Tippeld meg, mi van az MRI-gépben!

Nem mindennapi felvételeket készített egy MRI-géppel Andy Allison (az Inside Insides bloggere) a Bostoni Egyetemen. Lenyűgöző mozgóképek következnek!

Az InsideInsides blog szerkesztője projektjében az orvosi diagnosztikában használatos, a test szerkezetének leképezését végző gépben (hazánkban leginkább az „MR-vizsgálat” kifejezés használatos) ezúttal nem emberek belső szerveit analizálta, hanem - egy kísérlet erejéig - 20 zöldséget és gyümölcsöt tolt alá, hogy megfigyelje, hogyan mutatnak a mágneses magrezonancia képalkotásában.

Nézd meg az MRI-felvételeket, és találd ki, milyen zöldség vagy gyümölcs került a gépbe! (A helyes megfejtéseket cikkünk végén találjátok!)

1.

2.

3.

4.

5.

6.

7.

8.

9.

10.

11.

12.

13.

14.

15.

16.

17.

18.

19.

20.

Tudtad?

Az MRI vizsgálat jelenleg az egész orvostudomány egyik kiemelkedő csúcsát jelenti, haszna és jelentősége a betegellátásban rendkívüli. Ez a módszer rendelkezik a CT nagyfokú biztonságával, sőt sok területen az MRI meg is haladja ezt, jelenleg a legtöbb képi információt adja az emberi testről.

A képeken látható 20 zöldség és gyümölcs sorrendben:

1. Kukorica 2. Banán 3. Ananász 4. Gránátalma 5. Csillaggyümölcs 6. Eper 7. Kelbimbó 8. Hagyma 9. Narancs 10. Kaliforniai paprika 11. Brokkoli 12. Őszibarack 13. Cékla 14 . Maracuja 15. Padlizsán 16. Fokhagyma 17. Uborka 18. Napraforgó 19. Papaja 20. Paradicsom

Olvastad már?

21 tüchtig trükk a makulátlan életért!

(via insideinsides.blogspot.hu)

Címlapról ajánljuk

Heti Horoszkóp: ez az az étel, amit végre tanulj meg...

Vannak ételek, melyekről azt hisszük (sokszor jogosan, máskor abszolút nem), hogy mi képetlenek lennénk elkészíteni őket. Meg hogy anyué úgyis sokkal jobb. Vagy hogy ezt apa tudja a legjobban, bográcsban. Pedig az élet rövid, vágj bele! Nézzük, mit ajánl a heti horoszkóp, melyik ételnek veselkedj neki végre!

Nosalty

4 gyakori ok, ami miatt kókadozhatnak a paradicsompalántáid

A paradicsom friss, nyárias ízével majdhogynem minden hobbikertész kertjében vagy éppen balkonján megtalálható. Hálás növény, hiszen viszonylag gyorsan megerősödik, és azután csakúgy ontja a piros kis labdákat. Na, de mi lehet a gond, ha hirtelen hervadásnak indul? Lássuk, milyen okok állhatnak a kókadozó paradicsompalánta hátterében!

Balogh Lilla

További cikkek

4 virágmag, amit júliusban vethetsz el

A kerti munkálatok júliusban sem állnak meg, ha szeretnénk egész évben virágoktól pompázó, színes kiskertet. Bár azt gondolnánk, júliusban minek már elvetni bármit is, de ez a 4 kerti virág már ősszel boldogítani fog, akkor is, ha július derekán veted el a magját!