Szüreti fogások bográcsban

Valószínűleg az utolsó alkalom az évben a kerti főzésre a szüret. Ha sok embert kell megetetni, akkor pedig mi lenne jobb választás a bográcsnál?

A szüret már elkezdődött, de egyes helyeken akár október végéig is eltarthat. Ha van szőlőnk, ilyenkor jó összecsődíteni a barátokat, ismerősöket, ha pedig minket hívnak, eszünkbe se jusson kihagyni! Akár mi rendezzük, akár mi megyünk, enni kell valamit, és egy egész napos kinti munka mellé ideális választás a bográcsozás - legyen benne pörkölt, leves, vagy valami késő nyári egytálétel. Mi most a 15 kedvencünket válogattuk ki Nektek - szemezgessetek bátran!

Hirdetés

Támogatott tartalom

A mi Rögös túrónknak tényleg nincsen párja?

Ha röviden kellene válaszolni, a következőt mondanánk: bátran állíthatjuk, hogy valóban egyedülálló élelmiszer. Miért jelenthetjük ki ezt ennyire magabiztosan? Milyen érvekkel támasztható alá a Rögös túró egyedisége? Következzen egy gyors gasztronómiai kalandozás páratlan tejtermékünk világában!

Címlapról ajánljuk

Így festett egy szüret régen – Képeken a munka és...

Manapság már viszonylag ritka, hogy egy családi/baráti társaság, esetleg egy egész falu felhágjon a szőlőhegyre őszidő derekán, hogy az ott roskadozó fürtöket puttonyba szedje, azokból bort készítsen és az egész folyamatot lakomával, játékokkal és általános mulatsággal kísérje. A szüret nem is olyan rég szerves részét képezte az ősznek, a hozzá fűződő szokások pedig sokat mesélhetnek egy olyan korról és világról, amit (nagyrészt) már magunk mögött hagytunk.

Lakos Benedek

További cikkek