A vezető hazai bacongyártó cég nagyot lépett előre

A bacontermékeket előállító hazai cég több olyan döntést is hozott az elmúlt években, melyeknek köszönhetően Magyarország piacvezető bacongyártójává vált.

A Tamási-Hús Kft 2007-ben kezdte meg működését Tamásiban, ahol füstölt szalonna, főtt szalonna és a sült, úgynevezett crispy bacon szalonna gyártására specializálódott. 2020-ban 14 milliárd forintnyi beruházását hajtott végre, amihez 3,5 milliárd forint támogatást adott a magyar kormány, a beruházással 255 új munkahelyet teremtett a cég, így létszáma jelenleg 400 fölött van, amely bővíthető. A fejlesztéssel az itt előállított, szeletelt bacontermékek gyártási kapacitása 120 százalékkal nőtt és megduplázódott a sült bacontermékek gyártása is. A Tamási-Hús ennek köszönhetően Magyarország piacvezető bacon gyártójává válhatott.

A cég által alkalmazott teflonos eljárás egyedülálló, nemzetközi szinten is versenyképes magas minőségű termék gyártását teszi lehetővé. A vállalat a 2018–2022-es időszakban három beruházásban valósította meg a kapacitásbővítést. A fejlesztés során új üzemet- és raktárépületet hoztak létre, valamint beszereztek új baconszeletelő- és sütő gépsorokat, szalonnaprést, anyagmozgató gépeket és levegőtisztító berendezéseket.

Minden termék kizárólag európai húsból készül

"Cégünk az indulása óta többféle márkanév alatt forgalmaz termékeket, de a Superbrands díjas Gierlinger Premium Bacon piacvezetőnek számít" - mondta Sándorné Rozinger Mária ügyvezető igazgató. A Gierlinger Holding Tamásiban működő üzeme a füstölt szalonnára, főtt szalonnára és a sült, úgynevezett crispy bacon szalonna gyártására specializálódott, de a tamási gyártósorokról kerül ki az innovatív Gierlinger berner is. A különböző bacon termékek változatos formákban és kiszerelésekben készülnek a kiskereskedelmi és a HORECA fogyasztók számára. Legyen szó szeletelt vagy kockázott szalonna termékről, minden kizárólag európai húsból készül.

Bemutatkozik a Gierlinger Premium Bacon

A cég zászlóshajó terméke a Gierlinger Premium Bacon. A vékony bacon szeletek a feldolgozás során nem találkoztak fehér vagy barna cukorral, mézzel vagy fruktózzal, a tökéletes minőségű sertés császárszalonna kizárólag a sótól és a bükkfa füstöléstől nyer zamatot.

Ez a bükkfán füstölt császárszalonna, prémium alapanyagból, gondos feldolgozással készül, nem tartalmaz ízfokozókat, nátrium-glutamátot, illetve nincsenek benne térfogatnövelők, mint például a karragén.

Tökéletes vastagságú szeletekre vágva, 100, 200, 2x200g-os és 1000g-os kiszerelésben kerül értékesítésre, míg a nemrégiben piacra dobott 150-osg és 2x150g-os szélesebb verzió az oldalszalonna húsosabb részéből készült kifejezetten olyan fogásokhoz, ahol a sült bacon textúrája mellett a húsosabb ízdominancia a fontos.

Családbarát munkakörnyezet

A bölcsőde kialakítása jobb munkahelyi légkört teremetett

A cég elkötelezett munkatársai élet- és munkakörülményei folyamatos fejlesztése iránt is, ezért döntött már évekkel ezelőtt a mint- egy húsz gyermek befogadására alkalmas bölcsőde kialakítása mellett. A gyermekfelügyelet munkahelyi megoldása megsokszorozza a családos munkavállalók, főleg a nők elhelyezkedési esélyeit és kedvét. "Az, hogy a gyermekellátás és a munkaidő összhangba kerültek, a munkába járás leegyszerűsödött és hogy a gyermekek a szülőtől mindössze néhány percnyi távolságra töltik idejüket, nem csak a dolgozók számára érték, hanem jobb munkahelyi légkört is teremt, amely a cég, valamint a munkavállalók számára is egyformán előny" - tudtuk meg Kovács Viktória bölcsőde vezetőtől.

Családbarát Vállalat díjat és a Magyar Telekom Csoport vándordíját nyerte a Tamási-Hús Kft. 2021-ben

A bölcsőde, majd a hozzá kapcsolt, nagyobb gyerekeknek kialakított gyermekmegőrző mellett a 2020/2021-es tanévben a nevelési szünetekben különböző táborokat is szerveztek 3-8 éves gyermekek számára. A gyermekek felügyeletének megoldása létfontosságú a dolgozni vágyó szülőknek, de fontosnak tartottuk, hogy teljesítsük a gyermekek életkorához alkalmazkodó minőségi étkezéseket, illetve a korai fejlesztések szintén rendkívüli anyagi és mentális terhet jelenthetnek a dolgozó szülőknek, amit azzal csökkentettek, hogy az intézményben, szervezett formában elérhetővé tették a legfontosabb fejlesztő foglalkozásokat és szakembereket. A Családbarát díj azért kiemelten fontos a Tamási-Hús Kft. számára, mert az elismerés azt jelenti, hogy a prémium minőség és harmónia, amely a termékeket jellemzi, munkaadói attitűdjükben is megjelenik: minőségi munkakörülmények, rugalmasság, a munkavállalói igények figyelembevétele és családcentrikusság.

Környezettudatosság, karbonsemlegesség

A Tamási-Hús Kft. az elmúlt években széles körben igyekezett olyan beruházásokat és fejlesztéseket végrehajtani, amelyek a zöldebb termelés irányába mozdítják el a vállalat működését. A vállalat az idei év során megvalósítja, hogy a gyártás során keletkezett, nem kiküszöbölhető környezeti karbonterhelését semlegesíti, azaz a káros gáz kibocsátásával azonos mértékben klímabarát projekteket támogat. A támogatott projektek a legmagasabb klímavédelmi sztenderdek szerint kerültek minősítésre így biztosítani tudják, hogy megvalósításuk során ugyanolyan mértékben csökkentik az üvegház hatású gázok kibocsátását, mint a vállalat gyártáshoz köthető karbonlábnyoma.

Prémium minőségből mennyei fogások

A Tamási-Hús Kft. prémium minőségű Gierlinger termékéből, nemrég Gerzsenyi Flóra, a Nosalty kreatív multimédia-szakácsa is megmutatta, hogy milyen finomságokat lehet készíteni. Az édes és sós ízvilágot ötvöző palacsintapólyában sült bacon kitűnő reggeli ötlet a karácsony utáni pihenős napokra. Készítsétek el ti is!

Címlapkép: Tamási-Hús Kft.

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Címlapról ajánljuk

További cikkek