Zserbótorony a piros csapattól

A mai műsorban Kolos átadta a csapat irányítását Áginak - nem csoda, mindenki tudja, sütiben ő a legerősebb. Látjátok, micsoda zserbótornyot tervezett? Mi is megkóstolnánk!

Zserbóvariáció a piros csapattól

Hozzávalók

A tésztához

  • 45 dkg liszt
  • 6 dkg cukor
  • 20 dkg vaj
  • 1 tojássárgája
  • 2 dkg élesztő
  • 1 csipet só
  • 1 dl tejföl

A krémekhez

  • 1,5 dl tej
  • 1 dl tejszín
  • 20 dkg darált dió
  • 10 dkg barnacukor
  • 1 citrom leve és héja
  • 2 ek rum
  • 20 dkg baracklekvár
  • 15 dkg csokoládépasztilla
  • 5 dkg vaj
  • 1 dl tejszín
  • 10 dkg pekándió
  • 10 dkg cukor
  • 10 dkg barnacukor

Elkészítés

  1. Készítünk egy vajas kelt tésztát -kelesztés nélkül. Azonnal kinyújtjuk, vajazott, lisztezett tepsiben készre sütjük.
  2. Tejet, tejszínt felteszünk forrni, szórunk bele barnacukrot, majddarált diót. Citromhéjjal, citromlévelés egy kevés rummal ízesítjük. Kihűtjük, és habzsákba töltjük.
  3. Jó minőségű baracklekvárt törjünk át szitán, és töltsük habzsákba.
  4. A csokoládét vízgőz felett felolvasztjuk, pici tejszínt, vajat adunk hozzá, majd kihűlésig egyneműre veregetjük.
  5. Pekándiót apróra törünk, barnacukorralégetett cukrot készítünk,összekeverjük az összetört dióval, és megvárjuk, hogy kihűljön.
  6. Tálaláshoz kerek kiszúróval kiszúrjuk a tésztát, rétegek közé tesszük a diókrémet és a lekvárt, törünk rá a grillázsból, és így folytatjuk a rétegezést 3 rétegig, tetejére csokoládét teszünk.

Tudj meg többet A Konyhafőnök 3. évadáról itt!

Hozzászólások

Címlapról ajánljuk

További cikkek

A görögdinnye tárolásának aranyszabályai

A dinnyével nem könnyű az élet. Már maga a kiválasztás is egy idegőrlő folyamat, ami alatt próbáljuk a legédesebb gyümölcsöt hazavinni. És ha ez sikerül, következik az újabb fejtörés: a tárolás kérdése.