Tejet gyárt a Coca-Cola!

Jól olvastad, nem vicc. Tényleg. Tejet.

Amerikában tejet készül piacra dobni a Coca-Cola.

A Fairlife névre hallgató funkcionális termékek a natúr tehéntejnél 50%-kal magasabb fehérje- és kalciumtartalmúak és laktózmentesek. A termékek alapjául szolgáló tej fenntartható gazdálkodásból származik (ára az amerikai piacon kapható tejek átlagárának mintegy kétszerese lesz.)

A Fairlife termékek gyártási technológiája szerint a frissen fejt tejet azonnal lehűtik, és egy speciális, az egyes tápanyagokat (fehérjék, zsírok, szénhidrátok, vitaminok és ásványi anyagok) molekulaméretük szerint elkülönítő szűrőn keresztül megszűrik, majd a termékspecifikus arányoknak megfelelően (magasabb fehérje- és kalciumtartalom, laktózmentesség) újrakombinálják.

Olvastad már?

Tejcukor érzékenység - nem allergia!

A funkcionális termékek egyre nagyobb szerepet kapnak az élelmiszeriparban. Ez abból a szempontból jó hír, hogy a speciális, pl. laktózmentes étrenden élők számára kinyílik a világ, egyre több termékből válogathatnak. Ugyanakkor nem feltétlenül jelenti azt, hogy mindenkinek ilyen termékeket kell fogyasztania, hiszen alapesetben a nem funkcionális élelmiszerek megfelelő mennyiségű és tápanyagarányú fogyasztása jó alapja a kiegyensúlyozott, egészséges étrendnek.

Ha sikerül mindennapjainkban a kiegyensúlyozott étrendi alapelveket érvényesítenünk, az üzletekben is megfelelő mérlegeléssel fogunk választani az élelmiszerkínálatból.

(via Eater.com)

Címlapról ajánljuk

További cikkek