Tippek, hogy mire használd az alkoholt

Takarítani, üvegeket törölni, fagyállóként használni... Egyikben sem lesz hiba, ezt garantáljuk!

Tükörtisztítás

Az alkohol gyors párolgásának köszönhetően, tökéletesen megtisztíthatjuk vele a tükröket, és persze más egyéb üvegfelületeket is anélkül, hogy foltos vagy csíkos lenne a végeredmény.

Folteltávolító

Egy kevés szódabikarbónával és mosogatószerrel elkeverve, tökéletes folteltávolítót készíthetünk a makacs szennyeződésekkel szemben.

Zsírtalanítás

A zsíros foltokat könnyedén áttörölhetjük egy alkoholba mártott textillel vagy papírtörlővel. Legyen bármekkora a „lerakódás”, az alkohol könnyedén megbirkózik vele, emellett még fertőtleníti is a felületet!

Jégakku

Mivel az alkohol nem fagy meg, egy rész alkoholból és két rész vízből készíthetünk jégakkut. Ha beleöntjük ezt a keveréket egy zip-zap tasakba, akár sportsérüléseknél, húzódásoknál is jó hasznát vehetjük.

Dezodor

Keverjünk ki egy kevés alkoholt a kedvenc illóolajunkkal, majd mehet is egy spray palackba és kész is a házi, izzadság elleni dezodor.

Sterilizáló

Mivel fertőtlenítő hatású, tökéletesen sterilizálhatunk vele csipeszeket, ollót, vagy amire épp szükség van.

Kézfertőtlenítő

Ugyanez a helyzet a kezünkkel is! Ha például egy kirándulás alkalmával nincs a kezünk ügyében víz és szappan, de lapul némi alkohol a táskában, bátran fertőtleníthetjük kezünket, de csak óvatosan! Kis mennyiségre lesz csak szükség, mert az alkohol nagyon szárítja a bőrt.

Csípés ellen

Ha megcsípett egy szúnyog, tegyünk alkoholt egy vattára és ezzel ecseteljük. Az alkohol hamar elpárolog, hűt, így enyhíti a kellemetlen viszketést.

Cipőfoltok ellen

Ha a padló tele van cipő- és papucslenyomatokkal, csak töröljük át alkoholos papírtörlővel, és azonnal eltűnnek a nem kívánt foltok.

Az ujjlenyomatok ellen

Ha tele van ujjlenyomattal, vízfolttal a rozsdamentes acél konyha, fürdőszoba, edények stb., dörzsöljük át a felületüket egy benedvesített törlőkendővel. Újra csillog-villog majd minden.

Ragacseltávolítás

Sokszor próbálunk leáztatni egy matricát befőttes üvegről vagy konzervről, de a végeredmény ritkán lesz tökéletes, hiszen sokszor lehetetlen a ragasztómaradékok eltávolítása. Ilyenkor nedvesítsünk be egy vattapamacsot, és ezzel essünk neki a foltnak.

Cipőszagtalanítás

Spricceljünk alkoholt a cipőkbe. Elűzi a kellemetlen szagokat, és felfrissíti a cipőket.

Jégmentesen

Habár messze még a tél, de a fagyos hónapokban érdemes a szélvédőt bekenni alkohollal. Ez segít meggátolni a jég-, illetve dérképződést az üvegen.

Szobaillatosítás/frissítés

Szobánk számára is készíthetünk dezodort. Az eljárás ugyanaz! Egy szórófejes palackba öntsünk alkoholt és 10-20 csepp illó olajat, majd szórjuk be vele a függönyöket, szőnyegeket, kanapét. Elűzi a kellemetlen szagokat és felfrissíti a textileket, illetve kárpitokat.

(via: savvy sugar)

Hozzászólások (1)

Törölt felhasználó

olvasd el párszor: http://narconon.hu/droginfo/alkohol.html Lehet hogy magadra ismersz.. ;) ahogy a fejed elnézem tuti..

Gabys

Én egy kellemes n?i arcot látok és egy végtelenül modortalan hozzászólást olvasok. És most nagyon visszafogottan fogalmaztam meg a véleményem. A becsatolt link talán nem véletlen....

Törölt felhasználó

. ;) Amennyi alkoholt vagy drogot fogyasztok mindenki annyit fogyasztana azt hiszem nem lenne drogkereskedelem.. illetve becsödölne az összes piálda...;) Ja és nem osztanak nyalókát.. ;)

Törölt felhasználó

Nem gondolod, hogy ez a vehemencia, amivel az ellenvéleményedet kinyilvánítod, "valamir?l" árulkodhat ?! Ellenkez? esetben nem fogalmaznál ilyen sért?en.

Címlapról ajánljuk

További cikkek