Melyik gyerek eszik rendesen az iskolai menzán? Hát, nem sok, - az enyémek sem. Miután a tanárnőtől megtudtam, hogy múlt félévben csak egyszer jelentek meg az ebédlőben, idén már be sem fizettem őket. Inkább több tízórait csomagolok nekik, aztán amikor hazaérnek benyúlhatnak a hűtőbe, ahol mindig találnak valami harapnivalót. Este pedig én főzök nekik meleg vacsorát.
![](https://image-api.nosalty.hu/nosalty/images/article-images/OZ/eL/sU3aBJrdCh0ebzzc4rpXcMWSZlW8uwzh4WeHp8O2.jpeg?p=lqip-16%3A9&s=f7577c900c3f763e4cb427bef39f68e5)
Keresem a gyors és kiadós ételrecepteket. A gyűjteményemből, most egy valóban egyszerű és nagyszerű tésztát mutatok nektek. A fogás legnagyobb előnye, hogy csupán egy edény kell az elkészítéséhez. Friss, jó minőségű alapanyagokkal érdemes dolgozni, egyedül a zöldborsó tekintetében nézhetünk el ettől, ami gyorsfagyasztás után szinte semmit sem veszít tápértékéből, ízéből.
![](https://image-api.nosalty.hu/nosalty/images/article-images/1C/sL/oH5kY6ZW8hNuJNOgMCKISAGMRCugmwy9jK7BuQww.jpeg?p=lqip-16%3A9&s=0ed0a11bd592bf17d86ea023a7ba1fbb)
A zöldségek évszaktól és kedvtől függően cserélhetőek. Ha olyan alapanyagot választunk, amelyiknek kissé hosszabb a főzési ideje, akkor azt korábban tegyük fel főni és csak utána jöjjön a tészta. Folyamatos adjusztálást igényel - közben vigyázzunk, ne törjük össze a tésztát - cserébe viszont nyolc-tíz perc alatt elkészül a valóban krémes finomság.
![](https://image-api.nosalty.hu/nosalty/images/article-images/Br/QX/9j5tXfpPNeLmHkbeFGlPSZ3aIM4g7nG2dHyf3MW6.jpeg?p=lqip-16%3A9&s=66450e4cf0c3659e469fb57234b2461c)
Aki éppen diétázik, ne tejszínnel, hanem sovány tejjel gazdagítsa a tésztát. Már a főzővíz elpárolgása közben krémes állagot kap, úgyhogy nem igényel sok segítséget. Amennyiben növésben lévő gyerkőcöknek készítjük, ne hezitáljunk beleönteni a valódi, 30-35%-os habtejszínt, - nem főzőtejszínt – ugyanis attól lesz tökéletes ízű ez a fogás!
![](https://image-api.nosalty.hu/nosalty/images/article-images/KF/q6/90dvlUXKN5tZkeD0o7qs2W4gKhMD4Uf7Yjod4Uyw.jpeg?p=lqip-16%3A9&s=0bfe09663d19369eb663624b8075e1f7)
Egy-két variáció még az egyfazekas vacsihoz:
- Először is, nézzetek utána Martha Stewart koktélparadicsomos-hagymás és bazsalikomos tésztájának, ami még gyorsabb, de ugyanígy készül!
- Aztán próbáljátok ki vékonyra vágott sárgarépa és halványítózeller-karikákkal, melléjük is jól passzol a zöldborsó, vagy akár a brokkoli, ez időben hasonlóan 20 perces vacsi.
- A végére, egy kicsit hosszabb, munkaigényesebb kicsi kockákba vágott csirkemellel, sok hagymával, több színű kaliforniai paprikával és mexikói fűszerrel készült verziót ajánlok. Ehhez a főzési idő közepén ne spagettit, hanem csavart csőtésztát adjatok!
Jövő héten egy narancsos csirkereceptet hozok, elkészítése ugyan egy órát igényel, de megéri a befektetett energia: a gyerekek imádják majd!Gréti