Tippeld meg, mi van az MRI-gépben!

Nem mindennapi felvételeket készített egy MRI-géppel Andy Allison (az Inside Insides bloggere) a Bostoni Egyetemen. Lenyűgöző mozgóképek következnek!

Az InsideInsides blog szerkesztője projektjében az orvosi diagnosztikában használatos, a test szerkezetének leképezését végző gépben (hazánkban leginkább az „MR-vizsgálat” kifejezés használatos) ezúttal nem emberek belső szerveit analizálta, hanem - egy kísérlet erejéig - 20 zöldséget és gyümölcsöt tolt alá, hogy megfigyelje, hogyan mutatnak a mágneses magrezonancia képalkotásában.

Nézd meg az MRI-felvételeket, és találd ki, milyen zöldség vagy gyümölcs került a gépbe! (A helyes megfejtéseket cikkünk végén találjátok!)

1.

2.

3.

4.

5.

6.

7.

8.

9.

10.

11.

12.

13.

14.

15.

16.

17.

18.

19.

20.

Tudtad?

Az MRI vizsgálat jelenleg az egész orvostudomány egyik kiemelkedő csúcsát jelenti, haszna és jelentősége a betegellátásban rendkívüli. Ez a módszer rendelkezik a CT nagyfokú biztonságával, sőt sok területen az MRI meg is haladja ezt, jelenleg a legtöbb képi információt adja az emberi testről.

A képeken látható 20 zöldség és gyümölcs sorrendben:

1. Kukorica 2. Banán 3. Ananász 4. Gránátalma 5. Csillaggyümölcs 6. Eper 7. Kelbimbó 8. Hagyma 9. Narancs 10. Kaliforniai paprika 11. Brokkoli 12. Őszibarack 13. Cékla 14 . Maracuja 15. Padlizsán 16. Fokhagyma 17. Uborka 18. Napraforgó 19. Papaja 20. Paradicsom

Olvastad már?

21 tüchtig trükk a makulátlan életért!

(via insideinsides.blogspot.hu)

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

További cikkek