Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Alj nélküli túrós

Alj nélküli túrós
Alj nélküli túrós
70 perc / előkészület: 10 perc sütés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (165)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ó, szegény süti... snassz neve van, de hát nem név alapján ítél az ember. Találtam itt a NoSalty-n hasonló receptet, de a kettő nem ugyanaz. Érdemes ezt is kipróbálni.
Most csak fél adagot sütöttem, a megadott mennyiséggel készítve nyilván magasabb lesz.
A szép sárga szín a házi tojásoknak köszönhető, nincs benne sáfrány :D.

hozzávalók / 8 adag

A tésztához

A tetejére

A sütőforma előkészítéséhez

A kész süti szórásához

ajánlat

Nagyon lágy, szuflészerű állaga van, tehát langyosra hűlt állapotban szeletelendő! Házi baracklekvár vagy savanykás bogyós gyümölcsöntet illik hozzá.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hozzávalókat egy nagy tálban egymás után összekeverjük.
  2. Vajjal kent, zsemlemorzsával szórt kapcsos formába vagy tepsibe öntjük.
  3. Kikeverjük a tetejére valókat, melyet egyenletesen szétoszlatunk rajta.
  4. Előmelegített sütőben megsütjük (a teteje szép barna lesz).
  5. Langyosra hűtjük, porcukorral hintjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 26 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 20
össznézettség: 161 136
elküldve: 214
receptkönyvben: 3 183
elkészítve: 239/319
Facebookon megjelent: 2

szakács

Zúza

Mióta szakács: 2010.07.30.
37 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: pite
kalória: átlagos
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

túrós pite, túrós lepény

Hozzászólások (165)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Vike123
Vike123 Sun, 2017-09-17 08:51

Tapasztalatom: a tojásokat szétválasztom, a fehérjét habbá vertem. Plusz az egészet betettem a hűtőbe 1 órára sütés előtt. Így a dara meg tudta szívni magát. Maga a tökély, ami lett belőle sütés után! Köszönöm! Régen kerestem már ilyen isteni sütit.

T-K Ili
T-K Ili Wed, 2016-08-10 12:46

Tökéletes lett :-)))) Nagy sikert arattam vele, nem csupán itthon, a szomszédság körében is! A házi baracklekvárommal együtt tálaltam.

Zúza
Zúza / Zúza Wed, 2016-08-10 16:28

Örülök a sikerednek, én is házi baracklekvárral szeretem a legjobban. :-)

Kiss Katalin
Kiss Katalin Sun, 2015-04-19 19:44

Szia!
Megsütöttem, éppen vendégeket vàrtunk. Nagyon nagy sikere volt. Isteni finom.

Köszi a receptet.

mira1
Helga1 / mira1 Mon, 2014-11-10 15:57

Szia Zúza! Elkészítettem, hihetetlenül könnyű, finom sütemény. Fele krém- és fele szemcsés túróból és olvasztott vajjal készült, egy álom lett! Köszönöm szépen a receptet!!!!!!!!!!:) Üdv: Helga

Susie03
Susie03 Sat, 2014-11-01 20:21

Kedves Zúza! Búzadara helyett kukoricadarával is megfelelő lesz?

Zúza
Zúza / Zúza Tue, 2014-11-04 10:15

Kedves Susie!
Esküdni nem mernék rá, de szerintem kukoricadarával is jó lesz. Nagyon remélem! :)

zsokasp
zsokasp Sun, 2014-10-05 15:22

Nagyon finom, most készítem másodszor. Először fél adagot sütöttem én is, most egészet, kicsit kinőtt a formából :)) Köszönöm a receptet :)

Zúza
Zúza / Zúza Sun, 2014-10-05 16:12

Jó sütizést! Lesz majd harmadszor, negyedszer, ötödször... :)

WaltR
WaltR Sat, 2014-09-27 17:04

Csatlakozom azok táborába akiknek nem jött össze. Feketére sült a teteje, de nem baj mert le tudtam könnyedén nyúzni a túróról. Habár nem tudom, hogy a túró hová lett, pedig 1 kg ment bele. Megmaradt viszont valami felpuffadt nyers búzadara. Ez sem baj mert izre türhető, kiskanállal meg kikanalaztam a masszát egy tálba. Szerintem megpróbálok keresni valami sütés nélküli túróreceptet. Már kicsit uncsi mindig nyers túrót enni, azért gondoltam valami változatosságot. Hát megkaptam!

