Tippeld meg, mi van az MRI-gépben!

Nem mindennapi felvételeket készített egy MRI-géppel Andy Allison (az Inside Insides bloggere) a Bostoni Egyetemen. Lenyűgöző mozgóképek következnek!

Az InsideInsides blog szerkesztője projektjében az orvosi diagnosztikában használatos, a test szerkezetének leképezését végző gépben (hazánkban leginkább az „MR-vizsgálat” kifejezés használatos) ezúttal nem emberek belső szerveit analizálta, hanem - egy kísérlet erejéig - 20 zöldséget és gyümölcsöt tolt alá, hogy megfigyelje, hogyan mutatnak a mágneses magrezonancia képalkotásában.

Nézd meg az MRI-felvételeket, és találd ki, milyen zöldség vagy gyümölcs került a gépbe! (A helyes megfejtéseket cikkünk végén találjátok!)

1.

2.

3.

4.

5.

6.

7.

8.

9.

10.

11.

12.

13.

14.

15.

16.

17.

18.

19.

20.

Tudtad?

Az MRI vizsgálat jelenleg az egész orvostudomány egyik kiemelkedő csúcsát jelenti, haszna és jelentősége a betegellátásban rendkívüli. Ez a módszer rendelkezik a CT nagyfokú biztonságával, sőt sok területen az MRI meg is haladja ezt, jelenleg a legtöbb képi információt adja az emberi testről.

A képeken látható 20 zöldség és gyümölcs sorrendben:

1. Kukorica 2. Banán 3. Ananász 4. Gránátalma 5. Csillaggyümölcs 6. Eper 7. Kelbimbó 8. Hagyma 9. Narancs 10. Kaliforniai paprika 11. Brokkoli 12. Őszibarack 13. Cékla 14 . Maracuja 15. Padlizsán 16. Fokhagyma 17. Uborka 18. Napraforgó 19. Papaja 20. Paradicsom

Olvastad már?

21 tüchtig trükk a makulátlan életért!

(via insideinsides.blogspot.hu)

Hozzászólások

Timcyykee

Nagyon jó :))

Törölt felhasználó

Tetszik (Y)

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Egészséges ételek, amelyek nagy mennyiségben ártalmasak lehetnek

Attól, hogy valami egészséges, még nem biztos, hogy nagy mennyiségben is az – ez nagy igazság, és érdemes rá figyelni, ha nem szeretnénk hízni, vagy emésztési problémákkal küzdeni. Az alábbi ételek például, annak ellenére, hogy nagyon jót tesznek a szervezetnek, az ellenkező hatást váltják ki nagyobb mennyiségben.