Veszélyes chipset hívott vissza a Nébih – vidd vissza, ha vettél belőle!

Kéntartalmú adalékanyag miatt hívja vissza a Nébih a boltokból a LOLO tomato veggie snack paradicsomchipset. 

A Nébih visszahívja aLOLO tomato veggie snack paradicsomchipset.

A laboratóriumi vizsgálat magasan a határérték feletti, kén tartalmú adalékanyagot mutatott ki a termékből. A hozzáadott, allergén anyagnak számító, kén tartalmú adalékanyag a jelölésen nem volt feltüntetve.

A csomagoláson „100% natural” (100% természetes), továbbá „no added preservative” (hozzáadott tartósítószer nélkül) szerepel, így a termék jelölése is megtévesztő.

A termék adatai:

Termék neve: LOLO tomato veggie snack (paradicsom chips, szárított paradicsom)Márka: LOLOCsomagolás: védőgázas csomagolásbanA termék jelölésén szereplő forgalmazó: Lolo Snack Kft. (Kaposvár)Gyártó: Opti-Cost Kft. (Kaposvár)

A Nébih minőségmegőrzési időre és kiszerelési egységre való tekintet nélkül, azonnali hatállyal elrendelte a termék forgalomból való kivonását, visszahívását, valamint további hatósági intézkedésig megtiltotta a forgalomba hozatalát. A forgalmazó jogkövető módon megkezdte a termékek forgalomból való kivonását és a vásárlóktól való visszahívását.

A Nébih és a Lolo Snack Kft. felhívása:

aki ilyen terméket vásárolt - különösen, aki a kén-dioxidra érzékeny – , ne fogyassza el, vigye vissza a terméket a forgalmazó üzletbe, ahol az árát visszafizetik!

Amennyiben a fenti termék forgalmazását észleli, a lakosság egészségének védelme és a gyors hatósági intézkedések érdekében, jelezze azt a Nébih zöldszámán vagy e-mail címén (06-80/263-244, ugyfelszolgalat@nebih.gov.hu).

Ezeket olvastad már?

Címlapkép: Getty Images

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!