Zúza
Zúza / Zúza Tue, 2014-09-30 15:17

Kedves WaltR! Sajnálom, hogy a kisebbik táborba soroltad be magadat. A sütési módba csúszhatott be valami hiba, valószínűleg nem légkeveréssel sütötted. Kinek mi okoz gondot, van akinek a palacsintasütés rémálom, van aki a pirítóst égeti szénné... Csak tudnám, hogy miért fogsz sütés nélküli "túróreceptet" keresni, ha uncsinak tartod a nyers túró evését. :) Üdv. Zúza

WaltR
WaltR Tue, 2014-09-30 20:49

Egyébként estéről-reggelre egész jól megdermedt a massza és finom lett az ize is, csak a sütés nem jött be, nagy lett a veszteség. Helyette kipróbálom majd a krémtúrót, pudingot még nem rontottam el.

tatuli
tatuli Tue, 2014-08-26 14:02

Kedves Zúza!

Megsütöttem a sütidet. Jó sokáig kevertem a hozzávalókat, olyan homogén lett, hogy ihaj. Rákentem a tejfölös cuccot, és be a sütőbe. Gyönyörűen feljött, féltem is, hogy lefejeli a sütő belsejét. :) Aztán kivettem, és vártam, hogy majd ez is összeesik, mint általában a sütik, amikkel próbálkoztam. ÉS NEM!!! Magas maradt és gyönyörű és omlós és fantasztikus. A vaníliás ízét imádtam, hogy éppen annyira vaníliás, amennyi még nem túl vaníliás, de nem is hagyja azt az érzést, hogy hiányzik belőle valami. Ami külön örömömre volt, hogy Nem. Volt. Benne. MAZSOLA!!! (Nem is értem, miért a kényszer, hogy minden túrósba mazsolát tegyenek!?). De ami felteszi az egészre a koronát, hogy azt mondta a férj: "Ez majdnem olyan, mint amit a Kistücsökben ettünk!" - ami túrótorta esetén etalon. :D
Szóval, az egész család, és én mint sütésben antitálentum, köszönöm ezt a fantasztikus élményt!!! Azt hiszem nálam, ez egy gyönyörű barátság kezdete az alj nélküli túróssal! :)))

Vikcy0311
Vikcy0311 Fri, 2014-05-02 19:22

Sziasztok! :)
A családnak, már többször is elkészítettem ezt a süteményt! Nagyon jól sikerült mindig. Annyi változtatással készítettem el, hogy a tetejére nem raktam rá a tejfölt, elöször tejföl hiánya miatt, aztán rájöttünk, hogy nem is hiányzik! Illetve annyit változtattunk még rajta, hogy a tésztához kockára vágott ananászdarabokat tettünk, és úgy sütüttük meg! Érdemes kipróbálni ananész darabokkal is! Nekünk nagyon ízlik így! :) Köszönöm szépen, hogy megosztottad velünbk ezt a receptet! :)

tandrea
Boni / tandrea Wed, 2014-04-30 20:22

Most készült el a süti, tökéletes. Mint a képen, ugyanolyan lett.
Még forró, de nem bírtam ki és megkóstoltam. Isteni, ezt többször meg fogom sütni.
Köszike a receptet! :)

