Újra kinyit a Jégbüfé

Rövidesen ismét kinyit a legendás Jégbüfé egy másik üzlethelyiségben, nagyrészt a régi berendezéssel. Az új Jégbüfé a Ferenciek terétől nagyjából három percre lesz.

Ahogy korábban arról mi is beszámoltunk, a szocializmus örökségeként ránk maradt Jégbüfé felújítás áldozata lett, így hat évtized működés után a Ferenciek terén bezárt. Most a Magyar Idők számolt be arról,hogy rövidesen ismét kinyit a hely egy másik üzlethelyiségben, nagyrészt a régi berendezéssel. Az új Jégbüfé a Ferenciek terétől nagyjából három percre lesz, a Petőfi Sándor utcapáros oldalán, nem sokkal a Budapesti Építészeti Központ, a Fuga mellett. Az új Jégbüfébe az üzletvezetők a réginek a hangulatát csempésznék be. A valamivel kisebb új üzlethelyiség nagyobb részét a folyosó teszi majd ki, de egy kávézót és egy úgynevezett VIP-szekciót is elkülönítenek benne.

A tervek szerint a falról több ponton visszaköszön majd Bruno Bourel francia fotográfus Jégbüfé-sorozata, mellette négy nyelven a képekhez írott szöveggel. Fekete-fehér, analóg módon készülő felvételeket a rendszerváltás óta készít a művész a büfé látogatóiról és rögzíti Budapest pillanatait. Bruno Bourel kezdetben kívülről fotózta a kirakat üvege mögötti jeleneteket: a kávéját tejszínhab-bajusza alatt elmotyogó öregúr ábrándos portréja talán a leghíresebb darabja sorozatának.

Hozzászólások (1)

hetedik

Jaj, ennek a hírnek nagyon, s?t ?RÜLTEN - ÖRÖMKÖDTEM. Köszönjük a tulajnak, hogy nem engedte magát - kifúrni - a "palettáról". Mert nagyon elszomorkodtunk, olyan sokan, akik hívei voltunk az ott készült finomságoknak. K Ö S Z Ö N J Ü K és a SIKER?! NO AZT BORÍTÉKOLOM, BIZTOSAN LESZ!!!! Csak az elérhet?séget kell több helyen meghirdetni, hogy tudjuk, hol található a régi-új JÉGBÜFÉ.

Címlapról ajánljuk

További cikkek