Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Juhtúrós sztrapacska

Juhtúrós sztrapacska
Juhtúrós sztrapacska
40 perc / előkészület: 20 perc főzés: 10 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (8)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy igazán laktató tészta, ami után mind a tíz ujját megnyalja a család!

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A burgonyát meghámozzuk és finomra lereszeljük. Hozzáadunk egy csipet sót, állni hagyjuk 10 percig, majd kinyomkodjuk a levét.
  2. A kinyomkodott burgonyát összekeverjük a tojással, liszttel és annyi vízzel, hogy nokedli állagú tésztát kapjunk.
  3. Enyhén sós, lobogó vízbe kiszaggatjuk. Ha feljött a víz tetejére, további 2 percig főzzük, majd leszűrjük, de a főzővízből egy decit tegyünk félre!
  4. A szalonnát egy serpenyőben megpirítjuk, szűrőlapáttal kivesszük.
  5. A visszamaradt zsírba beletesszük az apró kockára vágott hagymát, és megpirítjuk rajta.
  6. Beletesszük a juhtúrót, a tejfölt, és elkeverjük. Hozzáadjuk a félretett főzővizet, és összefőzzük.
  7. Beletesszük a sztrapacskát, összeforgatjuk, majd tálalhatjuk ki. Pirított szalonnával és extra tejföllel kínáljuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 178
össznézettség: 157 515
elküldve: 24
receptkönyvben: 416
elkészítve: 33/33
Facebookon megjelent: 1

szakács

Nosalty

Mióta szakács: 2010.11.23.
755 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
konyhatitkok: nagyi receptjei
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
mikor: ebéd, vacsora
konyha: szlovák
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

haluska, krumplis galuska, szalonnás sztrapacska juhtúróval

Hozzászólások (8)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

fonix107
fonix107 Sat, 2017-03-04 16:19

Most készítettem először sztrapacskát, de hát az a 40 percnyi idő.. nekem két és fél óra lett :D Mire darabonként minden elkészült és ehettünk. Ettől függetlenül nagyon ízlett mindenkinek, és tényleg nagyon laktató étel. Köszönöm a receptet! :)

1046
burgonya 80 dkg
tojás 1 db
finomliszt 35 dkg
1 kávéskanál
víz 1.5 dl
füstölt szalonna 125 g
vöröshagyma 1 közepes db
juhtúró 40 dkg
tejföl 2 dl