6 hiba, amit zöldségek tárolásánál gyakran elkövetünk

Alapanyagokat pazarolni senki nem szeret, a dolog mégis gyakran megtörténik, hátterében pedig igen sokszor a nem megfelelő zöldségtárolás áll. Vegyük sorra a legnagyobb hibákat, hogy el tudjuk kerülni őket a jövőben.

Valljunk színt, biztos velünk is történt már hasonló: kiválogattuk a piacon vagy a boltban a legszebb, legzsengébb és legfrissebb zöldségeket, fizettünk értük, hazavittük őket, majd napokkal később punnyadt, fonnyadt, ráncos (neadjisten penészes) állapotban találtunk rájuk a kamrában, hűtőben, konyhapulton. A ludas mindig a zöldségtárolás: a módszer, amit választunk, nagyban befolyásolja az alapanyagok életének hosszát, és azt, hogy milyen állapotban lesznek, amikor végre elővesszük őket a főzéshez. Annak ellenére, hogy nem atomfizika, a zöldségtárolásnak megvannak a maga buktatói, nézzük, melyek ezek!

Nézd meg a galériában a zöldségtárolási bakikat:

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Ezeket a konyhai praktikákat is fogadd meg:

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Nosalty

További cikkek

Top Receptek