Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sajátságos módon óvja a környezetet ez a thai üzletlánc - imádjuk az ötletet!

Ha a kezedbe kerül egy műanyag zacskóba illetve egy gyönyörű zöld levélbe csomagolt termék, melyiknek örülsz jobban? És melyik jobb a környezetednek? 

A műanyagszennyezés megállításáért egyre aktívabban lép fel a világ - végre elindult valami, bár azt egyelőre nem tudni, későn kapcsoltunk-e...

Vannak, akik zero waste, azaz műanyaghulladékot nem termelő boltot nyitnak, a hatalmas multik összefognak, hogy az embertömegek végre 100%-ig lebomló pohárból ihassák mindennapi kávéjukat...

...az Európai Parlament pedig nemrég szavazta meg, hogy 2021-től több, egyszer használatos műanyag termék forgalmazását betiltsák az EU valamennyi országában.

Egy thaiföldi szupermarket is rákapcsolt az ügy érdekében - a maga kedves módján: friss zöldségeiket és gyümölcseiket nem műanyagba csomagolják többé, hanem környezetkímélő módon szuperzöld banánlevelekbe!

A Rimpling nevezetű thai szupermarket egyik észak-thaiföldi egységében, Chiang Mai városában kapták lencsevégre a zöldbe csomagolt friss terményeket - hagymát, paprikát, brokkolit, csiliféléket.

A külsőre is igen csinos megoldás a természetnek is nagyban kedvez - és minden részlete lebomló, ugyanis a zöld csomagocskák szintén természetes anyaggal, egy-egy bambuszszállal vannak átkötve.

Dél-Kelet-Ázsiában rengeteg a banánültetvény, és egész évben nő, szóval gyakorlatilag olyan, mintha mi lapulevéllel dolgoznánk - hatékony és kifizetődő. A banánlevelek ráadásul vízlepergetőek, jó vastagok és masszívok, sőt, vegyszermentesek - a megvásárlás után pedig mehet mind a komposztba. Példát vehetne mondjuk Ausztrália is, ahol szintén rengeteg a banán...de persze mi is mindenki gondolkodhatna hasonlóban...

Az egyetlen szintetikus anyag rajtuk az árcédula...

Ezt láttad már az ízHUSZÁR-on?

Műanyagcsomagolás az ételBEN? Sajnos úgy tűnik, igen...

via

Szólj hozzá!

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!