Mit főzzek ma? Gazpacho, zöldséges lasagne és bodzás muffin vár...
A mai menü igazán különleges fogásokból áll, melyek egytől egyig tökéletesen illenek a nyárhoz.
NosaltyA mai menü igazán különleges fogásokból áll, melyek egytől egyig tökéletesen illenek a nyárhoz.
NosaltyHét ágra süt a nap, tombol a nyár eleje, tükrözze ezt a hangulatot az ebédünk is. Készítsünk nyers, chilis eperlevest, cukkinis pizzát és villámgyors túrótortát.
NosaltyA mai napi menüsor igencsak kedvez majd az édesszájúaknak: a leves édes eperkrém, a főétel cukkini- és tökrakottas extra krémes kiadásban és egyenesen a sütőből, a desszert pedig egy édesen savanykás citrompite.
NosaltyAz eper most mindenhol ott van: a boltokban, a piacok standjain, a receptjeinkben. Ez utóbbiakra fókuszálva nézzük meg, milyen ízekkel egészíthetjük ki a nyárízű gyümölcsöt.
Lakos BenedekBecsinált leves, gyors csirke, gomba- vagy esetleg szezonális eperkrém? Ezekhez a levesekhez tényleg nem kell sok idő!
NosaltyCsak azért, mert kicsit feljebb csúszott a hőmérő szála, nem kell lemondanunk a krémlevesekről. Jöjjenek azok, melyeket élvezettel kanalazunk majd a melegebb időben is.
NosaltyAz eperszezon megállíthatatlan, és hiába drága ez a csoda gyümölcs, sokunk asztalán felbukkan néhanapján egy-egy kisebb-nagyobb adag, mert nem bírunk ellenállni neki. Rakjuk bele salátába, levesbe, süteménybe, tortába, pohárkrémbe!
NosaltyNagy mennyiségű, magzatfejlődést is károsító örök vegyi anyagot találtak egy 16 európai országra kiterjedő vizsgálatban. A búzaalapú termékek a legszennyezettebbek.
NosaltyA Pantone 2026-ban is kiválasztotta az év színét, ami ezúttal meglepő módon a fehér egyik árnyalata lett.
Macsuga ViktóriaTélen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.
NosaltyA kutatások azt sugallják: az emberi test hőtermelése és szabályozása az ipari forradalom óta elmozdult. Az, hogy ma jobban élünk, tisztább környezetben, kevesebb fertőzéssel és kényelmesebb körülmények között, befolyásolja a testhőnket is.
Klasszikus ízek a magyar konyha legjavából. A lebbencsleves, a velős pacalpörkölt és a somlói is magáért beszél!
A ’90-es évek konyhaszínei újra hódítanak, de most sokkal kifinomultabban, mint valaha. Mutatjuk, hogyan frissítik fel ezek az árnyalatok a konyhát úgy, hogy az egyszerre legyen modern és nosztalgikus.
Ez a tészta többszöri kísérletezés végeredménye, ez a legtökéletesebb. Évek óta ezekkel az arányokkal dolgozom. Egy nagyon jól dolgozható, rugalmas tésztát kapunk, nem ragad, nem ...
Sokan előnyben részesítik a sós rágcsálnivalókat. Én is így vagyok ezzel, mindig a sósat részesítem előnyben. Noha azért eszem édességet is!! Ez a fajta tészta egy dobozba téve, ...
A frankfurti virsliről elnevezett levest sokféleképpen készítik, nekünk ez az egyik kedvenc verziónk.