Lolli
Lolli / Lolli Thu, 2014-04-17 21:54

Szia!
Én elkészítettem a diétás változatot. Folyékony édesítőszerrel és félzsíros túróval. Szerintem nagyon finom lett.
Mikor már mindent megvettem hozzá akkor olvasgattam csak el a kommenteket és picit beijedtem, hogy nem mindenkinek sikerült.
Szerintem nagyon kis könnyű desszert. Anyósomékhoz mentünk vasárnapi ebédre és akkora készítettem el eperöntettel.
Mindenkinek nagyon ízlett, uh sikerült vele learatnom a babérokat. :)
Üdv, Lolli

Zúza
Zúza / Zúza Thu, 2014-04-17 23:13

Szia Lolli! Hjaj, eperöntettel is meg tudnék most enni egy adagot, :) örülk a sikerednek!

estyty
estyty Wed, 2014-04-16 10:20

Szia! Nagyon rákészültem.. és nagyon elkeseredtem... nekem sem sikerült.. Akármeddig sütöttem, mintha nyers maradt volna a közepe. Eddig mindig minden sütim sikerült.. de lehet én rontottam el valamit, így lennének kérdéseim..:)
Csak fél kg túróból csináltam, és mindent lefeleztem hozzá, nem kellett volna??
Illetve az 1 kanál zsemlemorzsa az a tésztába kell, vagy csak a tepsi beszórásához??
Köszönöm előre is! Ma adok egy újabb esélyt neki, még egyszer megcsinálom!!

Zúza
Zúza / Zúza Wed, 2014-04-16 20:03

Nem tudom mi lehetett a "baj". Jól csináltad, ha felezed a túrót, a többi hozzávaló is felezendő. A morzsa csak a tepsi szórásához kell. Talán a sütő beállításával lehetett valami gond? Nagyon remélem, hogy a következő sikerül! (Egyébként a süti nem száraz, hanem lágy.)

estyty
estyty Thu, 2014-04-17 09:54

Nem tudom...:( de mennyire lágy? ez olyan kinézetű volt, mintha nyers lenne, meg óriásira feljött, aztán összeesett picikére...új sütőm van, úgy állítottam be , ahogy te írtad... na sebaj, már tegnap nem csináltam újra, de a hétvégén mindenképpen megpróbálom még egyszer, mert nagyon tetszik... köszi a válaszod! :)

Zúza
Zúza / Zúza Thu, 2014-04-17 23:07

Feljön, aztán picit összeesik. De nem picire :) Az egész olyan, mint egy nagy adag túrtöltelék. Amikor megüsl lágy, aztán ahogy hűl úgy szilárdul.

minimoris
minimoris Sun, 2014-02-23 17:56

Csupa jókat olvastam a recept eredményéről,így gondoltam este gyorsan megsütöm mivel ma vendégeim jöttek.Úgy voltam ha ennyi jó hozzászólás van akkor tutira bevállalom az ismeretlen receptet.....nem kellett volna :-( (hozzáteszem nem vagyok kezdő) egyszerűen olyan lett mint a szivacs ami felszívta magát vízzel,összeesett,tetején hártya szerű valamit amihez hasonlót már itt más is említett....totál elkeseredtem,nem csak a kidobott pénz miatt hanem nem volt mit elő venni a vendégeknek....nagyon elkeseredtem :-(

Zúza
Zúza / Zúza Mon, 2014-02-24 17:30

Kedves minimoris, nagyon sajnálom, nem tudom miért nem sikerült. Nekem még sosem lett "vizes". Pedig tényleg nagyon finom (lett volna)...

Nimianya
Nimianya Thu, 2014-02-20 10:47

Biztosan megsütöm a napokban, mert kinézetre is hmmmmm nyami ! Mennyei lehet !!

Csöpi85
Csöpi85 Sun, 2014-02-16 20:53

Kedves Zúza! Ma ebédre jöttek hozzánk a szüleim és elkészítettem a sütidet. Hát valami mennyei, imádta a család, nem lehet abbahagyni. Köszönöm a receptet :-)

LittleMissSunshine
LittleMissSunshine Thu, 2013-11-28 16:00

Ez a süti álmaim netovábbja, azért, mert: ennél egyszerűbb nincs, ennél finomabb nincs, és nagymamám ugyanilyet csinált nekünk 25 évvel ezelőtt, és azóta sem találtam ilyen receptet, köszönöm!!!

