Nem napraforgó, nem olíva: ezen az olajon sütve valódi ízbomba lesz a tükörtojás

Mi kell a tükörtojáshoz? Tojás, természetesen. És mi még? Hát olaj! Ha szeretnéd feldobni a tükörtojásod, nincs más dolgod, mint ezt a kevésbé megszokott olajat használni a sütéshez, és máris új ízélményben lesz részed.

Bár a tükörtojás kéthozzávalós étel, könnyedén feldobhatjuk egy kis csípős szósszal, akár apróra vágott fűszernövényekkel. De ha igazán finom ízt szeretnénk adni magának a tojásnak, akkor a zsiradékban kell keresni a megoldást, amin a tükörtojást sütjük. Félre a vajjal és a semleges olajokkal, elérkezett a szezámolaj ideje!

Két tükörtojás serpenyőben
Csak szezámolaj kell az umami ízbombához

A szezámolajnak egyedülálló diós íze van, ami umamival itatja át az ételeket.

Függetlenül attól, hogy hogyan használod fel aztán ezt a tojást, ha szezámolajban sütöd meg, minden falatot át fogja járni a különleges íz. A szezámolaj kétféle változatban kapható: hagyományos és pörkölt is létezik belőle. A hagyományos szezámolaj enyhe diós ízt ad, de a pörkölt olaj íze teltebb.

Bár a szezámolaj füstpontja alacsonyabb más olajokénál, ha közepes hőmérsékleten készíted el a tükörtojást, akkor teljesen jó lesz, nem fog megégni.

Ha még intenzívebb szezámízt szeretnél, akkor mielőtt a tojást a serpenyőbe öntenéd, szórj szezámmagot az olajba. Ezek a tojás sütése közben megpirulnak, így texturált, ropogós alapot kapsz.

Ha a reggeli nálad egyet jelent a tükörtojással, akkor ezt a szezámolajban sült változatot többféleképpen is tálalhatod. Kerülhet például egy avokádós pirítós tetejére. Hintsd meg szezámmaggal, és a kész fogás bármely menő reggelizőben megállná a helyét. Vagy maradhatsz az ázsiai vonalnál, és készíthetsz egy koreai stílusú reggeli szendvicset kimchivel, sajttal és tükörtojással.

Forrásunk volt.

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...