Vágódeszkából iPad-tartó?

Ismerős a helyzet, amikor összeütnél valamit a konyhában, a receptet a táblagépeden böngészed, de az folyton elborul, koszos lesz? Kell egy tartó, ami a konyhába passzol! (x)

A Jófogáson kifogtunk egy nagyon szép, nagy méretű vadonatúj vágódeszkát, és elhatároztuk, hogy ebből készítjük el azt a tartót, amiben főzés közben az iPadünket tarthatjuk. Így az értékes gépnek is biztos helye van, és mi is kényelmesen tudjuk végigkövetni a NoSalty-ról lesett receptet.

Kellékek:

egy nagyobb méretű vágódeszka

faanyag, léc és deszka

fűrész

csiszolópapír

faragasztó

Költségek:

vágódeszka a Jófogásról 600 forint

faanyag 400 forint

faragasztó 600 forint

Összesen: 1600 forint

Elkészítés ideje: 1 nap (a két száradást is beleszámítva)

Nehézségi fok: közepesen nehéz

A mi deszkánk teljesen új volt, így nem kellett se felcsiszolnunk, se lefestenünk – szerencsére, hiszen ezzel sok-sok munkaidőt spóroltunk meg. Kétféle vastagságú deszkát vásároltunk. A vékonyabbikból lett a gépet tartó kis tálca, a vastagabbikból pedig az éket vágtuk ki, ami az egész szerkezet megtámasztására szolgál.

A kis tálcának fűrésszel akkora darabot vágtunk ki, mint a vágódeszkánk szélessége, a mélységét pedig körülbelül 5 centiméteresre szabtuk. Miután kivágtuk, csiszolópapírral simára csiszoltuk a felületét. A portalanítást követően az egyik szélét bekentük ragasztóval, és a deszkához nyomtuk. Nem baj, ha a fehér faragasztó oldalt kibuggyan, ugyanis egy nedves ronggyal könnyen letörölhető.

Amíg ez az elem száradt, kivágtuk a hátsó éket, aminek egyik szöge derékszög, a befogók pedig 8 és 14 centiméteresek. Kivágás után ezt is simára csiszoltuk. Néhány óra száradást követően már az éket is felragaszthattuk ugyanolyan módon, mint az elülső tálcát. Amikor az is biztosan megkötött, már tesztelhettük is élesben a szerkezetet. (x)

Még több Jófogásért kattints ide!

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Támogatott tartalom

Leteszteltük az Ichigót, ami a legegészségesebb ázsiai street foodot ígéri...

Vajon hinne nekem bárki, ha azt mondanám, hogy megkaphat egy prémium minőségű, egészséges ázsiai fogást olyan áron, mintha egy körúti gyorsbüfében falatozna? Kevés dolgot ehetünk ma már 2-3 ezer forint között, főleg, ha egy belvárosi étteremről van szó. Egy újhullámos streetfood-hely mégis megugrotta a feladatot: pénztárcabarát módon kínál izgalmas fogásokat, magas színvonalon. Az Ichigóban jártunk, hogy saját magunk teszteljük le: valóban ez a város legegészségesebb (ázsiai) street foodja?

Hirdetés

Támogatott tartalom

Sosem volt ilyen egyszerű a főzés!

Ha unod a fűszerestasakok pakolgatását, nehezen látod át a fűszereket, és szeretnéd letudni a mindennapi főzést bevált receptekkel, akkor ezeket a fűszerkeverékeket számodra alkottuk meg!

Címlapról ajánljuk

További cikkek