A tükörtojás igazi aduász: reggelire, ebédre és vacsorára is készülhet, tele van tápanyagokkal és gyorsan összeüthetjük felvágottakkal, sajttal, zöldségekkel és friss pékáruval pedig már tálalhatjuk is. Ha azonban nem szeretjük a gumis állagot, vagy éppen elkerülnénk a füstös ízt a tükörtojás készítésekor, akkor ezentúl ne vajat, és ne is olajat használjunk!
Rengeteg trükköt és tippet osztottunk már meg a tojás elkészítésével kapcsolatban, most viszont olyat mutatunk, amire korábban nem volt példa: nem vajjal, nem olajjal és még csak nem is uborkával sütjük meg a tükörtojást, mégsem lesz égett és gumiállagú. Spórolós, egészséges és egyszerű, lássuk miről van szó!
Receptajánló:
Hogyan tudunk zsiradék nélkül tükörtojást sütni?
Ez a módszer részben a buggyantott tojás elkészítéséhez hasonlít, hiszen valójában gőzben sütés történik.
Ehhez nem kell más, mint egy evőkanál víz, és egy olyan serpenyő, aminek van fedele.
Így a serpenyőben lévő víz gőzt termel, ami alul-felül megsüti a tojást, úgy, hogy nem ég meg. Így még csak meg sem kell fordítani, mert mindenhol egységesen átsül. A gőzölős sütéssel még azt is megússzuk, hogy nagy felfordulás legyen a konyhában, hiszen nem „fröcskölődik" a zsiradék semerre.
Még több tipp és trükk itt: