Cigánypecsenye recept

Cigánypecsenye
Cigánypecsenye
receptkönyvben hozzászólások (19)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Fiam nagyon szereti a cigánypecsenyét, így a neten talált recepteket figyelembevéve elkészítettem.
Sikerült :-).


hozzávalók / 4 adag

A cigánypecsenyéhez

A páchoz

A körethez

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
nehézség: közepes
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

szalonnás tartja, sertés cigány módra, tarja cigány módra, tarja fűszeres pácban
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A fokhagymát és az újhagymát pépesítjük, kisebb tálkába tesszük, és hozzáadjuk a többi fűszert (olaj, mustár, chili, pirospaprika, őrölt bors, só), az egészet jól kikeverjük.
  2. A hús mindkét oldalát megkenjük a keverékkel (a maradékot félretesszük a tálaláshoz).
  3. A szalonnákat bevagdossuk, és lassú tűzön megsütjük.
  4. A serpenyőnkben jócskán lesz a szalonnából kisült zsír, ezen oldalanként 1-2 perc alatt, fedő nélkül átpirítjuk a fűszerezett hússzeleteket.
  5. Miután a 8 hússzeletet elősütöttük, újból a serpenyőbe helyezzük őket és kevés vizet alátéve, fedő alatt puhára pároljuk őket.
  6. Tálra tesszük, megkenjük a bekevert fűszerekkel és a kakastaréjra sütött szalonnákat ráhelyezzük.
  7. A körethez az alaposan megmosott és lesúrolt burgonyákat négyfele vágjuk és tálba tesszük. A fűszerekkel összekeverjük és tepsibe terítjük, majd lefedjük alufóliával.
  8. 220 C-on kb. 1 óra alatt, közben néha átkeverve megsütjük.

  • költség: 2500 Ft
  • elkészítettem: 6 alkalommal

statisztika

beküldve:
nézettség: 212 035
elküldve: 50
receptkönyben: 1 608
elkészítve: 59/80
Facebookon megjelent: -

szakács

Jolán

Mióta szakács: 2010.01.13.
63 recept

Hozzászólások (19)

habibu
habibuv, 2013-04-07 19:08

Szia
csak sertéstarjából csinálhatom vagy esetleg csinálhatom már féle húsból is?

szuszi
szuszisze, 2013-04-17 19:01

Szió !
Ha esetleg zsírosnak találod a tarját...hát mondjuk karajból is el tudom képzelni...
üdv Jolán

b-n
b-nv, 2013-02-24 13:11

15. évfordulónkra készítettem, igen nagy sikerrel! :)

szuszi
szusziv, 2013-02-24 20:49

De jóóóóóóóóó......nagyon örülök, hogy sikeres volt :-)
üdv Jolán

Todika
Todikaszo, 2012-06-30 15:09

Isteni finom lett az ebed!:-)
Ma vartam haza a paromat 2 het tavollet utan es ezzel a ciganypecsenyevel leptem meg!
SIKERULT!:-))))Koszonom!

szuszi
szusziv, 2012-07-01 07:42

Kedves Todika !
Nagyon örülök, hogy ízlett a párodnak a cigánypecsenye....további jó főzögetést :-)
üdv Jolán

Anci
Anciv, 2012-04-22 08:46

Ez így finom ahogy van. Köszi a receptet.Nekünk nagyon ízlett.

WhiteMagic
WhiteMagicsze, 2012-04-18 13:42

Kedves Jolán!
Elkészítettem nagyon finom lett, köszi a tippet. Mindössze annyit változtattam, hogy elhagytam az újhagymát és chili helyett csípős erőspistát nyomtam bele. Idő hiányában a krumpli lemaradt, de hamarosan elkészítem azt is.
Üdv, WM

szuszi
szuszics, 2012-04-19 07:59

Kedves WM !
Természetesen jó erőspistával is... :-) Örülök, hogy ízlett!
üdv Jolán

szuszi
szuszisze, 2011-08-03 07:59

Kedves lona !
Nagyon örülök, hogy ízlett :-)
üdv Jolán

lona
lonak, 2011-08-02 17:01

Elkészítettem,isteni finom,köszönet a receptért.

kovacsbmaria
kovacsbmariasze, 2011-07-27 09:55

Nem ítélkezni akarok azokon akik meg eszik a héját, én is megpróbáltam, de nem, ízlett.
A cigánypecsenyéd valóban nagyon guszta. Tudjátok én már elég idős vagyok és úgy veszem észre, hogy egyre különösebb is. Próbálom visszafogni magam, de hát ha valaki öregszik az egyre rigolyásabb.

kovacsbmaria
kovacsbmariak, 2011-07-26 16:17

Mi nagyon szeretjük a fűszeres dolgokat, és ez a cigány pecsenye is biztos bejönne. Meg fogom csináln i. Azt viszont nem értem, hogy mostanában miért írjátok olyan gyakran, hogy a krumplit héjastól sütitek meg? Ez nekem nem jött be. Valahogy nem tudom jó ízűen megenni, még az újkrumplitét sem.
Lehet, hogy ez ízlés dolga. Falusi vagyok, magunk termeljük meg a krumplit és nem nagyon szeretem a földből kiszedett krumplinak a héját.

szuszi
szuszik, 2011-07-26 17:26

Kedves Mária !
Ez valóban ízlés dolga. Nyugodtan hámozd le a krumplit, ha Neked úgy esik jól.....de van aki szereti héjastól megsütni....főként az újkrumplit :-)

üdv. Jolán

szuszi
szusziszo, 2010-10-30 18:46

Szió Anikó !
Igaz, valóban nem az "igazi", hiszen abban még van lisztbe mártott sült hagyma karika is és még a husit lisztbe kell mártani....én kipróbáltam azt is, de állati macera és semmivel sem lett jobb. De természetesen mindenkinek saját ízlése szerint kell fűszerezni. Én mint ahogy írtam, több recept alapján készítettem el.......és hát a köret sem az igazi hozzá.....de nekünk nagyon bejött :-)))

soroskovacs
soroskovacsszo, 2010-10-30 08:18

Kedves Jolán!
Finom-finom,de ez még mindig nem az "igazi" cigánypecsenye.Nekem legalábbis.Én is nagyon imádom,ezért is örültem a receptednek,de valami nem az igazi.Talán legközelebb kihagyom belőle a mustárt és a chilit,kipróbálom úgy,hátha....
Amúgy tényleg finom,a köret is isteni,köszönöm a receptet!
Üdv.:Anikó

Legfrissebb cikkek

A város legjobb fagyireceptje
A város legjobb fagyireceptje
Fagylaltkészítő kurzuson vettünk részt a héten. Csodálatos környezetben, fantasztikus alapanyagokkal, remek kézműves terméket gyártottunk.
1069