Zúza
Zúza / Zúza Thu, 2013-11-28 17:29

Nagyon örülök, hogy rábukkantál, és hogy ilyen hatással van rád. További jó sütizést kívánok Sunshine! :)

z1
z1 / z1 Wed, 2013-10-30 23:59

Szia Másik!
Eszembe jutottatok.
Mind a ketten.
Azt hiszem a héten megsütöm újra a sütid.

Z.

Zúza
Zúza / Zúza Thu, 2013-10-31 10:52

Szia Zééééé! :)
Először azt hittem nem jól látok...
Ezek szerint együtt gondoltunk a sütire, fél kg túró csücsül a hűtőben, a hétvégén én is megsütöm. Nem olvasok vissza, mert tisztán emlékszem a kóstolás utáni reakciódra, :) majd kapaszkodj! Bár gondolom azóta már jó párszor elkészítetted.
Üdv, másik Z.

karcsababy
karcsababy / karcsababy Sun, 2013-10-20 12:56

Húúúú, iffteni lett, ma csináltam meg, családi bulira, úgy sikerült, ahogy a nagy könyvben meg van írva!!!!
Hogy emeljem a ragyogó fényét, csináltam rá egy öntetet: 4 dl tejet 2 vaniliáscukorral és egy kis kristálycukorral felforraltam. Levéve a tűzről beledolgoztam 4 tojás sárgáját és kb. 1 evőkanál lisztet. Tulajdonképpen ez egy házi vaniliapuding lett. Hideg vízbe állítva lehűtöttem. Majd felvertem 3-4 dl tejszínt kevés porcukorral, és a két szmötyit összekevertem.
Tálalásnál egy fél cm vastag réteget rákanalaztam a torta tetejére, nagyon mutatós lett így. Miután felszeleteltük, mindenki tehetett még a tortaszeletkéje tetejére a krémből.
Ez biztosan a kedvencek egyike lesz nálunk!!!!

Miffy
Miffy Sun, 2013-10-20 08:04

Megsütöttem, imádtuk! :) Köszönjük!
Kedves Zúza!
Véleményed érdekelne...
Szerinted, ha kuglóf vagy őzgerinc formában tenném a tésztát, megsülne-e ott is rendesen?
Gondolom, hogy hosszabb idő, de "mutatósabb" lehetne...
Igazából félek, hogy nyers maradna, vagy a teteje megéghet!?? Köszönöm válaszod!

Zúza
Zúza / Zúza Mon, 2013-10-21 09:28

Kedves Miffy!
Nem is tudom... inkább nem javaslom, mert az őzgerinc és a kuglóf formából is fejreállítva kerülnek ki a sütik, ami ebben az esetben nem a legjobb ötlet. Mondjuk az íze semmit sem változna... :)

Nosalty.hu
Nosalty.hu Sun, 2013-10-20 02:14

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2013.10.19. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

Incike81
Incike81 / Incike81 Sat, 2013-10-19 16:07

A hozzávalóknál feltüntette a recept elküldője,onnan másolva:

Tetejére:

1 pohár tejföl
1 ek liszt
1 tojás

542
tehéntúró 1 kg
margarin 15 dkg
búzadara 5 púpozott ek
finomliszt 2 púpozott ek
cukor 10 ek
vaníliás cukor 2 csomag
tojás 4 db
1 csipet
citromhéj 0.5 citromból nyert
szódabikarbóna 1 kk
sütőpor 0.5 csomag
tejföl 175 g
finomliszt 1 evőkanál
tojás 1 db
vaj 1 ek
zsemlemorzsa 1 ek
porcukor 1 ek