A legkrémesebb sajt: mascarpone

Nehéz elképzelni, milyen volt az élet az Újvilág felfedezése előtt. Se paradicsom, se paprika, se burgonya. De legalább olyan nehéz elképzelni, milyen lehetett a mascarpone nélküli világ!

A pótolhatatlan

Mindjárt adódik az első probléma, miszerint, ha nincs mascarpone, nincs tiramisu. Mert a világra szóló karrierhez természetesen szükség volt arra, hogy mindenki függővé váljon a tiramisutól, és annak elemi alkotójától. Igaz, hogy nem olcsó mulatság, de kísérletező kedvűek a házi verzióval is megpróbálkozhatnak!

Még több mascarponés recept itt >>

A tiramisu-hegyen túl

Szeretjük, és hálásak is lehetünk a tiramisunak, hogy bedobta a mascarpone nevét a köztudatba. Hiszen a Lombardiából származó, 16. században született, semleges ízű, tehéntejből készült, sótlan, nyers, olasz friss sajt jóval többre is képes. Sőt, halkan és félve megjegyezzük, hogy magában nem is túl jó. De a jellegtelen, nagyon zsíros, tehát nagyon krémes állagának köszönhetően mindenféle fogást képes feldobni és megalapozni. Használhatjuk desszertkrémnek, gyümölccsel, kekszmorzsával, öntetekkel, készülhet belőle sajttorta és tortakrém, pite, rusztikus kenyérre kenegető, kenhetjük húsra, keverhetjük levesbe, főzhetünk belőle tésztaszószt.

Még több mascarponés recept itt >>

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Nosalty

További cikkek

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...