Ha ilyen Abonettet vettél, ne edd meg

Gluténmentes extrudált kenyeret hívnak vissza a Rossmann üzletei.

Gluténmentes Abonettet hív vissza a Rossmann. Bár a drogéria nem indokolja a visszahívás okát, az érintett termékek árát visszatérítik.

Az alábbi EAN számmal rendelkező, 2023.10.24. szavatossági idejű terméket visszahívjuk:
ABONETT GLUTÉNMENTES EXTRUDÁLT KENYÉR, ZÖLDSÉGEKKEL 100G (EAN: 5997148703625)

A megadott szavatossági idejű termékeket 3 héten keresztül (2022.09.21-10.07.) a blokk felmutatása nélkül visszavesszük, és a vételárat visszafizetjük! – írja a cég.

FRISSÍTÉS

A Rossmann bejelentésére az Abonett is reagált, kérésükre közöljük az alábbi állásfoglalást!

A fogyasztók egészsége mindennél fontosabb az extrudált termékeket gyártó Abonett Kft. számára. A több mint 35 éves múltra visszatekintő családi cég a vásárlói iránti maximális felelősségérzet miatt kiemelt figyelmet fordít a minőségi alapanyagok beszerzésére és ezek szakszerű feldolgozására.

Az Abonett Kft. évtizedek óta foglalkozik extrudált kenyerek gyártásával. Célja, hogy kiemelkedő minőségű, adalékanyagmentes, magas tápértékű extrudált kenyereket kínáljon a fogyasztóknak, amelyek segítenek egészségük és mindennapi jóllétük megőrzésében.

Fogyasztóink biztonságának érdekében visszahívjuk az Abonett Gluténmentes Extrudált Kenyér, Zöldségekkel, 100 gr. azon: 24.10.2023 (termék hátoldalán található) termékünket határérték feletti aflatoxin-tartalom gyanúja miatt.

Az érintett csomagolásokban a kimutatott érték minimálisan ugyan, de meghaladhatja az előírtakat. Ezzel kapcsolatban fontos hangsúlyozni, hogy aflatoxinhoz köthető tünetek csak jelentősebb dózisban vagy hosszútávon, tartós fogyasztás esetén jelentenek veszélyt. Ezzel együtt az ellenőrzési eredmények miatt a cég azonnal intézkedett a termékek visszahívásáról. 

Piacvezető, felelős élelmiszergyártóként az Abonett fokozottan ügyel a vásárlói biztonságára, tevékenységének alapértéke a megbízhatóság, és a felelősségtudatos működés. Ennek értelmében a visszárukért a kereskedőket és vásárlókat egyaránt kompenzálják. Minden további információ a www.abonett.hu oldalon található.

Forrásunk volt.

Címlapról ajánljuk

További cikkek