Tejet gyárt a Coca-Cola!

Jól olvastad, nem vicc. Tényleg. Tejet.

Amerikában tejet készül piacra dobni a Coca-Cola.

A Fairlife névre hallgató funkcionális termékek a natúr tehéntejnél 50%-kal magasabb fehérje- és kalciumtartalmúak és laktózmentesek. A termékek alapjául szolgáló tej fenntartható gazdálkodásból származik (ára az amerikai piacon kapható tejek átlagárának mintegy kétszerese lesz.)

A Fairlife termékek gyártási technológiája szerint a frissen fejt tejet azonnal lehűtik, és egy speciális, az egyes tápanyagokat (fehérjék, zsírok, szénhidrátok, vitaminok és ásványi anyagok) molekulaméretük szerint elkülönítő szűrőn keresztül megszűrik, majd a termékspecifikus arányoknak megfelelően (magasabb fehérje- és kalciumtartalom, laktózmentesség) újrakombinálják.

Olvastad már?

Tejcukor érzékenység - nem allergia!

A funkcionális termékek egyre nagyobb szerepet kapnak az élelmiszeriparban. Ez abból a szempontból jó hír, hogy a speciális, pl. laktózmentes étrenden élők számára kinyílik a világ, egyre több termékből válogathatnak. Ugyanakkor nem feltétlenül jelenti azt, hogy mindenkinek ilyen termékeket kell fogyasztania, hiszen alapesetben a nem funkcionális élelmiszerek megfelelő mennyiségű és tápanyagarányú fogyasztása jó alapja a kiegyensúlyozott, egészséges étrendnek.

Ha sikerül mindennapjainkban a kiegyensúlyozott étrendi alapelveket érvényesítenünk, az üzletekben is megfelelő mérlegeléssel fogunk választani az élelmiszerkínálatból.

(via Eater.com)

Hozzászólások (3)

moncs1

Talán a teheneket is meg kellene kérdezni!! Vagy egy újabb vegyipari termékek?.?

chokolate

Laktózérzékeny vagyok,és imádom a tejet,minden tejterméket,de sok mindenr?l le kell mondjak pedig én is szívesen fogyasztanám.Nagyon is örülök neki hogy egyre több termék közül választhatok. Mit kérdezzenek meg a tehenekt?l? Hé légyszi tehénke adjál már laktóz nélküli tejet naaa ,sajnos a gyomrom nem tudja megemészteni -mintha én tehetnék róla?- .Jah nem tudsz laktóz nélkül tejet adni....ehh akkor feldolgozzuk az olyan emberek számára akik érzékenyek a laktózra nem baj???Megengeded tehénke? Ilyet is csak az mondd aki nem jár ebben a cip?ben. Köszönöm minden gyártónak aki laktózmentes terméket gyárt.Köszönöm Coca-cola ,remélem valamikor a magyar boltokban is kapható lesz.

Törölt felhasználó

Hát én annak örülnék a legjobban, ha nem 3-400 Forintot kérnének el ebben az országban a Laktózmentes tejekért és tejitalokért... vagy többet! Mivel nem engedhetjük meg magunknak, marad a napi szigorított fél bögre tej a kávéhoz. :D

Címlapról ajánljuk

További cikkek