r
Nosalty Logó

Angol karácsonyi torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Maffci
Angol karácsonyi torta
adag
Sütés
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 4% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 926 kcal
  • 4% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 7414 kcal
  • 4% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 327 kcal
  • 4% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.4 g

Zsír

  • Összesen
    28.7 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    113 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    465.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    89 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    43 mg
  • Foszfor
    188 mg
  • Nátrium
    119 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    163.3 g
  • Cukor
    121 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    67.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    319 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    53 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    106 mg
  • Retinol - A vitamin:
    288 micro
  • α-karotin
    21 micro
  • β-karotin
    341 micro
  • β-crypt
    39 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    216 micro
Összesen 926 kcal
  • 4% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    82.8 g

Zsír

  • Összesen
    229.5 g
  • Telített zsírsav
    47 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    107 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    67 g
  • Koleszterin
    900 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3726.4 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    183 mg
  • Kálcium
    713 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    344 mg
  • Foszfor
    1500 mg
  • Nátrium
    955 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1306.4 g
  • Cukor
    972 mg
  • Élelmi rost
    46 mg

VÍZ

  • Összesen
    543.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2554 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    27 mg
  • C vitamin:
    24 mg
  • D vitamin:
    198 micro
  • K vitamin:
    424 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    221 micro
  • Kolin:
    846 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2307 micro
  • α-karotin
    171 micro
  • β-karotin
    2725 micro
  • β-crypt
    313 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1729 micro
Összesen 7414 kcal
  • 4% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.7 g

Zsír

  • Összesen
    10.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    40 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    164.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    31 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    66 mg
  • Nátrium
    42 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    57.7 g
  • Cukor
    43 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    24 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    113 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    102 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    120 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    76 micro
Összesen 327 kcal

Elkészítés

  1. A margarint kikeverjük a cukorral, a vaníliás cukorral, rummal, rumaromával és a fűszerekkel.
  2. Egyenként hozzáadjuk a tojásokat.
  3. A lisztet vegyítjük a sütőporral, és belekeverjük a masszába.
  4. Hozzákeverjük a felaprított aszalt gyümölcsöket és a mazsolát.
  5. Kerek, alján kikent formába öntjük a masszát.
  6. Előmelegítés nélkül tűpróbáig sütjük. Ha a teteje nagyon barnulna, takarjuk le sütőpapírral.
  7. Ha megsült, kihűtjük, és a formából kivesszük.
  8. Felmelegített baracklekvárral megkenjük.
  9. Ha a lekvár megszilárdult, a tojásfehérjéből és a porcukorból mázat készítünk, ezzel vonjuk be a tortát.
  10. Marcipánnal, cukorgyönggyel stb. díszítjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 24
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 73
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 17250
  • Feltöltés dátuma: 2011. március 01.

Ajánló

Az angolok marcipánnal vonják be a tortát a mázon kívül, de nekem úgy nagyon tömény édes volt, persze ki lehet próbálni úgy is.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Karácsony előtt 3-4 héttel szoktam elkészíteni, hogy jól összeérjenek az ízek. Alufóliába csomagolva, hűvös helyen tároljuk.

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!