Újabb fontos elismerés a magyar gasztronómiának

Pierre Jury, a legmeghatározóbb kanadai gasztronómiai magazin, a Le Droit főszerkesztője elragadtatott cikkben számol be a magyar gasztronómia csodálatos átalakulásáról.

Az egyetlen kanadai frankofon gasztronómiai orgánum – a világ harmadik legrégebbi nyomtatott újságja – hasábjaira kerülni nagy elismerést jelent – írja a Magyar Turizmus Zrt. közleményében.

A szerző elragadtatással beszél arról, hogy a magyar gasztronómia gyökeres átalakuláson megy keresztül, amelyre szinte jobban illik már a csodálatos metamorfózis jelző, mintsem az átalakulás szó.

A neves gasztronómiai szakember és újságíró nemcsak Budapesten ismerkedett a vezető séfekkel és tekintett be a magyar gasztronómiába, a teljes országos kínálatot szemrevételezte hazánk régióiban.

ALe Droitmagazinnal együttműködő Eater angol nyelvű gasztroportál ezzel egy időben terjedelmes és alapos cikkben mutatta be a magyar borok történetét.

A Magyar Turizmus Zrt. New York-i képviselete 2015 őszén több amerikai gasztronómiai szakújságírót látott vendégül hazánkban. A 2016-os Gasztroélmények Évének egyik kulcsmomentuma a Bocuse D’Or gasztronómiai verseny májusi budapesti Európa-döntője. Az MT Zrt. amerikai külképviselete marketingakciói során felhívja a figyelmet arra, hogy a verseny jó alkalom a tavaszi látogatásra, illetve a hozzánk látogatóknak érdemes több napot eltölteni itt és a felfedezni Magyarország csúcsgasztronómiáját.

Hat magyar séf száll ringbe a Bocuse d'Oron

Ez is érdekelhet!

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Lencsefőzelék tejmentesen

A Szilveszter vagy az Újév elmaradhatatlan étele a lencsefőzelék. Tálalhatjuk sült hússal is és ér az év többi részében is lencsét enni, hiszen finom és egészséges!

Csokiszalámi

A csokiszalámi több szempontból is jó választás. Mindenki szokta szeretni, könnyen elkészül és sütni sem kell. Sőt, általában otthon megtalálható az összes alapanyag is. Ízlés ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek