Vágódeszkából iPad-tartó?

Ismerős a helyzet, amikor összeütnél valamit a konyhában, a receptet a táblagépeden böngészed, de az folyton elborul, koszos lesz? Kell egy tartó, ami a konyhába passzol! (x)

A Jófogáson kifogtunk egy nagyon szép, nagy méretű vadonatúj vágódeszkát, és elhatároztuk, hogy ebből készítjük el azt a tartót, amiben főzés közben az iPadünket tarthatjuk. Így az értékes gépnek is biztos helye van, és mi is kényelmesen tudjuk végigkövetni a NoSalty-ról lesett receptet.

Kellékek:

egy nagyobb méretű vágódeszka

faanyag, léc és deszka

fűrész

csiszolópapír

faragasztó

Költségek:

vágódeszka a Jófogásról 600 forint

faanyag 400 forint

faragasztó 600 forint

Összesen: 1600 forint

Elkészítés ideje: 1 nap (a két száradást is beleszámítva)

Nehézségi fok: közepesen nehéz

A mi deszkánk teljesen új volt, így nem kellett se felcsiszolnunk, se lefestenünk – szerencsére, hiszen ezzel sok-sok munkaidőt spóroltunk meg. Kétféle vastagságú deszkát vásároltunk. A vékonyabbikból lett a gépet tartó kis tálca, a vastagabbikból pedig az éket vágtuk ki, ami az egész szerkezet megtámasztására szolgál.

A kis tálcának fűrésszel akkora darabot vágtunk ki, mint a vágódeszkánk szélessége, a mélységét pedig körülbelül 5 centiméteresre szabtuk. Miután kivágtuk, csiszolópapírral simára csiszoltuk a felületét. A portalanítást követően az egyik szélét bekentük ragasztóval, és a deszkához nyomtuk. Nem baj, ha a fehér faragasztó oldalt kibuggyan, ugyanis egy nedves ronggyal könnyen letörölhető.

Amíg ez az elem száradt, kivágtuk a hátsó éket, aminek egyik szöge derékszög, a befogók pedig 8 és 14 centiméteresek. Kivágás után ezt is simára csiszoltuk. Néhány óra száradást követően már az éket is felragaszthattuk ugyanolyan módon, mint az elülső tálcát. Amikor az is biztosan megkötött, már tesztelhettük is élesben a szerkezetet. (x)

Még több Jófogásért kattints ide!

Címlapról ajánljuk

További cikkek