r
Nosalty Logó

Chilis-csokoládés sütemény

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Vojtkó
Chilis-csokoládés sütemény
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 7% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához:

A töltelékhez:

Összesen 615 kcal
  • 7% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához:

A töltelékhez:

Összesen 4915 kcal
  • 7% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához:

A töltelékhez:

Összesen 299 kcal
  • 7% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.9 g

Zsír

  • Összesen
    25.9 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    120 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    620.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    154 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    61 mg
  • Foszfor
    243 mg
  • Nátrium
    137 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    83.9 g
  • Cukor
    49 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    41.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    127 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    81 mg
  • Retinol - A vitamin:
    125 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    27 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    136 micro
Összesen 615 kcal
  • 7% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    87.2 g

Zsír

  • Összesen
    207.3 g
  • Telített zsírsav
    102 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    51 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    961 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4964 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    159 mg
  • Kálcium
    1230 mg
  • Vas
    27 mg
  • Magnézium
    492 mg
  • Foszfor
    1943 mg
  • Nátrium
    1094 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    671 g
  • Cukor
    390 mg
  • Élelmi rost
    35 mg

VÍZ

  • Összesen
    334.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1018 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    160 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    196 micro
  • Kolin:
    651 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1001 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    214 micro
  • β-crypt
    19 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1088 micro
Összesen 4915 kcal
  • 7% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.3 g

Zsír

  • Összesen
    12.7 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    59 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    303.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    75 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    119 mg
  • Nátrium
    67 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    41 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    20.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    62 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    61 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    66 micro
Összesen 299 kcal

Hozzávalók

A tésztához:

A töltelékhez:

Elkészítés

A tésztához:

  1. A tojásokat szétválasztjuk. A sárgájához hozzáadunk 3 kanál cukrot ésa vaníliás cukrot, és habosra keverjük.
  2. A főzőcsokit a vajjal kis lángonfelolvasztjuk, hozzáadjuk a chilit.Nem kell főzni, épp csak addig hagyjuk a tűzön, amíg meg nem olvad, majd húzzuk félre, hogy kihűljön. Mikor már nem meleg, hozzákeverjük a sárgájához. Hozzáadjuk a joghurtot is, és jól összekeverjük.
  3. A lisztet összekeverjük a sütőporral ésa kakaóporral, majd apránként hozzáadjuk a csokoládés masszához. Nagyon sűrű és ragacsos tésztát kapunk.
  4. A tojások fehérjét 1 ek cukorral kemény habbá verjük, és óvatosan beleforgatjuk a sűrű tésztába. Most egy lazább, lágyabb tésztát kell kapnunk.
  5. Kivajazzuk és kilisztezzük a sütőformát (nekem csak két fél literes eldobható sütőforma állt rendelkezésemre, ezért két kisebb "cipót" sütöttem, de tortaformát is használhatunk, vagy egy kisebb tepsit), majd beletöltjük a tésztát.
  6. Előmelegített sütőben, 170 fokon kb. 25 percig sütjük (tűpróba). Közben elkészítjük a marcipánkrémet.
  7. A tejet a liszttel és a porcukorral felfőzzük. Mikor már jó sűrű, puding állagú a krém, lehúzzuk a tűzről és belecsipkedjük a marcipánmasszát. A marcipán bele fog olvadni a krémbe. Habverővel jól keverjük össze, hogy egységes masszát kapjunk.
  8. Ha kisült a süti, hűlni hagyjuk, majd vízszintesen3 részre vágjuk. (A csoki miatt elég tömör a tészta, ezért könnyen vágható.)
  9. A rétegek közé előbb egy adag marcipánkrémet kenünk, majd meggylekvárt kanalazunk a tetejére. Ugyanígy járunk el a másik rétegnél is.
  10. Fogyasztás előtt érdemes néhány órát a hűtőben pihentetni, hogy megszilárduljon a krém, és lehessen szeletelni. Porcukorral meghintve tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 36
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 5162
  • Feltöltés dátuma: 2012. november 18.

Ajánló

Ha marad ki marcipánkrém, keverjük össze néhány kanál lekvárral, töltsük poharakba és reszeljünk a tetejére étcsokoládét. :)

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Vojtkó 6 recept

Ezt a süteményt a Haas Natural receptverseny ihlette, amire bármilyen csokoládét és meggyet tartalmazó sütivel lehet nevezni. Nekem a csokoládéról és a meggyről rögtön valami intenzív, karakteres íz jutott az eszembe, és ekkor jött a chili ötlete. A tömény, csokis ízt viszont valami egyszerűvel, de mégis különlegesen édessel akartam ellensúlyozni, ez pedig a marcipánkrém lett.  Ez a sütemény egyszerre hat ízérzékelésünk szinte minden részére: az étcsokoládé miatt kesernyés, a chili miatt csípős, a meggylekvár miatt savanykás, de leginkább mégis édes. :)

Hozzávalók

A tésztához:

A töltelékhez:

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!