Esik a hó! Havas sütik, hókiflik

Végre megérkezett az első hó, vele együtt pedig a kedvünk is ahhoz, hogy kicsit kreatívkodjunk a konyhában. Annyira jó ilyenkor elmerülni a receptekben!

Isteni tésztákat variálunk, várjuk, hogy az illatosan gőzölgő sütemény az asztalunkra kerülhessen. Alapvetően a csokis sütiken nagyon jól mutat egy kis ehető „műhó”, amit porcukorral, kókuszreszelékkel is elérhetünk, de egyik receptünk egyenesen a havas Tátrát idézi meg – krémes, habos, amire mindannyian áhítozunk már decemberben!

Mit rejtsen a Mikulás zsákja? >>

Az ördög a részletekben rejlik, ezúttal a formán múlik, hogy sikerül -e megidéznünk a havas dombokat és hegyeket. A kúp alakkal például nagyon jól járunk.Az örök kedvencünk pedig a hókifli! Ezek a csöpp kis sütemények, észre se vesszük, és már pikk-pakk, elfogynak. A benne lévő diós töltelékkel ráadásul hamisítatlan ünnepi hangulatot teremthetünk!

Vásári finomságok otthon >>

Oszd meg: Neked melyik a kedvenc téli sütid?

A rovat korábbi cikkeit itt olvashatod! >>

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

További cikkek