Egyszerű bácskai rizses hús
Egyszerű bácskai rizses hús
50 perc / előkészület: 10 perc főzés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Rizseshús-variációból legalább van annyi kis túlzással, mint égen a csillag, de most a bácskai rizses hús receptjéről rántjuk le a leplet. Próbáljátok ki, mert rendkívül finom, és nagyon gyorsan elkészül!

hozzávalók / 4 adag

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

húsos rizs
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Zsíron üvegesre pároljuk a hagymát, majd hozzáadjuk a kockára vágott sertéshúst, amit lepirítunk.
  2. Közben sózzuk-borsozzuk, és megszórjuk őrölt köménnyel és fűszerpaprikával.
  3. Majd hozzáadjuk a szeletekre vágott fokhagymát, kockára vágott paradicsomot és paprikát. Lassú tűzön 40-45 percig pároljuk a húst!
  4. Közben megfőzzük a rizst, hogy csak bele kelljen majd a végén keverni a húsos-pörköltös alapba.
  5. Amikor megfőtt a hús, hozzáöntjük a rizst, és megszórjuk az egészet petrezselyemmel, és jól összekeverjük, aztán tálalhatjuk is.
  • költség: 1200 Ft
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 279
össznézettség: 87 419
elküldve: 5
receptkönyvben: 191
elkészítve: 14/14
Facebookon megjelent: -

szakács

Nosalty

Mióta szakács: 2010.11.23.
688 recept

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

363
sertéscomb 20 dkg
rizs 1 bögre
vöröshagyma 1 közepes db
fűszerpaprika 2 teáskanál
sertészsír 1 ek
őrölt fűszerkömény 1 teáskanál
fokhagyma 2 gerezd
paradicsom 2 közepes db
paprika 1 közepes db
napraforgó olaj 2 ek
víz 5 dl
petrezselyem 3 ek
bors 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint