Zserbóvariáció a piros csapattól
Hozzávalók
A tésztához
- 45 dkg liszt
- 6 dkg cukor
- 20 dkg vaj
- 1 tojássárgája
- 2 dkg élesztő
- 1 csipet só
- 1 dl tejföl
A krémekhez
- 1,5 dl tej
- 1 dl tejszín
- 20 dkg darált dió
- 10 dkg barnacukor
- 1 citrom leve és héja
- 2 ek rum
- 20 dkg baracklekvár
- 15 dkg csokoládépasztilla
- 5 dkg vaj
- 1 dl tejszín
- 10 dkg pekándió
- 10 dkg cukor
- 10 dkg barnacukor
Elkészítés
- Készítünk egy vajas kelt tésztát -kelesztés nélkül. Azonnal kinyújtjuk, vajazott, lisztezett tepsiben készre sütjük.
- Tejet, tejszínt felteszünk forrni, szórunk bele barnacukrot, majddarált diót. Citromhéjjal, citromlévelés egy kevés rummal ízesítjük. Kihűtjük, és habzsákba töltjük.
- Jó minőségű baracklekvárt törjünk át szitán, és töltsük habzsákba.
- A csokoládét vízgőz felett felolvasztjuk, pici tejszínt, vajat adunk hozzá, majd kihűlésig egyneműre veregetjük.
- Pekándiót apróra törünk, barnacukorralégetett cukrot készítünk,összekeverjük az összetört dióval, és megvárjuk, hogy kihűljön.
- Tálaláshoz kerek kiszúróval kiszúrjuk a tésztát, rétegek közé tesszük a diókrémet és a lekvárt, törünk rá a grillázsból, és így folytatjuk a rétegezést 3 rétegig, tetejére csokoládét teszünk.