A világ legjobb 50 élelmiszere közé választották a chocoMe kávés-mogyorós Raffinée termékét!

A londoni Great Taste Award versenyen leleplezték a TOP 50 FOODS terméket - nagy büszkeség, hogy bekerült a magyar chocoMe kávés-mogyorós Raffinée csokoládéja is!  

Az idei Great Taste Award versenyen Londonban bejelentették a TOP50 FOODS díjjal illetett termékeket, amibe a chocoMe kávés-mogyorós Raffinée csokoládéja is bekerült. Ez az eredmény azért számít rendkívülinek, mert magyar termék soha nem ért el még ekkora sikereket a Great Taste Award versenyek történetében. A chocoMe mellett még egy magyar termék, a Donum Terrae tökmagolaja is bekerült a legjobb ötvenbe.

A világ 50 legjobb élelmiszere díjazottjai közül mindössze három csokoládétermék szerepel, melyből kettő egy gyártóhoz tartozik, a harmadik pedig a chocoMe Raffinée.

Az idei versenyen 12.366 termékkel neveztek a világ számos országából. A versenyen alapvetően bármilyen olyan csomagolt élelmiszerrel lehet nevezni, ami a fine food minőségbe sorolható, az alábbi kategóriákban lehet indulni: sör, bor, likőr, csokoládé, tea, kávé, méz, chutney, szószok, keksz, snack, fagylalt stb.A világ 50 legjobb élelmeszere közé ezzel a csokoládé összeállítással került be a chocoMe:

ChocoMe Raffinée (RF110) Mogyorós tejcsokoládéval és őrölt Etióp Harrar kávéval bevont Piemonte-i mogyoró

A Great Taste Award oldalán olvasható vélemény a termékről:

„Csokoládé és mogyoró, valódi wow-faktorral - a mogyoró erőteljesen pörkölt és nagyon jó ízű, a csokoládé kiváló, selymes, és a szájban feloldódva egy gondolatnyi őröltkávé-íz is felbukkan benne.”

Ezzel az újabb kiemelkedő eredménnyel immár 45 nemzetközi szakmai versenyen elért sikert tudhat maga mögött a chocoMe, amelynek titka nemcsak a különleges alapanyagok és technológiák alkalmazásában rejlik, hanem a felejthetetlen ízek iránti szenvedélyben és a magas minőség iránti elkötelezettségben, amely hazai és nemzetközi szinten is példaértékű jelenség.

A fenti eredményt a világ (talán) legszigorúbb 400 zsűritagja ismerte el, amely több ezer órát töltött étel-vakkóstolással a verseny során. A verseny csak az ízről szól, nem az okos marketingről vagy a szemet gyönyörködtető csomagolásról: a zsűritagok csomagolóanyag és bármilyen más információ nélkül kapják a termékeket kóstolásra (vakteszt), akik közt neves Michelin-csillagos éttermek séfjei, elismert gasztronómiai szakemberek, patinás áruházak (Harrods, Fortnum&Mason, Selfridges, Harvey Nichols és Whole Food Markets) beszerzési igazgatói, neves ételkritikusok is helyet kapnak.

Ezeket olvastad már?

címlapfotó

Hozzászólások (1)

fruzsann

Kár, hogy a cikk írója nem olvasott utána jobban. A Great Taste Awards honlapján (mely be se lett linkelve a cikkbe) https://greattasteawards.co.uk/top-50/ ha az ember végiggörgeti a listát, akkor észre lehet venni egy másik magyar terméket is. Ráadásul a honlapon szintén megtalálható az az információ is, hogy 500-nál is több zs?ritag van. Ez csak egy gasztro oldal, de azért sajnálom, hogy már nincs értéke a precíz cikk-írásnak.

Címlapról ajánljuk

#HÁZIMENZA – Lendvai Lilla megsütötte nekünk a lehető legtökéletesebb olasz...

Az elmúlt időszak tumultusában, kicsiben ugyan, de mégis születtek pozitív dolgok. Az otthon eltöltött idő alatt lelassultunk, új dolgokat fedeztünk fel. Például az otthonfőzés szeretetét. A Nosalty és a Delonghi közös sorozata, a #HÁZIMENZA ezt a szeretetet mutatja be, néhány kreatív gasztroarc segítségével. A sorozat legújabb részében Lendvai Lilla stylist otthonában jártunk, aki beavatott minket az eredeti olasz pizza házi elkészítésének rejtelmeibe. (x)

Szponzorált tartalom

További cikkek