Zserbótorony a piros csapattól

A mai műsorban Kolos átadta a csapat irányítását Áginak - nem csoda, mindenki tudja, sütiben ő a legerősebb. Látjátok, micsoda zserbótornyot tervezett? Mi is megkóstolnánk!

Zserbóvariáció a piros csapattól

Hozzávalók

A tésztához

  • 45 dkg liszt
  • 6 dkg cukor
  • 20 dkg vaj
  • 1 tojássárgája
  • 2 dkg élesztő
  • 1 csipet só
  • 1 dl tejföl

A krémekhez

  • 1,5 dl tej
  • 1 dl tejszín
  • 20 dkg darált dió
  • 10 dkg barnacukor
  • 1 citrom leve és héja
  • 2 ek rum
  • 20 dkg baracklekvár
  • 15 dkg csokoládépasztilla
  • 5 dkg vaj
  • 1 dl tejszín
  • 10 dkg pekándió
  • 10 dkg cukor
  • 10 dkg barnacukor

Elkészítés

  1. Készítünk egy vajas kelt tésztát -kelesztés nélkül. Azonnal kinyújtjuk, vajazott, lisztezett tepsiben készre sütjük.
  2. Tejet, tejszínt felteszünk forrni, szórunk bele barnacukrot, majddarált diót. Citromhéjjal, citromlévelés egy kevés rummal ízesítjük. Kihűtjük, és habzsákba töltjük.
  3. Jó minőségű baracklekvárt törjünk át szitán, és töltsük habzsákba.
  4. A csokoládét vízgőz felett felolvasztjuk, pici tejszínt, vajat adunk hozzá, majd kihűlésig egyneműre veregetjük.
  5. Pekándiót apróra törünk, barnacukorralégetett cukrot készítünk,összekeverjük az összetört dióval, és megvárjuk, hogy kihűljön.
  6. Tálaláshoz kerek kiszúróval kiszúrjuk a tésztát, rétegek közé tesszük a diókrémet és a lekvárt, törünk rá a grillázsból, és így folytatjuk a rétegezést 3 rétegig, tetejére csokoládét teszünk.

Tudj meg többet A Konyhafőnök 3. évadáról itt!

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?