Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Burgonya-szűzpecsenye gratin gorgonzolával

Burgonya-szűzpecsenye gratin gorgonzolával
Burgonya-szűzpecsenye gratin gorgonzolával
75 perc / előkészület: 25 perc főzés: 30 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy folyóiratban akadtam erre a receptre. Az eredeti receptben majorannát használtak, de sajnos otthon épp ki volt fogyva, ezért én kakukkfüvet tettem bele.

hozzávalók / 2 adag

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
alkalom: karácsonyi receptek
nehézség: közepes
szezon: ősz
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
diéta: tojásmentes
fogás: főétel

receptkategóriák

egyéb elnevezések

körtés-gorgonzolás szűzpecsenye krumplival, sütőben sült szűzpecsenye körtés-gorgonzolás mártással
Szólj hozzá!

elkészítés

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  1. A burgonyát megmossuk, és kb. 30 percig főzzük. Majd meghámozzuk, és hűlni hagyjuk.

  2. Hagymát megpucoljuk, apró kockákra vágjuk, majd az 1 tk vajban üvegesre pároljuk. Megszórjuk a liszttel, elkavarjuk, felöntjük a tejjel és levessel. Felfőzzük, és kb. 5 percig lassú tűzön főzzük.

  3. A gorgonzolát durva kockákra vágjuk, és a mártásban felolvasztjuk. Sóval, borssal és szerecsendióval fűszerezzük.

  4. Kakukkfüvet megmossuk, majd a leveleket letépkedjük a szárról. A szalonnát hosszában elfelezzük.

  5. Szűzpecsenyét megmossuk, szárazra töröljük, a hártyáktól megpucoljuk, és 4 szeletre vágjuk.

  6. A hússzeleteket kakukkfű levelekkel megszórjuk, majd a szalonnával körbetekerjük.

  7. Az olajat felforrósítjuk, az érméket oldalanként 2-3 percig sütjük. Sóval, borssal ízesítjük.

  8. A burgonyát szeletekre vágjuk. A körtét megmossuk, negyedeljük, a magházat kivágjuk, majd szeletekre vágjuk.

  9. Egy tűzálló edényt kivajazunk. A burgony-, körteszeleteket és a húst egy kivajazott tűzálló tálba rendezzük. A mártással leöntjük.

  10. Előmelegített sütőben  kb. 20 percig sütjük, majd megszórjuk a maradék kakukkfűvel.










  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • költség: 1400 Ft
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 33 450
elküldve: 13
receptkönyvben: 331
elkészítve: 13/17
Facebookon megjelent: -

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1904 recept

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Detto1000
Detto1000 Thu, 2017-08-31 06:22

Isteni!!! Megéri a az előkészülettel töltött idő - az érte kapott elismerő dicséretekért :)
Örökös tagja marad az ünnepi recept-tárnak!

Susie03
Susie03 Sun, 2015-10-11 14:53

Kedves Glaser! Ici-picit változtattam a recepten, kicsit kevesebb gorgonzolát tettem bele, majorannával csináltam és dupla adagot! Nagyon finom lett, máskor is elkészítem! Köszönöm, hogy megosztottad! További jó főzést/sütést! Üdv, Zsuzsi

h.eni
Édes Ízek / h.eni Sat, 2012-06-02 12:49

Nagyon finom a recept, köszönjük szépen. Most készítem másodjára és valami isteni finom! :)

fodroci
fodroci Fri, 2011-12-23 02:41

Hello!

A gorgonzolát mivel lehet helyettesíteni?
köszi: Hajni

schillerandi
schillerandi Thu, 2010-09-16 14:50

Kedves Glaser,

ez egyenesen isteni, már többször kellett csinálnom, a vendégeim egyenesen követelik!!

köszi, hogy feltetted
üdv
Schiller Andi

983
burgonya 50 dkg
vöröshagyma 1 kis fej
vaj 1 tk
finomliszt 0.5 evőkanál
tej 125 ml
zöldség alaplé 125 ml
gorgonzola 75 g
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
szerecsendió 0 ízlés szerint
kakukkfű 3 szál
kolozsvári szalonna 10 dkg
sertésszűz 300 g
napraforgó olaj 1 ek
körte 150 g
vaj 1 ek