Top 5 sütilelőhely Budapesten - az amerikaiak szerint

Az amerikai Paste Magazin öt cukrászda öt sütijét ajánlja mindenképpen, ha valaki Budapesten jár. Vannak klasszikus és újabb sütik is - mi az, amit ti nem hagynátok ki?

A Paste Magazin szerint, bár Magyarország főleg a sós fogásairól ismert, érdemes elmerülni a cukrászdák világában is. Annak, aki Budapesten jár, a következő cukrászdák remekeit ajánlja kipróbálásra:

Dobostorta - Gerbeaud

Az ország egyik leghíresebb cukrászdája több mint egy évszázada működik. Dobos C. József korában tortája forradalmi, szinte könnyed sütinek számított - népszerűsége pedig a mai napig töretlen. Hogy a magazin azért ajánlja a Gerbeaud-ban való kipróbálást, mert itt ízlett nekik a legjobban, vagy mert a cukrászdát önmagában is kötelező megnézni egy ide látogatónak, azt nem tudjuk.

Eredeti Dobostorta

Flódni - Frőlich

A pesti zsidó sütemény tipikus monarchiás édesség, és szerencsére reneszánszát éli. A dió, mák, alma és szilvalekvár rétegű pite mindenki szívét rabul ejti, aki egyszer kóstolta. A cikk írója Raj Ráchel flódniját is szerette, de a kóser Frőlich Cukrászda változatának diós és mákos rétege végül győzött.

Anna néni flódnija

Eszterházy-torta - Raj Ráchel

A cikk írója szerint Ráchel a híres flódni mellett mesés Eszterházy-tortát is készít. Az Eszterházy család híres receptje eredetileg valószínűleg mandulával készült, de a monarchiában már a diós változat terjedt el. A szerző azért szavazott győztesként erre a tortára, mert a megszokott, fondantos verzióval ellentétben ezen egy vékony tejszínhabréteg van, amitől a torta még könnyedebb lesz.

Hatlapos Eszterházy-torta

Áfonyás máktorta - Gerbeaud

A cikkíró odavan a ténytől, hogy a mák és az áfonya savanyúsága mennyire jól kiegészítik egymást. Vicces, hiszen Amerikában század annyi mákot sem használnak, mint mi, inkább csak díszítésként kerül egy-egy süti tetejére. Ezért lehet, hogy egy nekünk átlagosnak tűnő kombináció bekerülhetett a top öt közé!

Szilvalekváros máktorta liszt nélkül

Almatorta - Café Kara

Bár almás pitéje nagyjából minden országnak van, az író nagyon megszerette az amerikai verzióhoz képest puha és lágy tésztát, amit a Café Karaban kóstolt. A torta másik nagy előnye a vékonyra reszelt, héjas almatöltelék.

Ötfűszeres almás pite

Hogy a lista mennyire fedi a valóságot, az egyéni ízlés kérdése. Ti milyen cukrászdát ajánlanátok, amit mindenképpen ki kell próbálni?

Ez is érdekelhet

Sütitrendek az elmúlt száz éveben

(viapastemagazin)

Hirdetés

Támogatott tartalom

Társasházi pályázat három egyszerű lépésben

Május 31-ig küldhetitek el ötleteiteket az OTP Bank Társasházi Pályázatára. A határidő közeleg, de megéri sietni, hiszen 15 társasházi közösség nyerhet összesen 30 millió forint vissza nem térítendő támogatást.

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

További cikkek