Édes-savanyú mártás egyszerűen recept

Édes-savanyú mártás egyszerűen
Édes-savanyú mártás egyszerűen
receptkönyvben hozzászólások (11)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A párom megkívánta az édes-savanyú mártást, ám nem szerettem volna megvenni az üveges, műszószt... Utánanéztem különböző recepteknek, egyik sem nyerte el az ízlésem, így végül ezt alkottam meg. Szerintem finomabb, mint a bolti :).

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Rizzsel, csirkemell-falatokkal vagy tofucsíkokkal tálaljuk.

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: vegán
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
fogás: köret

egyéb elnevezések

ananászos-zöldséges szósz, édes-savanyú mártás rizzsel
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Apróra vágjuk a hagymát, megdinszteljük.
  2. Közben a zöldségeken kívűl mindent összekeverünk egy tálban.
  3. Felvágjuk kisebb darabokra a zöldségeket, hozzáöntjük a hagymához.
  4. Felöntjük a szószunkkal, lefedve főzzük, percenként kevergetve.


  • költség: 500 Ft
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
nézettség: 32 384
elküldve: 13
receptkönyben: 921
elkészítve: 22/44
Facebookon megjelent: -

szakács

ChocolateAndMint

Mióta szakács: 2011.05.03.
6 recept

Hozzászólások (11)

imcsi
imcsiv, 2014-03-30 16:39

én is kukorica keményítővel csináltam, meg reszeltem a gyömbért bele, viszont a ketchup helyett paradicsomszószt raktam bele (cukrozatlant) valamint egy kis mézzel hoztam egyesúlyba a dolgot :)
nagyon köszi a receptet, zseniális lett! gyakran fogom megcsinálni valószínűleg :D

Gumicukor
Gumicukorv, 2013-06-09 15:32

Ma elkészítettem és nagyon ízlett a családnak,ezután csak így kerül az asztalra :)

Bogica
Bogicav, 2012-09-23 16:47

Szia!

Már nagyon régen elmentettem ezt a receptet, most volt alkalmam elkészíteni! Pofon egyszerű volt megcsinálni a leírás alapján, és finom is! Nagyon köszönöm! :-)

jade0123
jade0123szo, 2012-08-11 20:16

elkészítettem, isteni.
liszt helyett én is keményítőt használtam, de a lényegen (az étel kiválóságán és a recept nagyszerűségén) ez mit sem változtat!

Somingo
Somingocs, 2012-05-24 13:47

Én annyi módosítást tettem, hogy liszt helyett kukoricakeményítőt és sima ecet helyett balzsamecetet használtam illetve került bele még bambuszrügy (befőtt) és chili izlés szerint ( nagyon szeretem az erőset de itt minimális mennyíséget használtam.

Torquemada
Torquemadaszo, 2012-01-07 10:39

A recept nagyon jó, 1xű és érthető, é n a fokhagymát még az elején a hagymával dinszteltem és friss gyömbért használtam ( véletlen volt itthon ). Ja és a liszt helyett keményítőt, de ez csak a diétám miatt van :-)!!
Szerintem a macc mitchell által felsorolt tuningok már túlzások, de mindenkinek az ízlése szerint!
-oregánó
-koriander
-bazsalikom
-kakukkfű
-rozmaring
-kömény
-babérlevél
-fűszerpaprika
Ezek inkább mediterrán mint kínai jellegű fűszerek. Úgyhogy maradunk a Te receptednél!
Gratula és köszönöm!

macc mitchell
macc mitchellv, 2011-12-04 18:49

A recept természetesen kiváló...szuper...király!
Nálam is hasonló az alap.
Azért,én még néhány dolgot beledobok.Most, ami csak úgy pillanatnyilag eszembejutott.
+ Tuning!
Fűszerek...
Egy csipet...
-oregánó
-koriander
-bazsalikom
-kakukkfű
-rozmaring
-kömény
-babérlevél
-fűszerpaprika
Egy kicsi...
-foghagyma
-petrezselyem zöld
Egy kicsivel több...
-zeller kocka
-petrezselyem kocka
-bébikukorica
-szójababcsíra
-bambuszrügy
-Édes Anna vagy Erős Pista
Ha netán tán, valaki nem szeretné az ananászt(én nem)akkor használható
helyette hámozott őszibarack befőtt.
Természetesen,ha sok mellékszereplőt használunk,akkor az
alapszósz mennyiségét is növelni kell.

csoti.henriette
csoti.henrietteszo, 2011-09-24 08:03

Szia! Nekem nagyon tetszik ez a recept, a szójaszószt kihagyom belőle és kicsit átalakítom paleosra, ami azt jelenti, hogy pl. a liszt helyett maglisztet használok, teszek bele egy gerezd fokhagymát, és csirkecsíkokkal fogom enni. Köszönöm a receptet!

agrartunderke
agrartunderkeszo, 2011-05-28 14:07

Nagyon jó a recept. Én is így szoktam készíteni, de még ipari mennyiségben is éppen csak elég. Egyszerűen nem lehet belőle elég sokat és elég gyakran főzni.

Legfrissebb cikkek

A város legjobb fagyireceptje
A város legjobb fagyireceptje
Fagylaltkészítő kurzuson vettünk részt a héten. Csodálatos környezetben, fantasztikus alapanyagokkal, remek kézműves terméket gyártottunk.
9 padlizsános vacsora
9 padlizsános vacsora
Az egyik legsokoldalúbban használható zöldségféle, nem véletlen, hogy a világkonyha egyik legnépszerűbb alapanyagává nőtte ki magát!
154