Türkiz tökkel az ételallergiás gyermekekért

Halloween éjjelén az amerikai gyerekek ajándékzsákmányolásra indulnak, ám sokan közülük nem tudják elfogadni az édességeket. Egy kampány azonban most rájuk is gondolt.

Halloween közeledtével az Egyesült Államokban komoly készülődés veszi kezdetét. Ilyenkor a gyerekek házról házra járnak jelmezben, ahol "ijesztgetésért" cserébe édességet kapnak az ott lakóktól.

Létezik azonban egy kampány, amelynek célja, hogy egyértelművé tegye, hogy bizonyos házakból édesség helyett apró játékokat fognak kapni a kis "csínytevők". Mindezt türkizkékre festett faragott tökökkel jelzik, ami az ételallergia hivatalos színe. A kezdeményezés annak érdekében jött létre, hogy az ételallergiával élő kisgyerekek is részesülhessenek az ilyenkor szokásos ajándékzsákmányolásban.

Az ABC News beszámolója szerint a "Teal Pumpkin Project" (Türkiz Tök Projekt) kampány tavaly indult Tennessee államból, de idén vált igazán felkapottá, országos méretűvé pedig az ételallergiát kutató FARE támogatásával lépett elő. E kampányban a FARE arra buzdítja az ajándékozókat, hogy édesség helyett slinky-kel, pókos gyűrűkkel, vámpírfogakkal és egyéb játékokkal is készüljenek azon gyerekek számára, akik betegségük miatt nem fogyaszthatnak édességet és hasonló nyalánkságokat.

Amerikában ugyanis - mint a világon egyébként mindenhol - egyre növekszik az ételallergiás gyermekek száma. Kutatások nemrég kiderítették, hogy az ételallergia aránya a városban 9,8 százalék, a külvárosi részeken 7,2 százalék, vidéken pedig 6,2 százalék.

E kampány azonban figyelmes és hasznos alternatívát nyújt az ételallergiás gyermekek számára, akik ezáltal ugyanúgy élvezhetik a Halloween-t, mint bármely másik társuk.

(via Parents News)

Hozzászólások (0)

Címlapról ajánljuk

További cikkek