r
Nosalty Logó

Angol karácsonyi torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Maffci
Angol karácsonyi torta
adag
Sütés
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 4% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 926 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 7414 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 327 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.4 g

Zsír

  • Összesen
    28.7 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    113 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    465.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    89 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    43 mg
  • Foszfor
    188 mg
  • Nátrium
    119 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    163.3 g
  • Cukor
    121 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    67.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    319 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    53 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    106 mg
  • Retinol - A vitamin:
    288 micro
  • α-karotin
    21 micro
  • β-karotin
    341 micro
  • β-crypt
    39 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    216 micro
Összesen 926 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    82.8 g

Zsír

  • Összesen
    229.5 g
  • Telített zsírsav
    47 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    107 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    67 g
  • Koleszterin
    900 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3726.4 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    183 mg
  • Kálcium
    713 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    344 mg
  • Foszfor
    1500 mg
  • Nátrium
    955 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1306.4 g
  • Cukor
    972 mg
  • Élelmi rost
    46 mg

VÍZ

  • Összesen
    543.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2554 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    27 mg
  • C vitamin:
    24 mg
  • D vitamin:
    198 micro
  • K vitamin:
    424 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    221 micro
  • Kolin:
    846 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2307 micro
  • α-karotin
    171 micro
  • β-karotin
    2725 micro
  • β-crypt
    313 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1729 micro
Összesen 7414 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.7 g

Zsír

  • Összesen
    10.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    40 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    164.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    31 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    66 mg
  • Nátrium
    42 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    57.7 g
  • Cukor
    43 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    24 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    113 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    102 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    120 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    76 micro
Összesen 327 Kcal

Elkészítés

  1. A margarint kikeverjük a cukorral, a vaníliás cukorral, rummal, rumaromával és a fűszerekkel.
  2. Egyenként hozzáadjuk a tojásokat.
  3. A lisztet vegyítjük a sütőporral, és belekeverjük a masszába.
  4. Hozzákeverjük a felaprított aszalt gyümölcsöket és a mazsolát.
  5. Kerek, alján kikent formába öntjük a masszát.
  6. Előmelegítés nélkül tűpróbáig sütjük. Ha a teteje nagyon barnulna, takarjuk le sütőpapírral.
  7. Ha megsült, kihűtjük, és a formából kivesszük.
  8. Felmelegített baracklekvárral megkenjük.
  9. Ha a lekvár megszilárdult, a tojásfehérjéből és a porcukorból mázat készítünk, ezzel vonjuk be a tortát.
  10. Marcipánnal, cukorgyönggyel stb. díszítjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 24
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 73
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 17250
  • Feltöltés dátuma: 2011. március 01.

Ajánló

Az angolok marcipánnal vonják be a tortát a mázon kívül, de nekem úgy nagyon tömény édes volt, persze ki lehet próbálni úgy is.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Karácsony előtt 3-4 héttel szoktam elkészíteni, hogy jól összeérjenek az ízek. Alufóliába csomagolva, hűvös helyen tároljuk.

Címlapról ajánljuk

További cikkek