6 hiba, amit zöldségek tárolásánál gyakran elkövetünk

Alapanyagokat pazarolni senki nem szeret, a dolog mégis gyakran megtörténik, hátterében pedig igen sokszor a nem megfelelő zöldségtárolás áll. Vegyük sorra a legnagyobb hibákat, hogy el tudjuk kerülni őket a jövőben.

Valljunk színt, biztos velünk is történt már hasonló: kiválogattuk a piacon vagy a boltban a legszebb, legzsengébb és legfrissebb zöldségeket, fizettünk értük, hazavittük őket, majd napokkal később punnyadt, fonnyadt, ráncos (neadjisten penészes) állapotban találtunk rájuk a kamrában, hűtőben, konyhapulton. A ludas mindig a zöldségtárolás: a módszer, amit választunk, nagyban befolyásolja az alapanyagok életének hosszát, és azt, hogy milyen állapotban lesznek, amikor végre elővesszük őket a főzéshez. Annak ellenére, hogy nem atomfizika, a zöldségtárolásnak megvannak a maga buktatói, nézzük, melyek ezek!

Nézd meg a galériában a zöldségtárolási bakikat:

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Ezeket a konyhai praktikákat is fogadd meg:

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Lencsefőzelék tejmentesen

A Szilveszter vagy az Újév elmaradhatatlan étele a lencsefőzelék. Tálalhatjuk sült hússal is és ér az év többi részében is lencsét enni, hiszen finom és egészséges!

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Az eredeti korhelyleves

A klasszikus korhelyleves valójában inkább egy kiadós főétel, mint egy leves: a savanyú káposztából főzött kolbászos fogás a magyar konyhaművészet egyik ismert és népszerű étele. ...